2015 – Η χρονιά της …Amiga?

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων ζωής της πολυαγαπημένης σειράς υπολογιστών (το πρώτο μοντέλο της κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1985), είπαμε να ψάξουμε λίγο να βρούμε που βρίσκεται και τι κάνει η φιλενάδα. Ξέρετε αυτές τις στήλες για τριτοκλασάτα celebrities τύπου “που είναι τώρα”; Ε, το ίδιο κι εδώ, απλά με υπολογιστές, όχι με τραγουδιάρες και τηλεπαρουσιαστές. Και όλα δείχνουν πως το δικό μας “πρώην μοντέλο”, όχι μόνο δε σαπίζει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά βρίσκεται σε πυρετό δραστηριότητας σα να ετοίμαζε comeback και reunion μαζί. Μήπως αντί να επενδύσω τα 420 της βδομάδας μου σε Playstation 4 να κατεβάσω την Α500 απ’το πατάρι; Θα μου μείνουν και για φαί έτσι…

Παιχνίδια:

Πέρα από διάφορους homebrew τίτλους που συνεχίζουν να ξεπετάγονται αριστερά-δεξιά (περιμένουμε το παραδοσιακό shoot ’em up Kingdoms of Steam από την ομάδα AmigaPD ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα adventure τοποθετημένο στο σύμπαν του Star Wars, το Escape from Mos Eisley), αυτό που όλοι περιμένουμε, συμπεριλαμβανομένων και μη φανατικών retrogamers, είναι το remake του Shadow of the Beast. Σε Amiga μπορεί να μην σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει, αλλά, λίγο η νοσταλγία για έναν από τους χαρακτηριστικότερους τίτλους της, λίγο το αιματοκυλισμένο, Mad Max-ικό του trailer, το βάζουν ψηλά στη λίστα με τα πολυαναμενόμενα.

Βιβλία:

Αύγουστος μπαίνει, στην παραλία λίγο δύσκολο να το κουβαλάμε το μηχάνημα, ήταν και CRT το monitor και αυτά ζυγίζουν κάτι παραπάνω. Βιβλιαράκι όμως; Ότι πρέπει. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το εξαιρετικά προσεγμένο Commodore Amiga: A Visual Compendium, αλλά επίσης περιμένουμε, μετά τις πρόσφατα επιτυχείς τους καμπάνιες στο Kickstarter και τα Commodore: The Amiga Years και The Bitmap Brothers: Universe. Το τελευταίο εστιάζει σε μία από τις εμβληματικότερες εταιρείες ανάπτυξης της εποχής, που, με τίτλους όπως το Speedball 2 και το Chaos Engine, σημάδεψε με την δραστηριότητά της την ιστορία της Amiga.

amiga2

Ταινίες:

“The desert, unchanged for millions of years, yet witness to a biblical prophecy come true…” Αν με την συγκεκριμένη εισαγώγη δε σας σηκώνεται η τρίχα τότε ή δεν είχατε ποτέ Amiga ή ποτέ δεν την αξιοποιήσατε επαρκώς. Το trailer της κινηματογραφικής μεταφοράς του, κατά τη γνώμη μου, καλύτερου παιχνιδιού της, ξεκινάει ακριβώς με την ίδια αφήγηση που πρωτοακούσαμε στην εισαγωγική οθόνη του, τότε, το μακρινό 1989. Φαίνεται πως η δράση έχει μεταφερθεί στο παρόν (στο παιχνίδι βρισκόμασταν στη δεκαετία του ’50) αλλά, κατά τ’άλλα, και έρημο φαίνεται να έχει και συμμορίες με αλητήρια νεολαία και γιγάντια ραδιενεργά μυρμήγκια. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς; Την περιμένουμε κάποια στιγμή μεσα στο 2016.


Πλατφόρμες:
Playstation 4 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



1 Response

  1. 05/02/2016

    […] ανάποδα εδώ στο Greekgamer. Την προηγούμενη βδομάδα σας προτρέπαμε να πετάξετε τα Xbox σας και να ξεσκονίσετε την Amiga, […]

Leave a Reply