5 τσαμπέ παιχνίδια στο Steam που επιβάλεται να παίξεις

Όπως πάντα αναφέρει στην αρχή από κάθε Ταπί την Παρασκευή ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου, οι καιροί είναι δύσκολοι. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διαλέγουμε πολύ προσεκτικά τις αγορές μας ώστε να πιάνουν τόπο ενώ για άλλους σημαίνει, δυστυχώς, πως δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν αυτό καθώς το παραδάκι μετά βίας φτάνει για τα προς τα ζην. Κατανοώντας λοιπόν και βιώνοντας οι ίδιοι τους χαλεπούς αυτούς καιρούς έχουμε προτείνει ανά διαστήματα εξαιρετικούς τσαμπέ τίτλους που με χαρά ανακαλύψαμε.

Ένα βλεφάρισμα στο You Have to Win the Game ήταν αρκετό για να μας κλέψει την καρδιά, το Card Hunter έβγαλε από μέσα μας την νερντίλα που είχαμε για χρόνια καταχωνιασμένη στην ντουλάπα και το War Thunder μας έδειξε πως πρέπει να είναι το free to play μοντέλο επικερδές χωρίς να είναι pay to win. Έτσι αποφάσισα να βουτήξω στην απύθμενη άβυσσο που είναι η free to play κατηγορία του Steam με σκοπό να βγάλω στην επιφάνεια τους θησαυρούς της κι εσείς να γουστάρετε στον αφρό με τα μπρατσάκια σας.

Dr. Langeskov, The Tiger, and The Terribly Cursed Emerald: A Whirlwind Heist

Από μόνος του ο τίτλος προϊδεάζει για την παλαβομάρα που εκπέμπει η συγκεκριμένη δημιουργία του William Pugh. Ναι ναι, ο ίδιος που μας έδωσε το υπέροχο The Stanley Parable. Χρησιμοποιεί μάλιστα την ίδια πετυχημένη φόρμουλα πρώτου προσώπου με αφηγητή. Μόνο που εδώ η εμπειρία περιορίζεται στα 15 λεπτά, μα τι λεπτά. Το ύφος του αφηγητή, αν και εξίσου ποιοτικό, είναι εντελώς διαφορετικό. Μιλάει αγχωτικά και με ανασφάλεια μεταφέροντάς σου τα ίδια συναισθήματα ενώ συνεχώς σε προτρέπει σε βεβιασμένες επιλογές. Η μαγεία έρχεται με την αλληλεπίδραση που δημιουργείται μεταξύ εσού και του αφηγητή αφού δεν επιβάλλεται να ακολουθείς πάντα τις προτροπές του. Τα άκρως τραγελαφικά σκηνικά δικαιολογούν κάθε δευτερόλεπτο ασχολίας μαζί του.

Επίσημη ιστοσελίδα: crowscrowscrows.com
Σελίδα Steam: Dr. Langeskov…

Fork Parker’s Holiday Profit Hike

Η Devolver Digital είναι γνωστή στην πιάτσα για τα αριστουργήματα που έχει εκδώσει ανά καιρούς όπως το The Talos Principle και τα Hotline Miami καθώς και το αρκετά ενδιαφέρον early access Noct. Από την άλλη η Dodge Roll είναι υπεύθυνη για το πρόσφατο διαμαντάκι ονόματι Enter the Gungeon. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κανείς πως όταν αυτές οι δύο συνεργάζονται πάντα κάτι καλό συμβαίνει. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Profit Hike που έγινε κυρίως για λόγους προώθησης κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Τι κι αν το καλοκαίρι πλησιάζει ολοταχώς, τίποτα δεν πρέπει να σε σταματήσει από το να απολαύσεις το καλοφτιαγμένο,πρωτότυπο και δύσκολο τούτο platformer.

Επίσημη ιστοσελίδα: store.devolverdigital.com
Σελίδα Steam: Fork Parker’s Holiday Profit Hike

Heroine’s Quest: The Herald of Ragnarok

Είσαι φανατισμένος οπαδός των King’s Quest, Quest for Glory, Quest for Infamy και γενικά οτιδήποτε περιέχει την λέξη Quest και είναι κατά κύριο λόγο adventure; Τότε σίγουρα το Heroine’s Quest δημιουργήθηκε για σένα. Ακόμη κι αν δεν είχες την τύχη να ασχοληθείς με τους παραπάνω τίτλους, το δημιούργημα της Crystal Shard, είναι το καταλληλότερο entry point για να ξεκινήσεις ένα καταπληκτικό ταξίδι. Ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο από την Σκανδιναβική μυθολογία. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι να σημειώσω πως πρόκειται για μία μίξη Adventure με RPG. Είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον από το μετριότατο Order of the Thorne και θα σου δώσει πολλές ώρες ψυχαγωγίας.

Επίσημη ιστοσελίδα: crystalshard.net
Σελίδα Steam: Heroine’s Quest

Super Crate Box

Τι να πει κανείς για την Vlambeer (βλαμμένη μπύρα;) όταν μας έχει δώσει τα Nuclear Throne και LUFTRAUSERS. Οι πρώτες λέξεις που σκάνε στον νου είναι Σεβασμός και Εμπιστοσύνη ενώ για εμένα μόλις προστέθηκε και το Super Crate Box, εντάξει αυτό είναι τρεις λέξεις αλλά το πιάνεις το νόημα. Άκρως απλό και άκρως εθιστικό score based shooter/platformer. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μαζέψεις όσα περισσότερα κουτιά μπορείς ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεις και γαζώνεις τερατάκια. Το κάθε κουτί σου δίνει νέο όπλο το οποίο αρχικά πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς. Τα εξαιρετικότατα controls και ο ψυχαναγκασμός των leaderboards θα σε κάνουν να το τρέχεις ξανά και ξανά στα μικρά σου διαλείμματα.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.vlambeer.com
Σελίδα Steam: Super Crate Box

Iron Snout

Για ορεκτικό άφησα το σχετικά πρόσφατο Iron Snout της SnoutUp. Όσοι έχετε παίξει το One Finger Death Punch θα νιώσετε σαν το σπίτι σας. Οι υπόλοιποι θα νιώσετε ότι μόλις ανακαλύψατε το νόημα της ζωής. Ένα γουρούνι στην μέση της οθόνης που με απλούς συνδυασμούς εντολών από εσάς πετσοκόβει και ξυλοφορτώνει τις ορδές των λύκων που ορμούν λες και δεν υπάρχει αύριο. Απρόσμενα απλό κι επικίνδυνα εθιστικό είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Στην δουλειά, στην τουαλέτα, σε μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σπίτι. Όπου κι αν βρίσκεσαι θα προσπαθείς μανιασμένα να βελτιώσεις το σκορ σου εφαρμόζοντας πωρωτικό καράτε. Ίσως το μόνο παιχνίδι που αν σε ανακαλύψει το αφεντικό σου να παίζεις αντί να σε απολύσει θα αρχίσει να παίζει και ο ίδιος.

Επίσημη ιστοσελίδα: games.snoutup.com/iron-snout
Σελίδα Steam: Iron Snout


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Crows Crows Crows 
Crystal Shard 
Dodge Roll 
SnoutUp 
Vlambeer 
Publishers:
Crows Crows Crows 
Devolver Digital 
Screen 7 
SnoutUp 
Vlambeer 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:1 Response

  1. 03/06/2016

    […] πρώτο άρθρο με τα τσαμπέ σας πρότεινα single player εμπειρίες. Ένας […]

Leave a Reply