The Bug Butcher review

Το παρόν ρίβιου είναι γραμμένο σε ένα πολύ ψαγμένο στυλ που βγάλαμε από το ξερό μας για να πουλήσουμε μούρη. Όχι, σοβαρά πιστεύουμε πως διευκολύνει αρκετά την ενημέρωση. Απαντάμε στις υποτιθέμενες ερωτήσεις του φανταστικού μας gamer φίλου. Με μπόλντ είναι οι ερωτήσεις, άνευ μπόλντ οι απαντήσεις. Αλλά ήσαστε έξυπνα παιδιά ε? Το ξέρατε, ε? Καμάρια μας!


– Αδερφέ, δεν σκοπεύω να διαβάσω πολύ. Το ζαχαρώνω να το αγοράσω τώρα και το google με έστειλε σε εσάς. Πες μου στο μπαμ τι είναι το Bug Butcher.

Το Bug Butcher είναι το μακρινό δισέγγονο του Pang. Εν συντομία, όπως ακριβώς στο Pang, βολτάρεις δεξιά αριστερά σε πίστες που ή δεν έχουν ή έχουν ελάχιστο scrolling και πυροβολάς εχθρούς που χοροπηδουν σαν τεράστιες μπάλες μπάσκετ πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο που δεν είναι μπάλες μπάσκετ εν προκειμένω, είναι εξωγήινα ζωύφια Δηλαδή, μάλλον εξωγήινα είναι, δεν έχω δει τέτοια στην πολυκατοικία μου.

Αν γούσταρες ποτέ σου το Pang τράβα αγόραστo, τα σπάει. Γενικά αν γουστάρεις αρκαντιές (αδόκιμος όρος) είναι πάρα πολύ καλό.

– Οκ, θα διαβάσω λίγο ακόμα. Τι υπόθεση παίζει? Μην με spoilάρεις όμως, θα σε σπάσω.

Καλά τι υπόθεση να έχει ένα game που ονομάζεται Bug Butcher, δεν πιστεύω να περίμενες να βιώσεις συγκινησιακές καταστάσεις συναισθηματικά φορτισμένες με λυγμούς και παρατεταμένες σιωπές. Εδώ, αδερφέ, σφάζουμε ζωύφια ζουζούνια. Capiche?

Τέλος πάντων, έχει υπόθεση. Προσπαθείτε, εμ, να σώσετε τον κόσμο. Αυτό. Καλή φάση και πρωτότυπη

– Βλέπεται ή θα του περάσω σακούλα?

Κοίτα, το παιχνιδάκι εμφανισιακά τα σπάει, τα γραφικά να φανταστείς είναι σχεδιασμένα στο χέρι δισδιάστατα ζωγραφιστά με ομαλότατο animation. Τα frames λιώνουν σαν βούτυρο το ένα στο άλλο. Πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Για να μιλάμε με παραδείγματα μοιάζει με Alien Hominid λίγο το στiλάκι αλλά με ακόμα καλύτερη κίνηση και -φυσικά- υψηλότατης ευκρίνειας σχέδια.

Τα περιβάλλοντα είναι επίσης γαμηστεράουα. Πολλές λεπτομέρειες εδώ κι εκεί δείχνουν πόσο μεγάλη προσοχή δόθηκε. Μην κάτσεις να χαζεύεις πάντως, θα σε φάνε τα μαμούνια λάχανο.

bugbutcher

– Μουσικούλα εφφεδάκια και τα ρέστα, νταπαντούπα φάση. Να το βάλω mute?

Η μουσική του ένδυση είναι πολύ της μοδός. Μουσική ευχάριστη και ταιριαστή με το arcade ύφος του. Να πω την αλήθεια τώρα που γράφω μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού δεν θυμάμαι καμία μελωδία, αλλά πάλι εγώ για να θυμάμαι μελωδίες πρέπει ο συνθέτης να είναι το λιγότερο απόγονος του Σούμπερτ (έχει?).

– Ναι, αλλά βλέπω Early Access εδώ. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σηκώνομαι νωρίς για να έχω πρόσβαση στο παιχνίδι.

Όχι, μπορείς να παίζεις και αργά. Το παιχνίδι θα παραμείνει σε κατάσταση Early Access για ένα δύο μήνες το πολύ. Στην τελική του έκδοση θα περιέχει endless runner mode, το οποίο σε τέτοιου είδους παιχνίδι είναι πρώτη φορά που θα υλοποιηθεί και ανυπομονώ να το δω. Επίσης multiplayer. Το multiplayer κομμάτι μάλιστα ενδέχεται να μπει και νωρίτερα με κάποιο patch.

– Είναι δύσκολο ρε, ή φλωριές?

Έχει τρία modes δυσκολίας. Στο τελευταίο είναι βάρβαρο και αβυσσαλέο. Για να καταλάβεις πως πάνε περίπου οι διαβαθμίσεις της δυσκολίας φαντάσου το ως εξής. Στο εύκολο είναι σαν να έρχεται να σε δείρει ένα εφτάχρονο κοριτσάκι. Στο μέτριο είναι σαν να έρχεται να σε δείρει ο Κοναν ο Βάρβαρος. Στο δύσκολο είναι πάλι σαν να έρχεται να σε δείρει ο Κόναν, αλλά πριν έρθει του είπαμε στο τηλέφωνο πως πηδάς την μάνα του.

bugbutcher

– Αν το τερματίσω μία, υπάρχει λόγος να ξαναπαίξω?

Εννοείται, κλασσικό παράδειγμα score based εμμονής. Κι αν το multiplayer είναι καλό τότε θα απογειωθεί. Πάντα βέβαια με το σκεπτικό πως σου αρέσουν τα arcade παιχνίδια.

– Πιο ήταν το πιο γαμάτο στοιχείο που σου έκανε εντύπωση?

Το πιό γαμάτο στοιχείο για pang-like παιχνίδι είναι η δυνατότητα να ξεκλειδώνεις με πόντους που κερδίζεις όπλα και διάφορα άλλα καλούδια. Stat boosts κλπ.

– Ρε, κάπου το ξέρω αυτό εγώ. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.

Είπαμε το Pang, τι άλλο να σου θυμίζει καμιά παλιά σου γκόμενα? Ή γκόμενο, έχουμε ευρεία απήχηση.

 


Πλατφόρμες:
Mac 
PC 
Developers:
awfully nice studios 
Publishers:
awfully nice studios 
Πότε βγήκε:
January 19, 2016
Αριθμός παικτών:

Leave a Reply