Nova-111, στο όνομα της επιστήμης

111 επιστήμονες ζούνε μέλι γάλα σε ένα turned-based σύμπαν(πολύ θα ήθελα να είναι έτσι ο κόσμος, όλα θα ήταν μετρήσιμα!). Όμως όπως έρχεται φυσικό στο σινάφι τους, είναι ανήσυχοι. Θέλουν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της real-time πραγματικότητας με κάθε κόστος. Έτσι ένα ωραίο turned-based πρωινό αποφασίζουν πως δεν πάει άλλο και βάζουν σε εφαρμογή το “Μέγα Επιστημονικό Πείραμα” που σχεδίαζαν χρόνια. Το πείραμα πήγαινε καλά κι όλα λειτουργούσαν ρολόι. Μια ημέρα όμως σαν όλες τις άλλες, ημέρα ρουτίνας, έγινε το τραγικό λάθος. Μια turned-based/real-time κοσμική δίνη άρχισε να πολτοποιεί τους δύο αντιφατικούς κόσμους μεταξύ τους. Εδώ έρχεσαι εσύ, με ένα πορτοκαλί χαριτωμένο σκάφος ονόματι Nova, ωσάν λαμπερός και πανάγαθος σωτήρας! Το όχημα ειδικεύεται στην έρευνα και επιβίωση σε εχθρικά εξωγήινα περιβάλλοντα. Είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις σε μυστήριους πλανήτες προς αναζήτηση των απερίσκεπτων επιστημόνων που χάθηκαν στην χρόνο-δίνη.

Ξεκινώντας την περιπέτεια μου μιλάει ο οδηγός/σύμβουλός μου αλλά εγώ δεν του δίνω καμία σημασία, τι γραφικά είναι αυτά ωω θεοί, τι υπέροχα χρώματα. Ένας διαπεραστικός ήχος αρχίζει να μου γίνεται αντιληπτός και τότε προσέχω πως η ενέργεια του οχήματος βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδα. Κρέμομαι πλέον από τα χείλη του ομολογουμένως ξερακιανού συμβουλάτορα ο οποίος με οδηγεί στην ασφάλεια. Κουτάκι κουτάκι κινούμαι προσεκτικά στον αφιλόξενο τούτο πλανήτη και με κάθε μου κίνηση παρατηρώ πως μεταβάλλεται ο κόσμος γύρω μου. Συναντώ μια εξωγήινη μορφή ζωής, φαίνεται εχθρική. Έπειτα από καθοδήγηση του δίνω και καταλαβαίνει προσέχοντας να φεύγω από το διάβα του όταν είναι έτοιμο να επιτεθεί και κατόπιν ρίχνομαι βάναυσα πάνω του.

Τα πρώτα εισαγωγικά επίπεδα σου συστήνουν τον πανέμορφο κόσμο του Nova-111 και σου μαθαίνουν τα βασικά. Αφού πλέον θεωρείς πως δεν είσαι άσχετος αρχίζεις τις εξορμήσεις στα επόμενα επίπεδα. Ωστόσο τάχιστα ανακαλύπτεις ότι σχεδόν κάθε επίπεδο έχει κάτι διαφορετικό που πρέπει να μάθεις. Πλάσματα που θέλουν να σε ματσακωνιάσουν καραδοκούν σε κάθε γωνία, παράλληλα πρέπει να επιλύσεις σπαζοκεφαλιές για να προχωρήσεις παρακάτω ενώ κάποια εμπόδια με ιδιότητες πραγματικού χρόνου κάνουν το έργο σου δυσκολότερο. Με αυταπάρνηση, πιλοτάροντας το Nova πηγαίνεις μόνο μπροστά. Πρέπει να φέρεις τον κόσμο σε τάξη και να σώσεις τους επιστήμονες που ακούς να κλαψουρίζουν όταν βρίσκεσαι κοντά τους.

[r] Nova-111 1

Μα τι μαμακωτός!

Με κάθε κίνηση που εκτελείς το ίδιο κάνει και ο κόσμος γύρω σου είτε είναι κάποιο εξωγήινο τέρας είτε κάποιο κατασκεύασμα. Πρέπει να υπολογίσεις κάθε φορά πως θα κινηθείς και τι θα κάνεις. Προσοχή όμως σε αυτά που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο, εκεί πρέπει να είσαι σβέλτος αλλιώς θα χαθείς άδικα και θα ξεχαστείς σε έναν άγνωστο και μακρινό κόσμο. Στην πορεία βρίσκεις αναβαθμίσεις για να μεγιστοποιήσεις την ενέργειά σου καθώς και νέα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς σου. Ένα λέιζα για να καταστρέφεις σκληρά πετρώματα και να ξεκάνεις τους εχθρούς από απόσταση, νάρκες που κάνουν ζημιά σε πολλούς ταυτόχρονα και τους βγάζουν εκτός μάχης για λίγη ώρα, ένα εργαλείο στιγμιαίας τηλεμετάβασης για κοντινές αποστάσεις και άλλα χρήσιμα. Όλα αυτά ενώ ακούς χαλαρωτικές μελωδίες που μεταβάλλονται δυναμικά αναλόγως την κατάσταση. Ένα απολαυστικό χαλί για τα αυτιά σου που δένει τόσο φυσικά με τον υπόλοιπο κόσμο που καταλήγεις να τα θεωρείς ως μονάδα κι όχι κάτι ξεχωριστό.

[r] Nova-111 2

Πάει αυτό. Πάμε στο επόμενο!

Ολοκληρώνωντας ένα σύμπλεγμα επιπέδων παίρνεις βαθμολογία για το πόσο καλά έπαιξες και μπαίνεις στην θέση που σου αξίζει στα leaderboards ανάλογα με το πόσους γύρους χρειάστηκες καθώς και πόσο χρόνο. Τα γραφικά συνεχίζουν να με συναρπάζουν, ξέρω κάνω σαν μπόμπιρας αλλά πρέπει να το παίξεις για να καταλάβεις. Τα εξαιρετικά δομημένα puzzles που σου στύβουν τον εγκέφαλο, ο πέρα κάθε προσδοκείας επιτυχημένος συνδυασμός μεταξύ real-time και turned-based, η μοναδική αισθητική και το υπέροχο ηχητικό αποτέλεσμα σε φέρνουν σε μια κατάσταση μέθης. Νιώθεις πως κι εσύ κατά κάποιον παρόποιο τρόπο έχεις απαγκιστρωθεί από την ροή του χρόνου. Μην αντιστέκεσαι μάταια, πρέπει να έρθεις να εκπληρώσεις το καθήκον σου προς τους επιστήμονες αλλά πάνω από όλα να ευχαριστηθείς το ταξίδι. Εγώ το αγάπησα και μόλις μου δωθεί η ευκαιρία θα αρχίσω μία νέα περιπέτεια στο New Game+. Παίξτο, τώρα!


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Wii U 
Xbox One 
Developers:
Funktronic Labs 
Publishers:
Curve Digital 
Funktronic Labs 
Πότε βγήκε:
August 25, 2015
Αριθμός παικτών:

Single 1 Response

  1. 05/02/2016

    […] ένα νέο μούρλια «φορεματάκι» εμπνευσμένο από το Nova-111, το video game της ανεξάρτητης εταιρείας Funktronic Labs, που θα […]

Leave a Reply