Finding Teddy 2

Η αγορά έχει κατακλυστεί τα τελευταία χρόνια από παιχνίδια, που προσπαθούν να αναδειχθούν ξυπνώντας μας το δυνατό συναίσθημα της νοσταλγίας. Αρκετοί developers θεωρούν πως για να πετύχουν, αρκεί να παρουσιάσουν «δημιουργίες» με ρετρό χαρακτήρα και το μόνο που κάνουν είναι να κοπιάρουν το gameplay και τα γραφικά κλασικών αγαπημένων games, χωρίς να προσθέτουν κάτι το καινούριο. Αποτυγχάνουν όμως ακόμα και στο κομμάτι της αντιγραφής!

Η εταιρεία Storybird δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των κακών αντιγραφέων, ούτε καν σε εκείνη των αντιγραφέων, όπως την περιέγραψα ήδη, κρίνοντας από το Finding Teddy και το Finding Teddy 2. Αν το ικανοποιητικό Point and Click Adventure δε σας τράβηξε την προσοχή, επειδή θέλετε μάχες και platform δράση στις δύο διαστάσεις παρέα με απαιτητικούς γρίφους, τότε το Finding Teddy 2 θα σας ενδιαφέρει!

Συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των Finding Teddy και Finding Teddy 2 είναι ο πολύ νεαρής ηλικίας χαρακτήρας γένους θηλυκού, οπωσδήποτε το αγαπημένο αρκουδάκι της ηρωίδας και οι γρίφοι, που βασίζονται σε μία πρωτότυπη γλώσσα με μουσικούς φθόγγους. Ο τελευταίος κρίκος είναι αυτός που έκανε το Finding Teddy ιδιαίτερο και τη συνέχειά του διαφορετική από τα πολλά games τύπου Metroidvania, που ξεπηδούν στην αγορά κατά καιρούς, τονίζοντας την Adventure πλευρά, χωρίς ωστόσο να περνάει σε δεύτερη μοίρα ο Action και Platform χαρακτήρας.

[r]FindingTeddy2-01

Η Storybird εμπνεύστηκε λοιπόν μία μουσική γλώσσα, που η Tarrant, ο χαρακτήρας μας στο Finding Teddy 2, μαθαίνει σταδιακά αλληλεπιδρώντας με τους NPCs και παράγει με τη χρήση ενός οργάνου, που ονομάζεται Musicom. Οι μελωδίες λειτουργούν σαν λέξεις ή ολόκληρες φράσεις και έχουν διάφορες εφαρμογές. Χρησιμοποιούνται ως κωδικοί για να ξεκλειδώσετε πόρτες και να περάσετε σε νέα levels. Αντιμετωπίζετε boss με όπλο σας τις σωστές απαντήσεις σε έναν διάλογο. Καλείτε «ντροπαλές» πυγολαμπίδες παίζοντας θα έλεγα μία παραλλαγή του Simon Says. Αν ασχοληθήκατε με το Finding Teddy, τότε θα μπείτε αμέσως στο πνεύμα των γρίφων, διαφορετικά θα χρειαστείτε οπωσδήποτε λίγο χρόνο για να προσαρμοστείτε.

Συνεχίζω κάπως ανορθόδοξα το review, με ένα χαρακτηριστικό που θα περιμένατε να βρείτε αρκετά πιο χαμηλά και έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε το τελευταίο διάστημα, καθώς συμβιβαζόμαστε με games, που μας απασχολούν το πολύ για δέκα ώρες. Υπερβάλλω κιόλας με αυτό το νούμερο! Μεγάλη διάρκεια λοιπόν! Το Finding Teddy 2 θα σας κρατήσει κοντά του τουλάχιστον για είκοσι ώρες με έναν μεγάλο κόσμο, που, αν είστε ανήσυχο πνεύμα, θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να τον εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τα μυστικά του.

Η Storybird σας προειδοποιεί και θα το κάνω κι εγώ. Το Finding Teddy 2 βάζει σε δοκιμασία την ικανότητά σας να προσανατολίζεστε στον χώρο. Η απουσία χάρτη γίνεται οπωσδήποτε αισθητή και ίσως περάσετε από τα ίδια και τα ίδια σημεία χωρίς να ξέρετε που πηγαίνετε, αλλά το συγκεκριμένο video game δεν είναι εύκολο στο σύνολό του και θεωρώ πως ακόμη και η σύγχυση που θα νιώσετε κάποιες στιγμές αποτελεί μέρος της γοητείας του.

[r]FindingTeddy2-02

Όταν δε θα έχετε να λύσετε γρίφους, θα αντιμετωπίζετε εχθρούς στη στεριά, τον αέρα και το νερό που μπαίνουν εμπόδιο στον δρόμο σας, αλλά σας χαρίζουν και τους απαραίτητους πόρους για να αγοράσετε αναβαθμίσεις και άλλα καλούδια για τον χαρακτήρα σας. Το σύστημα μάχης θα κέρδιζε αρκετούς πόντους αν ήταν λίγο πιο σύνθετο, με αξιοποίηση ακόμη και της ασπίδας, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Θα ήθελα προσωπικά να έχω τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσω κατά βούληση προστατεύοντας για παράδειγμα την Tarrant από τα αντικείμενα, που πετούν τα κοράκια κι η απόκρουση των πληγμάτων να μην εξαρτιέται μόνο από τη θέση του χαρακτήρα σε σχέση με εκείνη του αντιπάλου.

Τα γραφικά έχουν «χτιστεί» με pixels και το αποτέλεσμα θα βρει στόχο κατευθείαν στην καρδιά του τριαντάρι gamer με τη νοσταλγική διάθεση, αλλά όχι μόνο. Ο κόσμος του Finding Teddy 2 είναι ζωντανός, γεμάτος χρώμα και λούζεται ώρες-ώρες με μαγευτικό φως χάρη στις πυγολαμπίδες, τα φαναράκια που κρατούν ορισμένοι εχθροί και άλλες πηγές. Όμορφες μικρές λεπτομέρειες εκπλήσσουν ευχάριστα και δεν περίμενα να τις δω σε ένα game με βασιλιάδες τα pixels. Τα μαλλιά της Tarrant ανεμίζουν και το χέρι της με το σπαθί κουνιέται όταν περπατάει. Τα πόδια της μικρής αφήνουν συννεφάκια σκόνης όταν τρέχει. Το χορτάρι κινείται στο φύσημα του ανέμου και ο κυματισμός στο νερό είναι εμφανής.

Το Finding Teddy 2 είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από τον προκάτοχό του. Το Action Adventure της Storybird θα σας χαρίσει πολλές ώρες ευχάριστου gameplay με ένα λογικό αντίτιμο. Οπλιστείτε λοιπόν με το σπαθί σας για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς, με υπομονή και διάθεση για σκέψη για να λύσετε τους γρίφους και γυμνάστε καλά τα δάχτυλά σας για να περάσετε τις platform δοκιμασίες. Καλού-κακού ας έχετε κοντά σας χαρτί και μολύβι για να κρατήσετε και σημειώσεις! Μην αφήνετε τον Teddy να περιμένει!


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Storybird 
Publishers:
LookAtMyGame 
Plug In Digital 
Πότε βγήκε:
April 2, 2015
Αριθμός παικτών:
1 Response

  1. 05/02/2016

    […] δωρεάν. Αν πάλι δεν το έχετε αποκτήσει, τότε διαβάστε το review για το Finding Teddy 2, παρακολουθήστε το τρέιλερ και περιμένετε το Chronicles of […]

Leave a Reply