Τι παίζει από 18 ως 24/7/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 18/07/2016 έως και τις 24/07/2016.

I Am Setsuna

JRPGs με τους κλασικούς turn-based μηχανισμούς κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα με το σταγονόμετρο από τις μεγάλες εταιρίες, καθώς τα Action RPGs δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Η Square Enix, η οποία έχει ταυτιστεί με το είδος κυρίως χάρη στη σειρά Final Fantasy, έχει να προτείνει ένα νέο παιχνίδι, που πατάει στο Chrono Trigger και το δικό του ιδιαίτερο σύστημα μάχης.

Ο γένους θηλυκού βασικός χαρακτήρας, που μας συστήνεται και στον τίτλο του videogame, θα μας οδηγήσει στο ξετύλιγμα μιας αξέχαστης ιστορίας, όπως μας υπόσχονται οι developers. Η γνωριμία με τη Setsuna και τον όμορφο πολύχρωμο κόσμο της στοιχίζει πάντως λίγο ακριβά. Το παιχνίδι κοστίζει 39,99 ευρώ.

Κυκλοφορία: 19 Ιουλίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.iamsetsuna.com/gb

Αφού έχουμε να κάνουμε με την Square Enix, είναι αναμενόμενο το υψηλό κόστος. Εφόσον όμως πρόκειται για νέο IP, και μάλιστα τόσο όμορφο, η πρόταση της Μαρίας Αναγνωστοπούλου είναι πέρα για πέρα εύστοχη. Εμείς από την μεριά μας, για να την τιμήσουμε, θα αναφερόμαστε σε αυτό ως I am Maria!

Maldita Castilla EX

Για το ταλέντο του Locomalito το οποίο τόσο απλόχερα χαρίζει στους απανταχού gamers τα έχουμε ξαναπεί, όχι μία, αλλά δύο φορές απ’το Ταπί την Παρασκευή (που, κάποια στιγμή θα επανέλθει, ευελπιστούμε πριν τελειώσει η κρίση και πετάμε κατοστάευρα σε Collector’s Editions σαν άλλοτε). Το Maldita Castilla είναι απόγονος του Ghosts ‘n’ Goblins που κρατά τα βασικά στοιχεία της έμπνευσης του, διανθίζει το gameplay με ορισμένα καινούργια στοιχεία (για παράδειγμα το level όπου η δράση εκτυλίσσεται πάνω σε ένα κινούμενο κάρο) και πακετάρει το συνολάκι με τα απαραίτητα retro-arcade γραφικά και τις όμορφες μουσικές του Gryzor87. Η EX έκδοση που θα διατίθεται σύντομα για το XBOX One περιλαμβάνει νέα levels και bosses, achievements και διάφορα άλλα extras, ενώ, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν, η παλιότερη (τζάμπα) έκδοση για PC βρίσκεται εδώ.

Κυκλοφορία: 20 Ιουλίου 2016
Πλατφόρμες: Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: abylight.com/malditacastillaex

Όταν έχεις εντρυφήσει στα free to play όσο ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου, μαθαίνεις να αγαπάς τον Locomalito. Η ανάγκη αυτή του δημιουργήθηκε επειδή όντως είναι ταπί, παρόλα αυτά όμως δεν το βάζει κάτω. Από έγκυρες πηγές μαθαίνουμε πως στον ελεύθερο χρόνο του γρατζουνάει μία κιθάρα σε πλατείες προσπαθώντας να μαζέψει το κατοστάρικο για εκείνο το collector’s που από καιρό έχει βάλει στο μάτι.

Hive Jump

Διανύουμε μία περίοδο ζέστης, πραξικοπημάτων, Brexit (γελοίος όρος), θάλασσας, τρομοκρατικών ενεργειών, διακοπών, οικονομικής κρίσης και ελάχιστων ποιοτικών κυκλοφοριών. Με λίγα λόγια πλησιάζουμε τον απόλυτο πάτο της συμπαντικής πραγματικότητας. Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως τα κυνηγόσκυλα του GreekGamer θα συνεχίσουν να φερμάρουν σε οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Επειδή λοιπόν βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και τους περισσότερους δεν τους χωράει το σπίτι θα προτείνω το Hive Jump. Παρά το ότι θα είναι για λίγο καιρό σε early access φαίνεται να είναι ότι πρέπει για γρήγορα dungeon runs με φίλους. Αν συνοδεύεται κι από κάτι δροσερό, ιδανικά πεπονάκι, θα αγγίζει την τελειότητα!

Κυκλοφορία: 20 Ιουλίου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Max, Linux), Wii U
Επίσημη ιστοσελίδα: hivejump.com

Όπως φαίνεται από το λεγόμενά του, ο Γιώργος Κυρενές έχει παρακολουθήσει τα νέα των ημερών σε τίτλους. Σίγουρα πάντως είναι ένας από εκείνους που δεν τον χωράει ο τόπος αφού τον ψάχναμε για 2 ημέρες ώστε να προτείνει ένα παιχνίδι σήμερα. Από την επιλογή του (και το κείμενο) καταλάβαμε πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.


Πλατφόρμες:
Linux 
Mac 
PC 
Wii U 
Windows 
Xbox One 
Developers:
Graphite Lab 
Locomalito 
Tokyo RPG Factory 
Publishers:
Abylight 
Graphite Lab 
Square Enix Ltd 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply