Το PS Vita δε θα έχει σύντομα διάδοχο

Ο Shuhei Yoshida, ο πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, που έδωσε στα πλαίσια της έκθεσης EGX 2015, για το αν η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει στο μέλλον ένα PS Vita 2, δήλωσε ότι οι συνθήκες στην αγορά δεν είναι ευνοϊκές για μία τέτοια κίνηση λόγω της εξάπλωσης του mobile gaming.

«Ο κόσμος έχει κινητά τηλέφωνα και είναι πολύ εύκολο να ασχοληθεί κανείς με παιχνίδια στα smartphones. Πολλά παιχνίδια διατίθενται εντελώς ή εν μέρει δωρεάν.» Ο Shuhei Yoshida συνεχίζει επισημαίνοντας: «Λατρεύω προσωπικά το PS Vita και στην εταιρεία δουλέψαμε πολύ σκληρά για να σχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια και λειτουργία του. Τα παιχνίδια, που αξιοποιούν την οθόνη αφής είναι διασκεδαστικά και υπάρχουν πολλά games με αυτό το χαρακτηριστικό, που έχουν πολύ καλό σχεδιασμό. Η ύπαρξη μοχλών και κουμπιών αλλάζει πολύ τα πράγματα. Εύχομαι, όπως και πολλοί από εσάς, ότι το gaming στα φορητά θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό στην παρούσα φάση λόγω της κυριαρχίας του mobile gaming.»

Θυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Worldwide Studios είχε δηλώσει πριν από τρεις μήνες στο IGN, ότι η εταιρεία δεν επενδύει πλέον χρήματα στην ανάπτυξη ΑΑΑ παιχνιδιών για το PS Vita και το φορητό θα φιλοξενεί στο μέλλον κυρίως τα video games μικρότερων εταιρειών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια ολόκληρη τη συνέντευξη του Shuhei Yoshida, που δόθηκε στα πλαίσια της έκθεσης EGX 2015 και περιστρέφεται κυρίως γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του PlayStation.


Πλατφόρμες:
PS Vita 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply