The Witness: Ξενάγηση στο νησί με δύο τρέιλερ

Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, γράψαμε…

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του First-person Adventure, που αναπτύσσουν ο Jonathan Blow και η εταιρεία του η Thekla, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο μιας και απομένει περίπου ένας μήνας.

Ο Αμερικανός προγραμματιστής και videogame designer, ο οποίος έγινε γνωστός με το Braid, φροντίζει να ενημερώνει για την πορεία της ανάπτυξης του The Witness με αναρτήσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα. Ο Jonathan Blow έχει ανεβάσει έως τώρα δύο βίντεο, τα οποία θα σας ξεναγήσουν στο απομονωμένο και φαινομενικά ακατοίκητο νησί, που θα εξερευνήσετε στο παιχνίδι. Το πρώτο τρέιλερ δείχνει από ψηλά τον τόπο, όπου θα δράσετε, ενώ το δεύτερο τρέιλερ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει τις απόκρημνες ακτές και τις αμμουδιές του νησιού.

Το The Witness, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, θα κυκλοφορήσει για PC και PS4 στις 26 Ιανουαρίου. Τότε θα πρέπει να το περιμένουμε σε ψηφιακή μόρφη, όμως ο Jonathan Blow δεν αποκλείει να διατεθούν αργότερα στην αγορά και retail εκδόσεις του.

[Σύντομη ενημέρωση – 15 Ιανουαρίου 2016] Δύο βδομάδες έχουν απομείνει έως την κυκλοφορία του και ο Jonathan Blow αποκαλύπτει τους ηθοποιούς, τις φωνές των οποίων θα ακούσουμε κατά τη διάρκεια του The Witness. Οι τρεις συνολικά ηθοποιοί έχουν προϋπηρεσία στον χώρο του gaming και χτυπητοί τίτλοι παιχνιδιών κοσμούν τα βιογραφικά τους.

Η Ashley Johnson θα σας είναι ίσως γνωστή από τον ρόλο της Ellie στο The Last of Us. Συμμετείχε επίσης στο Tales From the Borderlands, το Infamous: First Light, το Skylanders: SuperChargers, τα παιχνίδια της σειράς Ben 10 και το Minecraft: Story Mode. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική δουλειά της είναι η σειρά Blindspot, η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται μόλις φέτος στην Αμερική.

[In1][n]The-witness-voiceactors

Η φωνή του Phil LaMarr θα σας φανεί οικεία αν έχετε παρακολουθήσει τις σειρές κινουμένων σχεδίων Futurama (Hermes) και Family Guy (Ollie Williams). Από τις κινηματογραφικές δουλειές του, ξεχωρίζει οπωσδήποτε η ταινία Pulp Fiction. Όσον αφορά τα games, το βιογραφικό του παρουσιάζεται πλουσιότατο σε πολύ γνωστούς τίτλους μιας και μεταξύ άλλων έχει δουλέψει για τα Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 2: Substance, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Rising: Revengeance, Final Fantasy XII, Mortal Kombat X, τα δύο παιχνίδια της σειράς Darksiders και πολλά ακόμη.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Matthew Waterson, ο οποίος χάρισε τη φωνή του στον Sir Lucan στο The Order: 1886, ενώ εργάστηκε επίσης ως voice-actor στα World of Warcraft: Warlords of Draenor, Star Wars: Uprising, Halo 5: Guardians και το Fallout 4.

Ο Jonathan Blow αναφέρει επίσης την Terra Deva, μία νεαρή μουσικό, τραγουδίστρια και ηθοποιό, που χαρακτηρίζει ως βετεράνο του The Mickey Mouse Club. Αν και το κύριο επάγγελμα της Terra Deva είναι τραγουδίστρια, στο The Witness δε θα τραγουδάει, καθώς όπως υπογραμμίζει ο δημιουργός του, δεν υπάρχει μουσική στο παιχνίδι.

[In2][n]The-witness-voiceactors

Ο Jonathan Blow προσφέρει παράλληλα ένα στοιχείο για το gameplay του The Witness, με αφορμή την παρουσίαση των voice-actors. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης σας στο νησί, θα συλλέξετε διάφορα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία δε θα σας βοηθήσουν από μόνα τους να ξεδιαλύνετε το μυστήριο, που καλύπτει τον τόπο αυτό.

[Σύντομη ενημέρωση – 20 Ιανουαρίου 2016] Έγινε γνωστή η τιμή του The Witness, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή για PC και PS4 στις 26 Ιανουαρίου. Το παιχνίδι διατίθεται ήδη για προπαραγγελία από το Steam και το Humble Store, ενώ αναμένεται σύντομα και στο PlayStation Store και κοστίζει 36,99 ευρώ.

Αγορά: Steam – Humble Store

Επίσημη ιστοσελίδα: The Witness


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Developers:
Thekla 
Publishers:
Thekla 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply