Kumoon: Ballistic Physics Puzzle featured

Kumoon: Ballistic Physics Puzzle – Review γροθιά στη ρουτίνα

Ρομπότ, που έχει σιχαθεί τη ζωή του, αποφασίζει να το ρίξει λιγάκι έξω. Πώς να μην «πήξει» ακόμη και ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, όταν αυτό που έχει προγραμματιστεί να κάνει μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, είναι να τοποθετεί τον έναν πάνω στον άλλον πανομοιότυπους κύβους, δημιουργώντας συμμετρικότατους σχηματισμούς; Ο μηχανικός ήρωας είναι όμως φτιαγμένος και για άλλα κόλπα χάρη σε δύο ικανότητες, που θα του επιτρέψουν να περάσει αρκετές ώρες ξεγνοιασιάς στο Action/ Puzzle game της φινλανδικής εταιρείας Lucky You Studio.

Χειροσφαίριση με στιλ!

Ο Naksu, το ρομποτάκι, εκτοξεύει μικρές μπλε μπάλες από τα χέρια του, που είναι ό,τι πρέπει για να τα κάνετε όλα λίμπα. Οι μπάλες φεύγουν με αξιοσημείωτη ταχύτητα, έχουν εντυπωσιακή αναπήδηση και φαίνεται, ότι δεν τελειώνουν ποτέ. Ας μην τα παραλέω όμως! Θα πρέπει απλώς να διαλύσετε τις στοίβες με τους κύβους, που βρίσκονται μέσα στον χώρο. Τα μινιμαλιστικά levels του Kumoon: Ballistic Physics Puzzle δεν περιέχουν εξάλλου κάτι άλλο, που να καταστρέφεται. Δε θα συναντήσετε επίσης ψυχή μέσα σε αυτά.

Η δεύτερη ικανότητα του Naksu είναι το άλμα του, που έχει ύψος και διάρκεια, καθώς δίνεται η εντύπωση, ότι πετάει για μερικά δευτερόλεπτα. Θα σας φανεί χρήσιμο, για να ανεβείτε σε επίπεδα, που στέκουν πολύ πάνω από το έδαφος. Φτάνει να ανακαλύψετε τη σωστή διαδρομή! Μπορείτε να εκτοξεύσετε μπάλες ακόμη και όταν το ρομπότ βρίσκεται στον αέρα.

Τί κερδίζω;

Όλοι οι κύβοι έχουν πάνω τους το «1», που είναι ο πόντος, τον οποίο θα προσθέσει ο καθένας τους στο σκορ σας. Ο αριθμός αυτός είναι ωστόσο δυνατόν να αλλάξει και να φτάσει έως το 9, αν μία μπάλα προσκρούσει προηγουμένως στις μπλε επιφάνειες, που φιγουράρουν στο έδαφος, τους τοίχους, σε ξεχωριστές πλατφόρμες και γεωμετρικούς σχηματισμούς. Θα τις χρησιμοποιήσετε περίπου όπως τις σπόντες στο μπιλιάρδο. Αν για παράδειγμα, ανατρέψετε δέκα κύβους ύστερα από μία διπλή επαφή με τέτοιες επιφάνειες, δε θα κερδίσετε 10, αλλά 30 πόντους.

Το ταπεινό «1» επιστρέφει όμως κάθε φορά, που μία μπάλα εκτοξεύεται από τα χέρια του Naksu. Να το εκφράσω διαφορετικά, για να γίνει κατανοητό… Δε θα καταφέρετε τίποτα το σπουδαίο, ρίχνοντας ακατάπαυστα και απερίσκεπτα! Δεν έχετε εξάλλου κανέναν λόγο να λειτουργήσετε σαν πολυβόλο, μιας και δεν υπάρχει ρολόι, που να μετράει αντίστροφα και δεν ανταγωνίζεστε κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό σας. Η έλλειψη διαφόρων modes και το γεγονός, ότι θα παίζετε μόνος είναι ίσως τα αδύναμα σημεία του Kumoon: Ballistic Physics Puzzle.

Φασούλι το φασούλι δε γεμίζει πάντα το σακούλι

Επιλέγετε πρώτα απ’ όλα, αν θα παίξετε με το χειριστήριο ή το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, με οπτική πρώτου ή τρίτου προσώπου και ξεκινάτε… Τα 45 συνολικά levels του Kumoon: Ballistic Physics Puzzle είναι χωρισμένα με κριτήριο το βαθμό δυσκολίας τους και έτσι έχουμε τις κατηγορίες easy, medium και hard. Ένα tutorial προηγείται όλων αυτών, που θα σας εισάγει στα βασικά του παιχνιδιού, χωρίς να σας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του, που, μεταξύ μας, δεν είναι και πολλά.

Kumoon: Ballistic Physics Puzzle screenshot

Στο medium και το hard mode τα πράγματα δυσκολεύουν κυρίως λόγω του πλήθους των πόντων, που χρειάζεται να συγκεντρώσετε για να περάσετε από ένα level στο επόμενο. Οι άσοι δεν αρκούν πολύ απλά για να το καλύψετε και έτσι θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε οπωσδήποτε τις μπλε επιφάνειες ή τη μεγάλη πράσινη μπάλα, που θα βρείτε σε ορισμένες περιπτώσεις και λειτουργεί και αυτή ως πολλαπλασιαστής πόντων.

Εμπρός καλέ μου Naksu!

Όσο ρηχό, κι αν φαίνεται αρχικά το Kumoon : Ballistic Physics, μιας και αυτό που σας ζητείται να κάνετε είναι απλό, θα διαπιστώσετε σύντομα, ότι θέλει αν όχι σκέψη, οπωσδήποτε πολλές δοκιμές, για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν έχετε μπει στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας έχοντας στην κατοχή σας ένα Oculus Rift ή ένα HTC Hive, τότε θα σας ενδιαφέρει ίσως να πληρώσετε το κάτι παραπάνω, για να αποκτήσετε το Kumoon : VR Deluxe Edition και να δείτε τους κύβους με άλλο μάτι. Θεωρώ έξυπνη την κίνηση της Lucky You Studio να κρατήσει την τιμή του Kumoon: Ballistic Physics Puzzle σε πολύ χαμηλά επίπεδα για εμάς, που δεν έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να ευχαριστηθούμε με αυτόν τον τρόπο το videogame της. Στο μέλλον, ίσως!


Πλατφόρμες:
Mac 
PC 
Windows 
Developers:
Lucky You Studio 
Publishers:
Lucky You Studio 
Πότε βγήκε:
November 10, 2015
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply