Ταπί την Παρασκευή – The Curse of Issyos

To Greekgamer, σέβεται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει ο μέσος Έλληνας σε περίοδο οικονομικής κρίσεως. Γι’αυτό, αναγνωρίζοντας οτί μπορεί, ακόμα και μέλη της δικής μας κοινότητας, να προτιμούν να ξοδέψουν κάπου αλλού το, με κόπο κερδισμένο, κομπόδεμά τους (ένα σπα, λίγη λευκή τρούφα, ένα pint κρίθινο οίνο στο Αρχαίων Γεύσεις βρε αδερφέ) παρουσιάζει, κάθε βδομάδα, ένα (τζάμπα) παιχνίδι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ντάξει, αρχαιοέλληνας σουπερστάρ δεν είναι ο Δευκαλίων. Ούτε την καπατσοσύνη του Οδυσσέα είχε, ούτε 200άρια σήκωνε στο αρασέ όπως ο Ηρακλής, ούτε πλήρωμα είχε τους Expendables της αρχαιότητας όπως ο Ιάσονας. Φαίνεται όμως πως ο ταλαντούχος Locomalito ήθελε κάποιο low-profile πρωταγωνιστή και τον επέλεξε για πρώτο ρόλο στο τελευταίο του (τζάμπα) παιχνίδι.

Δεύτερη επίσκεψη του ταλαντούχου δημιουργού στη στήλη (είχαμε φιλοξενήσει και το εξαιρετικό, Spectrumοειδές L’Abbaye des Morts), ο οποίος συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να εκδώσει τα, ιδιαιτέρως προσεγμένα, παιχνίδια του μέσα από παραδοσιακές πλατφόρμες τύπου Steam. Το The Curse of Issyos μεταφέρει τη δράση του σε μια μυθολογική εκδοχή της αρχαίας Ελλάδας και τις οπτικοακουστικές του αναφορές στο Nintendo Entertainment System και, συγκεκριμένα στο πρώτο Castlevania, το οποίο αποτελεί και βασική πηγή έμπνευσής του.

Bronze Colossus

Όπως και το παιχνίδι-θρύλος της Konami, το Curse of Issyos είναι ένα side-scrolling action adventure στο οποίο καλούμαστε να διασχίσουμε μια σειρά από πίστες κατοικημένες από ομάδες ευφάνταστων εχθρών, για να καταλήξουμε σε κάποια ακόμα πιο ευφάνταστα (και επικίνδυνα) bosses. Στην πορεία θα εξερευνήσουμε στοιχειωμένες τριήρεις, θα σκαρφαλώσουμε σε χάλκινα αγάλματα ολύμπιων θεών, θα βάλουμε τα πόδια στην πλάτη για να μη μας τσαλαπατήσει ο Κολοσσός (της Ρόδου, όχι των X-Men) και θα λερώσουμε τη σπάθα μας με αίμα από κύκλωπα, μινώταυρο, ύδρα (λερναία ή όχι, θα σας γελάσω – τα κεφάλια δεν ξανάβγαιναν πάντως) καθώς και από ορισμένους, αμιγώς αρχαιοελληνικούς, νίντζα. Έκανε κάποιους δημιουργικούς συμβιβασμούς ως προς την επιλογή των εχθρών ο Locomalito, θα το ξεπεράσουμε – ούτως ή άλλως ο μύθος του Δευκαλίωνα δεν προσφέρει το απαραίτητο υλικό. Τι να πολεμήσεις, την πλημμύρα ή την αστραπή;

Το control scheme είναι επίσης ξεπατηκωμένο από Castlevania ακόμα και στις λεπτομέρειές του, όπως ο τρόπος που εκτοξεύεις τα βέλη χρησιμοποιώντας το κουμπί της επίθεσης και δίνοντας κατεύθυνση προς τα πάνω. Η ποιότητα, ευτυχώς, έχει διατηρηθεί: o έλεγχος είναι άψογος και έχεις πραγματικά την αίσθηση ότι παίζεις κάποια υπερπαραγωγή του 1990 αντί για ένα σύγχρονο indie, φτιαγμένο από έναν τύπο στον ελεύθερό του χρόνο. Με τη βοήθεια, πάντα, ενός άλλου τύπου, του μόνιμου συνεργάτη του Gryzor87, που ντύνει με ένα αρμόζον soundtrack την όλη εμπειρία.

.... ψηλά κι αγνάντευε

…. ψηλά κι αγνάντευε

Το The Curse of Issyos διατίθεται δωρεάν (όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια του) από το site του δημιουργού που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αν κατεβάσετε και εκτιμήσετε το έργο του, υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε και ως δωρεά ένα ποσό της επιλογής σας πατώντας το κουμπάκι δεξιά δίπλα απ’το download link.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:1 Response

  1. 18/07/2016

    […] στους απανταχού gamers τα έχουμε ξαναπεί, όχι μία, αλλά δύο φορές απ’το Ταπί την Παρασκευή (που, κάποια στιγμή […]

Leave a Reply