The Talos Principle Deluxe Edition

Η φωνή σάς καλεί να περάσετε από την πύλη, που βλέπετε μπροστά σας και να περιπλανηθείτε σε έναν μαγευτικό κήπο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε! Όχι ακόμα, τουλάχιστον! Πώς βρεθήκατε εκεί; Δε γνωρίζετε τίποτα για το παρελθόν σας. Ποιος είναι εκείνος, που σας μιλάει και σας ενθαρρύνει να περιπλανηθείτε στον κόσμο του The Talos Principle και σας αναθέτει ως αποστολή τη συλλογή των sigils, τα σχήματα, που μοιάζουν καταπληκτικά με τα τουβλάκια του Tetris;

 

Αναζωογονητικός περίπατος στα αρχαία μονοπάτια

Κινείστε αρχικά ανάμεσα στα ερείπια μίας αρχαίας πόλης. Θα μπορούσε να είναι ελληνική ή και ρωμαϊκή. Αυτό νομίζετε τουλάχιστον, αλλά αρχίζετε να αμφιβάλλετε γρήγορα, ότι όλα όσα υπάρχουν γύρω σας είναι πραγματικά! Δεξιά και αριστερά σας βρίσκονται κίονες, αγάλματα, τα οποία δεν έχει αφήσει ανέγγιχτα το πέρασμα του χρόνου, κτίρια με πανέμορφες τοιχογραφίες.

Το τοπίο δείχνει μεσογειακό, ο ήλιος λάμπει και αντανακλά το φως του στα ήρεμα νερά της θάλασσας. Το τραγούδι των τζιτζικιών μαρτυρά, ότι η θερμοκρασία είναι υψηλή. Το κελάηδισμα των πουλιών μαζί με την ονειρική μουσική, που ακούγονται σας κάνουν εξαιρετική συντροφιά κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας. Γαληνεύουν την ψυχή σας.

the-talos-principle-deluxe-review_in2

Λίγο αργότερα, θα περάσετε στον τομέα Β και τότε η μεγαλοπρέπεια των κτισμάτων του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού θα σας συγκλονίσει. Οβελίσκοι, τα γιγάντια αγάλματα της Σφίγγας και των Φαραώ, οι πυραμίδες, ο ναός του Αμπού Σίμπελ… Από την άλλη μεριά, ο τομέας C είναι αφιερωμένος στον μεσαίωνα και το σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο χειμωνιάτικο. Ένα κάστρο θα ανοίξει τις πύλες του για εσάς. Εντυπωσιακό κι αυτό!

 

Αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητα

Ποιος είναι αλήθεια ο χαρακτήρα σας; Υπάρχει μόνο για να εκτελέσει το έργο, που του αναθέτει η φωνή; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ελέγχετε έναν άνθρωπο, αλλά ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ με κομψότατη, ρεαλιστική κίνηση. Το βλέπετε αμέσως, αν επιλέξετε την οπτική τρίτου προσώπου. Το αντιλαμβάνεστε επίσης και όταν προτιμήσετε εναλλακτικά την οπτική πρώτου προσώπου. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «rewind» πατώντας το κουμπί στο αριστερό χέρι του χαρακτήρα σας, για να «πιάσετε» έναν γρίφο από την αρχή και θα δείτε, ότι τα χέρια είναι μηχανικά.

Εκείνος που μιλάει στο ρομπότ και το συγχαίρει, όταν τα καταφέρνει στην επίλυση των γρίφων αποκαλείται Elohim, που σημαίνει «θεός» στα εβραϊκά και συστήνεται ως ο δημιουργός όλων όσων έχει μπροστά του. Το παροτρύνει να συνεχίσει την πορεία του, αλλά αστράφτει και βροντάει, όταν φτάσει στα όρια του κόσμου του The Talos Principle και δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα, όπως για παράδειγμα να κολυμπήσει στη θάλασσα.

the-talos-principle-deluxe-review_in3

Ο Elohim θέτει μόνο έναν πραγματικό περιορισμό. Ο πανύψηλος πύργος, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των τριών τομέων και τρυπάει τα σύννεφα, είναι ο μόνος απαγορευμένος προορισμός για τον χαρακτήρα και, σύμφωνα με εκείνον, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκύψει στον πειρασμό, αλλιώς θα τιμωρηθεί.

Οι ερωτήσεις είναι τόσες πολλές και οι απαντήσεις θα δοθούν σταδιακά. Όχι έτοιμες, ξερές απαντήσεις, αλλά αναφορές στη φιλοσοφία του Στράτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Κόλαση και τον Παράδεισο, τον θάνατο και τη ζωή και πολλά άλλα θέματα, που θα σας προσφέρουν την αφορμή για να σκεφτείτε. Η πηγή των πληροφοριών είναι οι υπολογιστές, που σας περιμένουν σε διάφορα εμφανή σημεία. Το άνοιγμα ενός λογαριασμού με δικαιώματα admin, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, απαιτεί σχεδόν τη δημιουργία ενός ψυχογραφήματος του ρομπότ σας.

 

Κύβοι, λέιζερ, πολυβόλα και άλλα…

Δεν είναι τυχαίο, ότι το εξαιρετικό video game της Croteam παρομοιάζεται με το Portal και το Portal 2. Οι γρίφοι και τα εργαλεία, που θα χρησιμοποιήσετε για την επίλυση τους φέρνουν σχεδόν αναπόφευκτα στο μυαλό τα Puzzle games της Valve.

the-talos-principle-deluxe-review_in1

Ο στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να πάρετε το sigil, που σας περιμένει σε κάθε ξεχωριστό χώρο και βρίσκεται πίσω από κλειστές ηλεκτρονικές πόρτες. Το πολυπόθητο αντικείμενο φυλάσσεται συνήθως από περίεργες νάρκες, που κινούνται με ταχύτητα μένοντας πάντοτε αρκετά εκατοστά πάνω από το έδαφος και πυργίσκους οι οποίοι ανοίγουν πυρ όταν ανιχνεύσουν κίνηση.

Η δυσκολία των γρίφων αυξάνει προοδευτικά, καθώς τα levels αρχίζουν να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με λαβυρίνθους, οι κλειστές πόρτες πληθαίνουν και οι άγρυπνοι φρουροί, που παραμονεύουν πολλαπλασιάζονται. Τα jammers, οι ιδιαίτερες συσκευές, που επιδρούν σε όλα τα παραπάνω, οι κύβοι με τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις και οι ανεμιστήρες, οι οποίοι είναι τόσο δυνατοί, ώστε μπορούν να κάνουν τον χαρακτήρα σας, αλλά και κάποια αντικείμενα να αιωρηθούν στον αέρα, θα σας δώσουν τις λύσεις.

 

Υποκύψτε άφοβα στον πειρασμό!

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ήδη μαζί του στο PC ή το tablet σας, μην αφήσετε το The Talos Principle να σας ξεφύγει τώρα, που κυκλοφορεί στο PS4 σε μία έκδοση, που περιλαμβάνει και το Road to Gehenna DLC, το οποίο έρχεται να προσθέσει πολλούς δύσκολους γρίφους στο κυρίως πιάτο. Δεν το θέλει ούτε ο Elohim, να το χάσετε και θα θυμάστε για πολύ καιρό την εμπειρία, που θα βιώσετε παίζοντας!

Επίσημη ιστοσελίδα: Croteam/The Talos Principle

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/257510/


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Developers:
Croteam 
Publishers:
Devolver Digital 
Πότε βγήκε:
December 11, 2014
Αριθμός παικτών:

Single 1 Response

  1. 19/05/2016

    […] αριστουργήματα που έχει εκδώσει ανά καιρούς όπως το The Talos Principle και τα Hotline Miami καθώς και το αρκετά ενδιαφέρον early access […]

Leave a Reply