One Life – Ένα νέο FPS που θα αποκλείει τον λογαριασμό σου όταν πεθάνεις

Πρόσφατα εμφανίστηκε στο Steam Greenlight και αμέσως προκάλεσε αίσθηση. Πρόκειται για ένα Online Multiplayer Survival FPS που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που ακόμη γλύφει τις πληγές του έπειτα από πυρηνικό όλεθρο. Δημιουργώντας ομάδες παικτών αλωνίζεις τον τεράστιο κόσμο με ένα custom όχημα/βάση και προσπαθείς να επιβιώσεις από τις φυσικές κακουχίες. Η αναζήτηση προμηθειών αναπόφευκτα θα σε αναγκάσει να επιτεθείς σε άλλες ομάδες όπως και να υπερασπιστείς την δική σου βάση. Ως εδώ όλα καλά, αυτό που όμως τα αλλάζει όλα είναι ένας μηχανισμός ονόματι Domination.

Το Domination ουσιαστικά δίνει στον νικητή τον πλήρη έλεγχο της μοίρας του ηττημένου. Όλα εξαρτώνται από αυτόν και μόνο. Άπαξ και αποφασίσει να τον αποτελειώσει, αυτό ήταν, δεν μπορεί να παίξει ξανά, ποτέ! Θα κλειδώνει τον λογαριασμό σου. Βέβαια θα υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό αλλά με την τιμή της προ–παραγγελίας να είναι ορισμένη στα 10 δολάρια πόσοι είναι αυτοί που θα τα σκάσουν ξανά. Τα παράπονα ήδη δίνουν και παίρνουν ενώ υπάρχουν πολλοί που προτείνουν τα 5 δολάρια ως μια πιο δίκαιη τιμή. Κανείς δεν μας λέει όμως ότι δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο στον πληθυσμό, οπότε ακόμη και την επαναγορά να σκέφτεσαι μπορεί η επανένταξή σου να είναι όντως πολύ δύσκολη υπόθεση. Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό τι γίνεται με την περίπτωση του Steam Refunds, περιπλέκεται λίγο το θέμα.

Εκτός όμως από την εκτέλεση ο νικητής θα μπορούσε απλά να επιλέξει την αρπαγή όλων των αντικειμένων σου και να την κάνει. Εδώ όμως δημιουργείται το εύλογο ερώτημα, γιατί να κάνει κάτι τέτοιο εφόσον θα μπορούσες εσύ να τον σκοτώσεις στο μέλλον; Επίσης θα έχει την δυνατότητα να σε φυλακίσει και να σε βάλει να δουλεύεις για πάρτη του. Οι developers προβλέπουν ότι ο ηττημένος θα θέλει τόσο πολύ να αφεθεί ξανά ελεύθερος που θα είναι διαθετειμένος να κάνει τα πάντα. Ο έλεγχος του νικητή θα είναι τόσο απόλυτος που σύμφωνα πάντα με το trailer ο εξευτελισμός ακόμη και με κάτουρα θα βρίσκεται στις επιλογές(κι όμως είναι αλήθεια).

Οι developers ισχυρίζονται πως έχουν πλέον χαθεί τα έντονα συναισθήματα στα παιχνίδια που αφορούν competitive gameplay και πως στο One Life αυτό θα αλλάξει. Θα ζεις πολύ πιο έντονα και δραματικά την κάθε στιγμή. Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας τόσο φωνητική όσο και με κλασσικό chat ώστε οι νικητές να μπορούν να απολαύσουν τις απεγνωσμένες κραυγές και τα κλάματα των ηττημένων.

Για να πω την αλήθεια προς το παρόν μου φαίνεται περισσότερο σαν ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα και είμαι σκεπτικός στο κατά πόσο τελικά θα προχωρήσει όσο το θέλουν στην Ρωσική Kefir!. Αναμφισβήτητα στοχεύει στον εντυπωσιασμό, κάτι τέτοιο όμως δεν πάει να πει πως δεν θα αξίζει σαν παιχνίδι, αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.onelifegame.com


Πλατφόρμες:
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply