in Space

Κοιτάζετε την Library σας στο Steam… Βλέπετε games με ουάου γραφικά και φοβερές και τρομερές απαιτήσεις συστήματος, που ζητούν από εσάς αφοσίωση και άφθονο χρόνο. Δεν μπορείτε να διαθέσετε τίποτα από τα δύο αυτή την περίοδο! Το μόνο που επιθυμείτε είναι να ξελαμπικάρετε λίγο παίζοντας κάτι καινούριο και απλό στο laptop σας, ενώ έχετε αράξει στον καναπέ για να ξεκουράσετε την κορμάρα σας. Ρίχνετε μία ματιά στο Steam Wallet και βλέπετε ότι έχετε το ιλιγγιώδες ποσό των ενενήντα πέντε λεπτών του ευρώ, όσο κοστίζει δηλαδή το in Space. Γιατί να το αγοράσετε;

Πρόκειται για ένα indie game με στιλ γραφικών αλά Atari 2600. Να το ξεκαθαρίσω αυτό… Όχι γραφικά ίδιας ποιότητας με εκείνη που θα συναντούσαμε πριν από τριάντα χρόνια! Επιλογή για ανάλυση 4096×2304 δεν έβλεπαν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα οι developers την τόσο μακρινή χρονικά, αλλά και τεχνολογικά εποχή και δε θα βρείτε στην πλειοψηφία των games μικρών εταιρειών το 2015.

Το gameplay του in Space ξεγελάει αρχικά. Η σκέψη, που θα περάσει από το μυαλό σας, θα είναι μάλλον αυτή που πετάχτηκε και από το δικό μου, τα δέκα πρώτα λεπτά ενασχόλησής μου μαζί του. «Σιγά τα λάχανα! Ένα ακόμη shoot ‘em up! Θα πυροβολώ ασταμάτητα για να κάνω σκόνη τους εξωγήινους και θα ευχαριστηθώ την ηλεκτρονική μουσική.» Τα πράγματα έχουν κάπως έτσι στο Survival mode και το ξεπάστρεμα είναι μία αρκετά εύκολη δουλειά χάρη στον άμεσο και απλό χειρισμό με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο. Αν προτιμάτε να παίξετε με gamepad, θα απογοητευθείτε. Δεν προσφέρεται αυτή η επιλογή.

[r]InSpace02

Μία παράμετρος αλλάζει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξετε στο Match Three mode. Δέχεστε επίθεση από γεωμετρικά σχήματα σε μία ποικιλία χρωμάτων. Ναι, αυτά είναι οι εξωγήινοι, δηλαδή οι κακοί της υπόθεσης στο in Space! Το πόσο χαλαρή ή ανελέητη θα είναι η επίθεση εξαρτάται από το επιλεγμένο επίπεδο δυσκολίας. Το σκάφος σας, το οποίο μπορεί να μοιάζει με διαστημόπλοιο, χέρι, φλιτζάνι, πιστόλι και μερικά άλλα αστεία πραγματάκια, βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης και μετακινείται μόνο στον κάθετο άξονα.

Στόχος σας είναι να εμποδίσετε τους εχθρούς, που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση, να αγγίξουν την κάθετη γραμμή, η οποία υπάρχει ακριβώς μπροστά από το σκάφος σας. Κάθε φορά που πυροβολείτε -δεν έχει σημασία αν χτυπάτε αντίπαλο ή η βολή καταλήγει στον γάμο του καραγκιόζη- η γραμμή κινείται προς τα δεξιά, έρχεται δηλαδή πιο κοντά στα εχθρικά σκάφη.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την κάνετε να γυρίσει πάλι προς το μέρος σας: χρειάζεται να πετύχετε τουλάχιστον τρεις ολόιδιους εχθρούς στη σειρά. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται! Οι ρυθμοί γίνονται ολοένα και γρηγορότεροι, τα αντικείμενα στην οθόνη πληθαίνουν και το μόνο που θα καταφέρετε με το επίμονο πάτημα του fire, είναι να δείτε πιο σύντομα το «Game Over». Όπλα σας στη μάχη θα γίνουν τελικά η ψυχραιμία, οι γρήγορες αποφάσεις και η ακρίβεια στο σημάδι. Το in Space είναι επομένως κάτι παραπάνω από ένα shoot ‘em up.

[r]InSPace01

Το game του Ed Curtis-Sivess δεν είναι σίγουρα η παιχνιδάρα, αλλά δεν πλασάρεται και ως τέτοια. Χειρισμός, γραφικά, ήχος και gameplay, όσο απλά κι αν φαίνονται, δημιουργούν ένα αξιοπρεπές πακέτο και το in Space αποδεικνύεται τελικά και αρκετά διασκεδαστικό. Το παιχνίδι τρέχει επιπλέον άνετα σε παλιούτσικο laptop, αλλά μπορείτε να το ευχαριστηθείτε και στην οθονάρα του PC σας. Αν υπήρχαν achievements και leaderboards τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ζητάω πολλά με 0,95€;


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Ed Curtis-Sivess 
Publishers:
Ysty Games 
Πότε βγήκε:
April 27, 2015
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply