The Book of Unwritten Tales 2

Το PC ήταν και θα παραμείνει η ιδανική πλατφόρμα για τα Point and Click Adventures και αυτό χάρη στο πλέον κατάλληλο περιφερειακό, που δεν είναι άλλο από το ποντίκι. Το gaming στην άνεση του καναπέ με ένα χειριστήριο στα χέρια και η αντίληψη ότι οι κονσόλες είναι περισσότερο για δράση, εμπόδιζαν για χρόνια τις εταιρείες να μεταφέρουν τις δημιουργίες τους σε αυτές.

Τα πράγματα αλλάζουν σιγά-σιγά. Οι κονσόλες έχουν μπει πλέον σε πολλά σπίτια και αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή για gaming για πολλούς, που επιθυμούν να έχουν και μία ευρεία γκάμα ειδών για να παίξουν, ακόμη και αν είναι αραγμένοι στον καναπέ και κρατούν ένα gamepad. Τα Adventures δε θα μπορούσαν να λείπουν και περνούν ολοένα και συχνότερα τα «σύνορα», αφού δεχθούν πρώτα την κατάλληλη φροντίδα, έτσι ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες των αλλοτινών αφιλόξενων πλατφορμών. Ένα καλό παράδειγμα από το πολύ πρόσφατο παρελθόν είναι το Broken Sword 5: The Serpent’s Curse.

 

Άξιος συνεχιστής μιας εξαιρετικής σειράς

Το δεύτερο παράδειγμα, που μπορώ να φέρω αμέσως-αμέσως είναι το The Book of Unwritten Tales 2. Ποιο άλλο περιμένατε; Το πρώτο μέλος της σειράς της King Art Games, που κάνει το μάλλον τολμηρό βήμα, είναι κατ’ αρχάς ένας γνήσιος διάδοχος των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, που έχουν παραμείνει σε PC και Mac.

Το The Book of Unwritten Tales 2 θα σας απορροφήσει εύκολα, αν είστε φίλος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Χάρι Πότερ, της μυθολογίαs των λαών της Βόρειας Ευρώπης αλλά και των θρύλων της Ανατολής, των δημιουργιών του αείμνηστου Terry Pratchett, της διακωμώδηση προσώπων και καταστάσεων και των πολλών γρίφων, που είναι λογικοί και δε χαρακτηρίζονται από απαγορευτική δυσκολία. Μου είχαν λείψει οι τυπικοί γρίφοι με τη συλλογή και τον συνδυασμό αντικειμένων, το κλασικό «look», το inventory και η γενναιόδωρη διάρκεια, που υπερβαίνει κατά πολύ τις δέκα ώρες gameplay, νούμερο που προσεγγίζουν με το ζόρι τα περισσότερα πρόσφατα Adventures! Προσθέστε στο όλο πακέτο την ομορφιά των γραφικών και το επαγγελματικότατο voice-acting και έχετε έναν νικητή στο είδος των Point and Click Adventures.

 

Ελάτε να συστηθούμε

Οι τέσσερις αξιολάτρευτοι χαρακτήρες, που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και μας έρχονται από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, καταλήγουν να αναζητούν απαντήσεις σε περίεργα φαινόμενα και αντιλαμβάνονται, ότι σκοτεινές δυνάμεις απειλούν για ακόμα μία φορά την Aventasia -η φανταστική χώρα των The Book of Unwritten Tales.

book-of-unwritten-tales-2-review_in1

Ο Nate, ο άνθρωπος της παρέας, είναι ο τυπικός τυχοδιώκτης. Κυνηγάει την περιπέτεια, θαμπώνεται από το χρυσάφι, αψηφά τους κινδύνους και βρίσκει συνήθως τον εαυτό του σε δύσκολη θέση. Το The Book of Unwritten Tales 2 δείχνει αμέσως τις προθέσεις του, καθώς ξεκινάει με τον επιπόλαιο τύπο, να πέφτει από τον ουρανό και να προσπαθεί να πείσει ένα δύστροπο τζίνι, να τον βοηθήσει για να μην γίνει χαλκομανία στο έδαφος.

Η πριγκίπισσα Ivodora, το Elf με το ανήσυχο πνεύμα, δε συμβιβάζεται με την ασφαλή, αλλά βαρετή ζωή της ανάμεσα στους ομοίους της και θέλει να βιώσει έντονες συγκινήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Αψηφά τη μητέρα της, η οποία κάνει διαρκώς σχέδια για εκείνη με τη γνωστή δικαιολογία: «Είναι για το καλό σου!» Η Ivodora δε μένει ασυγκίνητη από τα προβλήματα των κοινών θνητών, που ζουν πολύ λιγότερα χρόνια από το είδος της. Έχει για παρέα έναν παπαγάλο, ο οποίος μιλάει… παπαγαλίστικα, παρόλα αυτά οι δυο τους φαίνεται πως συνεννοούνται μια χαρά.

Ο Wilbur, το Gnome, προσλαμβάνεται ως καθηγητής σε μία σχολή για μαθητευόμενους μάγους. Ο μικροκαμωμένος φίλος μας δεν έχει την απαραίτητη κατάρτιση, για να διδάξει και κερδίζει τη θέση στη συγκεκριμένη σχολή -έχει χάσει προ πολλού την αίγλη της- χάρη στο ταλέντο του και την εύνοια του Αρχιμάγου, ο οποίος έχει παραγκωνιστεί από τους ανταγωνιστές του στον πολιτικό στίβο. Πρόσωπα με πονηρά σχέδια κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να βάλουν τρικλωποδιές στον Wilbur ή να τον πάρουν με το μέρος τους.

book-of-unwritten-tales-2-review_in2

Το τέταρτο μέλος της συντροφιάς είναι ο Critter, ο μαλλιαρός εξωγήινος με τα ολοστρόγγυλα σαν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ μάτια, που μοιάζει σαν να είναι το προϊόν διασταύρωσης ενός Muppet και του Itt, ο ξάδελφος του Gomez Addams της αγαπημένης οικογένειας Ανταμς. Ο εξωγήινος μιλάει μία γλώσσα άγνωστη σε εμάς τους ανθρώπους. Τα Elves και τα Gnomes δεν καταλαβαίνουν επίσης λέξη! Ο Critter γίνεται ο απαραίτητος βοηθός του Nate από κάποια στιγμή και ύστερα. Το τζίνι απολύεται!

Θα βρείτε να περιστρέφονται γύρω από τους βασικούς ήρωες όντα, που θα ήταν παράλειψη να μην υπάρχουν σε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά του The Book of Unwritten Tales 2. Τα Trolls τρολάρουν, κάνουν χαμαλοδουλειές και συχνάζουν σε μπαρ, ένα Ent εργάζεται ως κηπουρός και φροντίζει τα φυτά στους κήπους του παλατιού των Elves, ζουζουνιάρικες νεραϊδούλες πετούν αριστερά και δεξιά στους χώρους της Ακαδημίας και πολλά άλλα.

 

Το DualShock 4 δεν τα πάει άσχημα, αλλά…

Το σύστημα χειρισμού στο The Book of Unwritten Tales 2 έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο Action μοντέλο, αρκετά διαφορετικό από εκείνο που συναντάμε στο PC, καθώς οι χαρακτήρες κινούνται με τη χρήση του αριστερού αναλογικού μοχλού. Η εμφάνιση όλων των hotspots, που έχει μάλλον βοηθητικό ρόλο στο PC, λύνοντας σας τα χέρια, όταν βρεθείτε σε αδιέξοδο, αποδεικνύεται απαραίτητη στην περίπτωση των Point and Click Adventures στις κονσόλες. Είναι πιο εύκολο και γρήγορο να σερφάρετε ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος με τον δεξί αναλογικό μοχλό, για να επιλέξετε με το X με ποιο θα αλληλεπιδράσετε, παρά να σαρώνετε την οθόνη με τον κέρσορα για να τα ανακαλύψετε, όπως συνέβαινε, για παράδειγμα, στα παιχνίδια των σειρών Broken Sword και Discworld στο πρώτο PlayStation.

book-of-unwritten-tales-2-review_in3

Το σύστημα αυτό δεν είναι όμως εξίσου γρήγορο και άμεσο, για να τα καταφέρετε καλά με γρίφους, που σας βάζουν αντιμέτωπο με το χρονόμετρο, όταν και το παραμικρό δευτερόλεπτο μετράει. Υπάρχει ένας τέτοιος γρίφος στο Adventure της King Art, αρκετά νωρίς μάλιστα, ο οποίος με έκανε να θέλω να ξεριζώσω το χειριστήριο από την κονσόλα και να το εκσφενδονίσω έξω από το παράθυρο. Ο Wilbur πρέπει να μεταφέρει μία φλόγα για να ανάψει τα ξύλα σε ένα τζάκι, το οποίο βρίσκεται δύο δωμάτια μακριά. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα με το που θα ανάψετε το χαρτί, που κρατάει ο χαρακτήρας και αποδεικνύεται λίγος για τα δεδομένα του χειρισμού στην κονσόλα. Ο ίδιος ακριβώς γρίφος είναι πέντε κλικ υπόθεση στο PC.

 

Μπορώ να έχω ακόμη μερικές ώρες από το ίδιο, παρακαλώ;

Το The Book of Unwritten Tales 2 είναι ένα Point and Click Adventure, που θα σας κερδίσει είτε παίξετε στο PC, είτε στο PS4. Θα γελάσετε με την ψυχή σας, θα αφιερώσετε σχεδόν αδιαμαρτύρητα τις 20 και πλέον ώρες, που θα χρειαστείτε για να το ολοκληρώσετε, ακόμη κι αν δεν ασχοληθήκατε με τα δύο προηγούμενα games της σειράς. Πηγαίνω στοίχημα, ότι θα θελήσετε μετά να πάρετε στα χέρια σας και εκείνα!

Επίσημη ιστοσελίδα: The Book of Unwritten Tales 2


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Xbox One 
Developers:
King Art Games 
Publishers:
505 Games 
Nordic Games 
Πότε βγήκε:
February 19, 2015
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply