Life Is Strange Episode 1: Chrysalis

Πόσες φορές ευχηθήκατε να μπορούσατε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο; Όχι πολύ! Μερικά δευτερόλεπτα θα αρκούσαν για να αλλάξετε τα λόγια, που ξεστομίσατε επιπόλαια και πρόσβαλαν τον συνομιλητή σας. Θα προσέχατε περισσότερο όταν ξεσκονίζατε εκείνο το βάζο, το οποίο σας έπεσε και έγινε χίλια κομμάτια. Θα προλαβαίνατε να αποτρέψετε το ατύχημα, που συνέβη μπροστά στα μάτια σας.

Μετά από το Remember Me, η γαλλική εταιρεία Dontnod επιλέγει να δημιουργήσει ένα ακόμη video game με τον βασικό χαρακτήρα να ανήκει στο λεγόμενο «ασθενές φύλο», πολύ μακριά από τα πρότυπα των μαχητριών με τα λιγοστά ενδύματα και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο των Action και RPG παιχνιδιών. Το Life Is Strange είναι εξάλλου ένα Graphic Adventure στα πρότυπα των δημιουργιών της Telltale Games.

Η Maxine Caulfield με το τζινάκι και το φούτερ είναι μία δεκαοκτάχρονη κοπέλα χαμηλών τόνων, η οποία απομονώνεται από τον έξω κόσμο βάζοντας τα ακουστικά της για να απολαύσει την αγαπημένη της μουσική: χαλαρωτικές μπαλάντες, όπως το To All of You των Syd Matters. Η Max επιστρέφει μόνη ύστερα από πέντε χρόνια στον τόπο καταγωγής της, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη Arcadia Bay, που τοποθετείται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για να σπουδάσει φωτογραφία στην Blackwell Academy και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα φάση της ζωής της.

Η πρώτη συνάντηση με την Chloé, κολλητή φίλη από τα σχολικά χρόνια, πραγματοποιείται κάτω από περίεργες συνθήκες και γίνεται η αφορμή για να ανακαλύψει η πρωταγωνίστρια μας την εξαιρετική ικανότητά της. Ναι, η Max μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο! Αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Life Is Strange όσον αφορά το gameplay και η Dontnod προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να το χρησιμοποιήσετε στο πρώτο επεισόδιο.

Life_Is_Strange_ep1-05

 

Η Max έχει λοιπόν τη δύναμη να ακυρώνει γεγονότα, που συνέβησαν στο κοντινό παρελθόν και να αναθεωρεί πράξεις και ατάκες της. Σας επιτρέπεται επιπλέον να πειραματιστείτε με τον τρόπο επίλυσης των εύκολων και μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού γρίφων. Η Dontnod σας αφήνει επίσης να διαβάσετε τις προσφερόμενες απαντήσεις σε έναν διάλογο χωρίς να υπάρχει χρονόμετρο, που σας πιέζει να αποφασίσετε γρήγορα. Οι επιλογές σας έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο παρελθόν και επηρεάζουν τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, όπως διαβάζουμε και στο μήνυμα, που εμφανίζεται πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και σας προτρέπει να πράξετε με σύνεση. Μένει να δούμε κατά πόσο παίζουν και μακροπρόθεσμα ρόλο!

Οι δρόμοι τους οποίους μπορείτε να πάρετε κατά τη διάρκεια των διαλόγων είναι συνήθως δύο. Από τη μία, η Max παρουσιάζεται συνεσταλμένη και ανήξερη και από την άλλη αποφασιστική, ακόμα και μαγκάκι. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα για το ίδιο άτομο! Σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρεται και μία τρίτη οδός, η οποία αξιοποιεί πληροφορίες που άντλησε η Max με τη χρήση της καταπληκτικής ικανότητάς της.

Το Life Is Strange Episode 1: Chrysalis αναλαμβάνει κυρίως να σας συστήσει τη μικρή κοινωνία, που ζει και αναπνέει μέσα στα όρια της Blackwell Academy, αλλά και να σας ξεναγήσει στους χώρους της μέσα από τη φωτογραφική ματιά της Max. Η συναναστροφή με τους συμφοιτητές, τους καθηγητές και άλλα άτομα είναι μία ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς έχετε να κάνετε με πολλούς και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, που θα σας φανούν ιδιαίτερα οικείοι αν έχετε παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με θέμα τη φοιτητική ζωή στις ΗΠΑ.

Η Dontnod πετυχαίνει επιδέξια να σας κάνει να νιώσετε πως είστε μέρος του μικρόκοσμου της Max, αλλά σας βάζει και μέσα στο μυαλό της. Η κοπέλα κρατάει ημερολόγιο με σημειώσεις, φωτογραφίες και σχέδια σχετικά με γεγονότα και πρόσωπα, ένα πολύ ωραίο εργαλείο για να παρακολουθήσετε την ιστορία μέσα από τις σκέψεις της και να πληροφορηθείτε το παρελθόν της. Τον ρόλο του παίζει και ένα κινητό! Σε αυτό θα διαβάσετε τα μηνύματα που δέχεται η Max, αλλά και τις απαντήσεις της. Αναπόσπαστο αξεσουάρ είναι επίσης μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή. Μη διστάσετε να την χρησιμοποιήσετε όταν σας δοθεί η ευκαιρία!

Η διάρκεια του Life Is Strange Episode 1: Chrysalis είναι μάλλον μικρή, καθώς κυμαίνεται κάτω από τις δύο ώρες, αν σας φανεί κακή ιδέα η συναναστροφή με όλα τα πρόσωπα που θα συναντήσετε, δε νιώσετε την περιέργεια να επεξεργαστείτε κάθε αντικείμενο που υπάρχει στον χώρο και η φωτογραφία δε συγκαταλέγεται στα αγαπημένα σας χόμπι.

Life_Is_Strange_ep1-01

 

Η απογοήτευση κατά τη διάρκεια της κουβέντας με τους NPCs προκαλείται από το πρόχειρο lip-sync, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το voice-acting. Οι ηθοποιοί αποδίδουν πολύ καλά συναισθήματα και αντιδράσεις, αλλά η κίνηση των χειλιών των χαρακτήρων θα σας δώσει την εντύπωση πως αρθρώνουν απλώς μια σειρά από μπλα-μπλα.

Το lip-sync, όπως επίσης και περιστασιακές πτώσεις στο frame rate αποτελούν μελανά σημεία, αλλά οτιδήποτε άλλο αφορά τα γραφικά κρίνεται από ικανοποιητικό έως και θεαματικό. Οι πρωταγωνιστές σε αυτόν τον τομέα είναι αναμφίβολα τα εφέ φωτισμού. Προσπαθήστε να κοιτάξετε το screenshot με το ηλιοβασίλεμα για μερικά δευτερόλεπτα. Θα χρειαστείτε γυαλιά ηλίου για να μην θαμπωθείτε από το φως!

Τα δύο μέλη της σειράς The Walking Dead και το The Wolf Among Us απέδειξαν πρόσφατα πως υπάρχει χώρος στην αγορά για παιχνίδια, όπου το gameplay υπηρετεί μία ενδιαφέρουσα ιστορία με καλογραμμένους διαλόγους και ποικίλους χαρακτήρες. Το πρώτο δείγμα από το Life Is Strange δείχνει πως η Dontnod είναι μία άριστη μαθήτρια και αξιοποιεί πολύ καλά τα συστατικά της συνταγής της Telltale Games και, με εύρημά της την ικανότητα της Max, προσφέρει μία γοητευτική gaming εμπειρία αφήνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Όπως είναι γνωστό, το Life Is Strange θα ολοκληρωθεί σε πέντε επεισόδια.


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 3 
Playstation 4 
Xbox 360 
Xbox One 
Developers:
Dontnod Entertainment 
Publishers:
Square Enix 
Πότε βγήκε:
January 30, 2015
Αριθμός παικτών:
2 Responses

  1. 05/02/2016

    […] Entertainment θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου. Θυμίζουμε πως το Life is Strange Episode 1: Chrysalis διατέθηκε για PC, PS3, PS4, Xbox 360 και Xbox One στις 30 Ιανουαρίου, […]

  2. 13/06/2016

    […] το trailer μου έδωσε την αίσθηση ενός adventure, τύπου Life is Strange, έχοντας το ποδόσφαιρο ως θεματολογία με αποτέλεσμα […]

Leave a Reply