Τι παίζει από 1 ως 7/8/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 01/08/2016 έως και τις 07/08/2016.

Batman – The Telltale Series

Η αλήθεια είναι πως η κλασική πατέντα της Telltale τρίζει στις κλειδώσεις και βογκάει από αρθρίτιδα όταν τη συγκρίνουμε με την ενέργεια που έχουν φρέσκες παρουσίες στο χώρο του adventure, όπως τα εξαιρετικά Life is Strange και Until Dawn. Ακόμα κι έτσι όμως με μπαλωματάκια και μερεμέτια καταφέρνουν ακόμη να παράγουν ευχάριστες ιστορίες κάνοντας μικρές βελτιώσεις με κάθε νέα κυκλοφορία – το τελευταίο τους, Tales from the Borderlads, ήταν μάλλον ότι καλύτερο έχουν βγάλει μέχρι σήμερα. Απενοχοποιημένος λοιπόν μετά την απαραίτητη γκρίνια, μπορώ να δηλώσω πως, εξακολουθεί να με ιντριγκάρει το Batman – The Telltale Series, όχι μόνο για να δω αν θα συνεχίσουν να εξελίσσουν, έστω διακριτικά, την κλασική τους φόρμουλα αλλά κυρίως επειδή το Gotham της δολοπλοκίας και της διαφθοράς αποτελεί μάλλον το ιδανικό περιβάλλον για δικό τους παιχνίδι.

Κυκλοφορία: 2 Αυγούστου 2016 (Episode One – Realm of Shadows)
Πλατφόρμες: PC (Windows/Mac), PS4, Xbox One, iOS, Android
Επίσημη ιστοσελίδα: telltale.com/series/batman

Ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου έχει καταπολεμήσει με χάπια την αρθρίτιδα εδώ και χρόνια. Σε αυτό που δεν έχουμε βρει ακόμη γιατρικό είναι η γκρίνια την οποία μάλιστα θεωρεί και απαραίτητη, κάθε φορά. Συμπεριφέρεται ως ένας ηλικιωμένος Bruce Wayne που θίχτηκε επειδή είπαμε κακά λογάκια για την αγαπητή του μητέρα.

ABZU

Όταν ο art director του Journey είναι υπεύθυνος για κάτι νέο, αναπόφευκτα τα βλέμματα θα στραφούν προς τα εκεί. Δεν ήταν ανάγκη βέβαια να το γνωρίζω εκ των προτέρων για να θαυμάσω στην ομορφιά που βγάζει το ABZU. Συγκεκριμένα τα animations φαίνεται να έχουν δουλευτεί μέχρις εσχάτων. Είναι τέτοια η ομαλότητα της κίνησης που μαζί με τους ambient ήχους και την απεικόνιση του βυθού δημιουργείται μία σχεδόν μυστηριακή εμπειρία που την βιώνεις ως προσωπική. Εκτός από την εξερεύνηση και τους γρίφους θα παρατηρήσεις πως η συμπεριφορά των πλασμάτων, τόσο προς εσένα αλλά και μεταξύ τους, δεν είναι προκαθορισμένη αλλά διαδικαστική (procedural). Νομίζω όμως πως τα λόγια είναι περιττά και πως ήδη σε έπεισε το βίντεο.

Κυκλοφορία: 2 Αυγούστου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.abzugame.com

Για μέρες ο Γιώργος Κυρενές αναφωνούσε ABZU κι εμείς απαντούσαμε γείτσες. Μέχρι που μία μέρα καταλάβαμε πως είχε φάει κόλλημα με το παιχνίδι και πως προσπαθούσε να κολυμπήσει με τον ίδιο τρόπο, καταλήγοντας στα επείγοντα με λουμπάγκο.

Pixel Cup Soccer 17

Δεν μαθαίνω, δεν μαθαίνω. Έχω φάει εδώ και κάποια χρόνια σκάλωμα με το Kick Off 3, αν έχω τον θεό μου μέσα στα άπειρα εξαιρετικά ποδοσφαιράκια που έχω παίξει, και θέλω να βρώ μανιωδώς ένα παιχνίδι να του μοιάζει. Ε, δεν κάθετε το γαμημένο. Η οπτική αυτή γωνία με ιντριγκάρει για πολλά τόπια στο πλεκτό. Τώρα όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Το Pixel Cup Soccer 17 της καταξιωμένης στον χώρο Batovi (το δεύτερο παιχνίδι της είναι, το πρώτο ήταν το Pixel Cup Soccer 16 για iOS) θα βγει για Steam στα πολύ κοντά, πάω στοίχημα μέσα στην βδομάδα. Γιατί με βολεύει. Μπάλα!

Κυκλοφορία: Αναμένεται στις αρχές του Αυγούστου 2016
Πλατφόρμες: PC, iOS
Επίσημη ιστοσελίδα: www.batovi.com

Δεν μαθαίνει, δεν μαθαίνει. Ο άνθρωπος έχει αναδείξει την χιπστεροσύνη σε επιστήμη. Ανακοίνωση: Ο Χρήστος Ελιόγλου θα υποχρεωθεί, για ακόμη μία φορά, να παίξει 10 ώρες συνεχόμενα Superman 64 για παραδειγματισμό. Άσε που σαν μπόνους θα παίξουμε Kick Off με κάποια πολύ συγκεκριμένα 3 (εέλα που δεν κατάλαβες!). Το παιχνίδι τουλάχιστον φαίνεται ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να το συγκρίνουμε με το Super Arcade Football.


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Developers:
Batovi Games Studio 
Giant Squid 
Telltale Games 
Publishers:
505 Games 
Batovi Games Studio 
Telltale Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply