Το παίξαμε: Laserlife

Η Choice Provisions έχει ένα πλούσιο παρελθόν με παιχνίδια, τα οποία αξιοποιούν συνήθως με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική. Το όνομα της εταιρείας δε σας λέει μάλλον και πολλά βλέποντας το, αλλά αν γράψω ότι μέχρι το 2014 ήταν γνωστή ως Gaijin Games, τότε θα σκεφτείτε ίσως τη σειρά BIT.TRIP, η οποία αποτελείται κυρίως από Action και Platformers, που έχουν τον ρυθμό ως πρωταγωνιστή στο gameplay τους.

 

Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι!

Η εταιρεία παραμένει στα χωράφια των Rhythm games με το Laserlife, αλλά αφήνει πίσω της το ρετρό στιλ με τα pixels των BIT.TRIP και δημιουργεί ένα game με σύγχρονα γραφικά, που πάλλονται στον ρυθμό της μουσικής, εντυπωσιακά εφέ φωτισμού και φωσφορίζοντα χρώματα. Η μουσική περνάει επίσης σε άλλο επίπεδο εγκαταλείποντας το ύφος αλά 8-bit και η Choice Provisions υιοθετεί αυτή τη φορά ηλεκτρονικές μελωδίες και beat, που ταιριάζουν στο sci-fi σκηνικό, το οποίο έχει στήσει.

 

Περί χειρισμού

Η πρώτη βασική πληροφορία, που πρέπει να σας δώσω πριν συνεχίσω με οτιδήποτε άλλο, είναι ότι το Laserlife παίζεται με χειριστήριο και υποστηρίζονται τα Xbox 360 και Xbox One controllers, αλλά και το DualShock 4. Η δεύτερη επιλογή που έχετε είναι η Intel RealSense camera, αλλά δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη για τον συγκεκριμένο τρόπο χειρισμού, καθώς δεν είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω.

Χρησιμοποίησα Xbox 360 wireless controller και DualShock 4 και έκανα τη δουλειά μου το ίδιο αποτελεσματικά και με τα δύο χειριστήρια. Η Choice Provisions έχει φροντίσει, έτσι ώστε ο χειρισμός να μην σας προβληματίσει καθόλου κατά τη διάρκεια του Laserlife, καθώς η ακρίβεια και η ταχύτητα στις κινήσεις παίζουν κομβικό ρόλο.

 

Από την παιδική ηλικία έως τον θάνατο

Το σενάριο δεν είναι απαραίτητο σε ένα Action Rhythm game, παρ’ όλα αυτά ο developer επινόησε μία μάλλον πρωτότυπη ιστορία, για να δώσει κάποιο νόημα στο gameplay του Laserlife. Μία εξελιγμένη εξωγήινη μορφή ζωής ανακαλύπτει στο διάστημα το σώμα ενός αστροναύτη -ό,τι έχει απομείνει από αυτό για να λέμε την αλήθεια- και το επεξεργάζεται. Δύο υπερσύγχρονα λέιζερ σαρώνουν το πτώμα, για να ανακαλύψουν τα στοιχεία εκείνα, που θα οδηγήσουν στην ταυτότητά του άγνωστου «αντικειμένου».

laserlife-review_in1

Υπάρχουν τρεις ενότητες στο παιχνίδι, που αποτελούνται από τέσσερα levels η καθεμία και αντιστοιχούν στην παιδική ηλικία, την ενήλικη ζωή και τα γεγονότα, που προηγήθηκαν λίγο πριν ο άνδρας αφήσει την τελευταία του πνοή στο διάστημα.

Τα levels του Laserlife, που όλα τους έχουν τη μορφή τούνελ, χωρίζονται σε τέσσερις φάσεις. Στην πρώτη από αυτές ελέγχετε τις δύο ακτίνες λέιζερ, μία μπλε και μία πορτοκαλί, με τον αριστερό και τον δεξί μοχλό του χειριστηρίου αντίστοιχα για να συλλέξετε τα πολύεδρα σωματίδια, που έρχονται από το βάθος της οθόνης προς το μέρος σας και υποτίθεται ότι είναι τα απομεινάρια των αναμνήσεων του αστροναύτη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα εμβολίσετε με μία από τις δύο ακτίνες και να πατήσετε την κατάλληλη στιγμή το LT ή το RT (L2 ή R2, αν παίζετε με το DualShock 4) για να τα μαζέψετε.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης στην οποία συνθέτετε και καλά τα κομμάτια των αναμνήσεων, πρέπει να περάσετε απλώς μέσα από μία σειρά από στρογγυλούς στόχους, που ξεπετάγονται μπροστά σας. Η συνέχεια θέλει να δέχεστε επίθεση από το υποσυνείδητο του ανθρώπου, που σας βάζει εμπόδια για να μην φτάσετε ως το τέρμα της διαδρομής. Τέλος, κεραυνοβολείτε με ενέργεια το άψυχο σώμα του αστροναύτη, για να δημιουργηθεί πλέον καθαρά η εικόνα της ανάμνησης.

laserlife-review_in2

 

Μικρή που είναι η ζωή!

Η Choice Provisions μας είχε προϊδεάσει… Το Laserlife είναι ένα σύντομο παιχνίδι, που ολοκληρώνεται κάλλιστα μέσα σε μία με δύο ώρες στο easy και το medium mode. Το gameplay στο χαμηλότερο επίπεδο δυσκολίας αποδεικνύεται μάλλον χαλαρωτικό, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να ρίξετε και μία ματιά στα backgrounds και να ευχαριστηθείτε και τη μουσική. Θα συγκεντρώσετε επίσης εύκολα και πολλούς πόντους για να αναρριχηθείτε σε υψηλές θέσεις στα leaderboards. Το medium mode θα προκαλέσει πολύ περισσότερο τα αντανακλαστικά σας, ενώ το hard mode θα σας κρατήσει στην τσίτα, σε όλη τη διάρκεια ενός level και θα σας αναγκάσει να ξεκινήσετε αρκετές φορές από την αρχή.

Το Laserlife δεν προσθέτει κάτι το επαναστατικό στο είδος των Rhythm games, αλλά κάνει σχεδόν τα πάντα σωστά και είναι ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι από το Entwined, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για τις κονσόλες και το φορητό της Sony και με το οποίο πιστεύω ότι έχει πολλές ομοιότητες. Αν κάνετε κέφι αυτού του είδους τα παιχνίδια, το Laserlife θα σας αφήσει ικανοποιημένο.

Επίσημη ιστοσελίδα: Choice Provisions/Laserlife

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/323040/


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Xbox One 
Developers:
Choice Provisions 
Publishers:
Choice Provisions 
Πότε βγήκε:
September 22, 2015
Αριθμός παικτών:

Single 1 Response

  1. 15/07/2019

    […] τον ρυθμό. Τα games της σειράς BIT.TRIP και το Laserlife (διαβάστε το review μου στο greekgamer.gr) έχουν συμβάλλει σε αυτή την ιδέα. Το καλιφορνέζικο […]

Leave a Reply