The Enchanted Cave 2 Review

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως όπως ο κύκλος της ζωής είναι αέναος το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της κατηγορίας Rogue-like. Μόλις κυκλοφορεί κάποιο που σου φαίνεται ενδιαφέρον, το τσιμπάς και ξεχνάς τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής σου ώσπου να το τελειώσεις(αν γίνεται κι αυτό). Τότε μπορείς να ξεπροβάλεις από την σπηλιά σου και να αναπνεύσεις το φρέσκο αεράκι σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Τουλάχιστον μέχρι να βρεις το επόμενο με το οποίο θα εγκλωβιστείς και πάλι σε ένα μπουντρούμι. Αέναος κύκλος δηλαδή, όπως και η ζωή. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, μήπως τελικά τα Rogue-like είναι η ζωή;

Το ίδιο αντίκτυπο έχει πάνω σου και το The Enchanted Cave 2 καθώς κινείται στο κλασικό μοτίβο αυτής της απολαυστικά καταστροφικής κατηγορίας. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή διότι κάποιοι θα αναρωτιούνται αυτήν τη στιγμή, – 2; Γιατί υπήρχε και προηγούμενο; –  Όλα ξεκίνησαν σαν ένα από τα πολλά free browser games(σε Android και iOS έναντι ενός ποταπού αντιτίμου). Με απλοϊκά γραφικά, εύκολο κι άμεσο χειρισμό και την ανάγκη να ανεβαίνεις level ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο της σπηλιάς, το The Enchanted Cave αναδείχτηκε τόσο όσο να έρθει η σειρά του επόμενου ακόμη και στην πλατφόρμα του Steam.

[r] The Enchanted Cave 2 - 1

Μυστικά δωμάτια κανείς;

Στο The Enchanted Cave 2 τα γραφικά είναι εμφανώς βελτιωμένα με όμορφα animations συνεχίζοντας παράλληλα να είναι απλοϊκά αποβάλλοντας όμως την όποια ασχήμια του πρώτου μέρους. Μοναδικός σκοπός η εξερεύνηση μίας μαγεμένης σπηλιάς με random generated floors προσπαθώντας κάθε φορά να προχωρήσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Χωρίς να τα κακαρώσεις βέβαια καθώς έτσι χάνεις την οποιαδήποτε εξέλιξη του χαρακτήρα καθώς και όλο το loot που με κόπο και βάσανα έχεις μαζέψει. Μόλις καταλάβεις ότι δεν σε παίρνει να προχωρήσεις τότε ενεργοποιείς τα μαγικά σου φτερά που σε τηλεμεταφέρουν στην ασφάλεια με αντίτιμο το ότι δεν μπορείς να κρατήσεις όλα τα αντικείμενα πέραν των artifacts. Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις αφού όσο δυναμώνεις αποκτάς νέες δυνάμεις πολλές από τις οποίες ακυρώνουν τέτοιους περιορισμούς.

Όπως είναι φυσικό στην σπηλιά γίνεται της κακομοίρας από διαφόρων ειδών εχθρούς που ποικίλουν από τέρατα ως ιππότες και η δυσκολία τους ανεβαίνει σταδιακά. Οι μάχες πρέπει να διεξάγονται με προσοχή και παρατηρώντας προσεκτικά τι ζημιά μπορεί να αντέξεις, ποια είναι η αδυναμία του εχθρού και πολλούς άλλους παράγοντες. Για να ξεκινήσει μία μάχη δεν έχεις παρά να πέσεις επάνω στον εχθρό ή να πατήσεις ένα click επάνω του κι όλα γίνονται αυτόματα. Έτσι δεν χρειάζεσαι υπερφυσικά αντανακλαστικά και ασυναγώνιστη τεχνική αφού όλα αρχίζουν και τελειώνουν στις τακτικές σου επιλογές. Το μυστικό(σιγά το λέει στα hints) είναι να μην δίνονται ανούσιες μάχες καθώς δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητο να καθαρίζεις ότι αντίπαλο βρεις μπροστά σου.

[r] The Enchanted Cave 2 - 2

Να, να μελανιάσεις κακό τέρας!

Σε όλους του τίτλους του είδους χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η εξέλιξη του χαρακτήρα κι εδώ είναι που το The Enchanted Cave 2 λάμπει σαν χρυσός κι εθίζει σαν ναρκωτικό. Η εξέλιξη του χαρακτήρα είναι τόσο γρήγορη που πολλές φορές θα συμβαίνει κάθε λεπτό και όσοι είναι άπληστοι όσο εγώ δεν θα μπορούν να σταματήσουν μέχρι να φτάσουν στο απροχώρητο και να την σκαπουλάρουν ή απλά να ψοφήσουν λόγω της απληστίας τους. Κάθε δέκα ορόφους υπάρχει ένα shop όπου μπορείς να πουλήσεις την σαβούρα με ένα click και να αγοράσεις πολύτιμες προμήθειες κι αναβαθμίσεις. Επίσης υπάρχει κι ένα φουρνάκι για crafting με μπόλικους συνδυασμούς για να κάνεις το gear σου ακόμη καλύτερο, αν έχεις τα απαραίτητα υλικά βεβαίως βεβαίως. Εκτός των άλλων διατίθεται ένα skill tree στα πρότυπα του Path of Exile χωρίς όμως να το πλησιάζει σε μέγεθος ενώ είναι δυνατόν να συμπληρωθεί ως το τέλος αφού η εξέλιξη δεν έχει οροφή, μένει μόνο να αποφασίσεις από που θα ξεκινήσεις.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την πολύ προσιτή τιμή καθιστούν το The Enchanted Cave 2 must buy για όσους κόβουν φλέβα με Rogue-like τίτλους. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια και για τους μη μυημένους, πιστέψτε με θα κολλήσετε. Πολύ μου την έσπασε που αναγκάστηκα να κάνω save για να γράψω αυτό το review, πάω να συνεχίσω.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
dustinaux 
Publishers:
dustinaux 
Πότε βγήκε:
June 3, 2015
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply