aloneinthedarkillumination

Alone in the Dark: Illumination. Γιατί μωρή Atari?

Αυτό φωνάζει το Alone in the Dark: Illumination στους απανταχού fans της σειράς. Το Illumination είναι ένα -ακόμα- απαίσιο προς εμετικό κατασκεύασμα μιας παρικμάζουσας πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας, εξαίσιο δείγμα (αντι)παραγωγικής ηλιθιότητας και έλλειψης έμπνευσης. Με μια φράση, μιλάμε για τεράστια μαλακιάρα.

Λυπάμαι ειλικρινά που αναγκάζομαι να τσιτώσω τον λόγο μου ενάντια σε ένα παιχνίδι που φέρει τον τίτλο της σειράς Alone in the Dark. Μια σειρά με την οποία μεγάλωσα, και την οποία λάτρεψα όσο λίγες. O φόβος της μοναξιάς σου μέσα στα σκοτάδια, ο τρόμος που παραμονεύει σε κάθε σου βήμα τα μυστήρια και ανεξήγητα. Τίποτα μα τίποτα από αυτά δεν θα σε απασχολήσει εδώ. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως το παιχνίδι δεν μπορεί να σου μεταδώσει αγωνία και τρόμο. Όχι όχι, μπορεί και παραμπορεί.

Ok, εγώ λέω να την κάνω σιγά σιγά.

Ok, εγώ λέω να την κάνω σιγά σιγά.

Αρχικά τα χέρια σου θα ιδρώσουν. Η σκέψη πως έδωσες λεφτά σε αυτήν την generic παπαριά θα παραλύσει το νευρικό σου σύστημα. Οι τελευταίες λογικές σκέψεις σου θα συγκλίνουν προς τον νοητό ορίζοντα που διασχίζει τον φόβο και καταλήγει στην αγωνία. Αγωνία εάν το steam refund θα αργήσει να σου επιστρέψει τα 28 ευρώ που έσκασες.

Τόσο έκανε την ώρα που έγραφα. Οι πιθανότητες φυσικά είναι συντριπτικά υπέρ μιας κατακόρυφης πτώσης τιμής οπότε αν τύχει να διαβάσετε το παρόν άρθρο καμιά βδομάδα αργότερα, μπορεί και να σε πληρώνουν για να το παίξεις. Αν είναι καλά τα λεφτά, να το σκεφτείς.

aloneinthedarkillumination

Μπορείτε απλά να το αφήσετε να πεθάνει από βαρεμάρα.

Επιγραμματικά πέρα από το θάψιμο, όσο δικαιολογημένο κι αν είναι, σε μικρές φράσεις θα σας πω τι να περιμένετε αν τελικά αποφασίσετε να το αγοράσετε.

  • Ολοκληρωτική απουσία ποικιλίας στα όπλα. Κάποιες κλάσεις μάλιστα έχουν μόνο το πιστόλι στην διάθεση τους.
  • Ολοκληρωτική απουσία αίσθησης πως κάτι πραγματικά συμβαίνει όταν, για παράδειγμα, πυροβολήσεις. Αέρας, μηδέν.
  • Γραφικά τεχνικά μεν όχι άσχημα, αισθητικά όμως γάμησε τα. Πιο σούπα κι από φακελάκι της Knor. Αυτές που τελικά δεν είναι και τόσο καλές για την υγεία σου. Σορυ Knor.
  • Καμία σύνδεση με την σειρά, απλά δανείζετε το όνομα της. Και μετά αφοδεύει. επάνω του.
  • Μικρό σε διάρκεια, μου είπαν. Γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να το παίξω ως το τέλος. Αλλά φαντάζομαι πως αυτό κανονικά πάει στα θετικά.
  • Bugs bugs bugs παντού. Εχθροί κάνουν spawn μέσα σε κλειστά δωμάτια, πίσω μπρος επάνω σου κάτω σου, έτσι γιατί.
  • Απουσία AI. Μηδενική νοημοσύνη τα τερατάκια. Τίποτα ρε. Μόνο μπρος πάνε, σαν χαλασμένο ζάσταβα.
  • Ανυπαρξία mini map. Ένα τετραγωνάκι στην οθόνη κάτι σου δείχνει που να πας, αλλά καλή τύχη αν το ακολουθήσεις.

Καλύτερα να πάρετε τα 28 ευρώ σας και να τα κάνετε σαίτες. Αν πετύχει η σαΐτα έχει πολύ πλάκα να την βλέπεις να πετάει. Σίγουρα περισσότερη πλάκα από αυτό το πράμα.


Πλατφόρμες:
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply