Almightree The Last Dreamer, όποιος βιάζεται προλαβαίνει…

Ο κόσμος γύρω σου θρυμματίζεται λίγο λίγο, όσοι γνώριζες κι αγάπησες έχουν πια χαθεί. Εσύ όμως είσαι ο the last dreamer, διαποτισμένος με μαγεία που σου δίνει την ικανότητα να επικοινωνήσεις με την φύση. Ο ρόλος σου επιτάσσει να διασχίσεις τον λιγοστό κόσμο που έχει απομείνει και να αναστήσεις το θρυλικό Almightree. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να αναζητήσεις ένα ένα τα δενδρύλλια που συνδέονται μαζί του και να τους δώσεις νέα ζωή, είναι ο μόνος τρόπος να επαναφέρεις την τάξη, όμως βιάσου, ο κόσμος συνεχίζει να καταρρέει, δεν σου μένει πολύς χρόνος.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να σου χτυπήσει τις ευαίσθητες χορδές που αφορούν την φύση και την καταστροφή της. Στο Almightree The Last Dreamer πρέπει να να φτάσεις το συντομότερο στο τέλος κάθε επιπέδου όπου βρίσκεται το δενδρύλλιο που πρέπει να επαναφέρεις. Ελίσσεσαι σε κύβους(blocks) οι οποίοι όσο περνάει ο χρόνος καταρρέουν, οπότε πρέπει να είσαι σβέλτος και να μην μείνεις τόσο πίσω ώστε να χαθείς για πάντα στο κενό, εξάλλου είσαι η τελευταία ελπίδα ενός κόσμου που αργοπεθαίνει, δεν σου επιτρέπεται να κάνεις διαφορετικά, τουλάχιστον όχι ωσότου τον σώσεις.

 

Η μαγεία εις τον κύβο 

Η βασική σου ικανότητα λέγεται plantsportation. Μέσω λοιπόν ενός κύβου από κλαδιά που δημιουργείς σε κενό χώρο σου επιτρέπεται να μεταφέρεις οποιοδήποτε άλλο block στην θέση αυτού που δημιούργησες ώστε να ξεπεράσεις τα όποια εμπόδια συναντήσεις και να συνεχίσεις την πορεία σου. Οι προκλήσεις είναι πολλές και ποικίλουν ανάλογα με την δυσκολία που έχεις επιλέξει. Προσοχή όμως, υπάρχουν κάποια σιδερένια blocks που δεν γίνεται να μετακινηθούν όπως κι άλλοι παράγοντες που θα μπουν στο διάβα σου. Καρφιά που βγαίνουν από το έδαφος, λέλουδα που παράγουν ηλεκτρισμό και κανονάκια που σου ρίχνουν βλήματα είναι λίγα από τα εμπόδια που προσπαθούν να σε καθυστερήσουν.

[r] Almightree The Last Dreamer 1

Μακάρι να είχα χρόνο να θαυμάσω το τοπίο…

 

Παίζοντας στην normal δυσκολία τα puzzles προς επίλυση δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου δύσκολα, αυτό που φέρνει την ισορροπία στο gameplay είναι ο συνδυασμός τους με την πίεση χρόνου. Πρέπει πραγματικά να βάλεις το μυαλό σου να στροφάρει και να βρεις γρήγορα μια λύση αλλιώς ξανά από την αρχή. Βέβαια στο hard όπως είναι αναμενόμενο οι προκλήσεις είναι περισσότερες και μεγαλύτερες.

Ένα υπέροχα εκτελεσμένο παιχνίδι σε όλους τους τομείς…

Εκτός των άλλων υπάρχουν speedrun κόντρες που μπορείς να παίξεις με ακόμη ένα άτομο είτε online είτε τοπικά μέσω split screen. Κι αν θες το κάτι τις ακόμη το πακέτο επίσης περιέχει unlockable art.

 

“Η απλότητα είναι μία από τις βασικές ιδιότητες της ομορφιάς…” 

Ο οπτικός τομέας είναι ιδιαίτερα “νόστιμος” με τα πολύ ωραία χρώματα και την απλότητα στην υφή να συνθέτουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εντύπωση μου προκάλεσε η εκφραστικότητα του χαρακτήρα, πραγματικά καταλαβαίνεις τα ζόρια που τραβάει όπως και το βάρος της ευθύνης που τον βαραίνει. Αν ακούσεις προσεκτικά την μελαγχολική μελωδία του βασικού μενού θα την νιώσεις να σε αγγίζει, είναι σαν να εξιστορεί χωρίς λόγια, το φλάουτο σου μεταφέρει την λύπη για την κατάσταση του κόσμου αλλά παράλληλα είναι σαν να αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει ελπίδα, ελπίδα σε κάτι πανάρχαιο και μαγικό. Στο gameplay η μουσική παίρνει έναν πιο δραστήριο τόνο συνεισφέροντας στην αγωνία που έχεις πάνω στην βιασύνη σου.

[r] Almightree The Last Dreamer 2

Το Almightree The Last Dreamer είναι απλό, η απλότητα του όμως είναι από τις περιπτώσεις που ενεργούν περισσότερο θετικά, όπως και στο The Sun and Moon δηλαδή. Το μόνο αρνητικό σε επίπεδο πταίσματος που βρήκα είναι πως ο χαρακτήρας δεν είναι όσο αποκρίσιμος στις εντολές που του δίνω όσο θα ήθελα. Κατά τα άλλα είναι ένα υπέροχα εκτελεσμένο παιχνίδι σε όλους τους τομείς και σε συνδυασμό με το multiplayer καθώς και με την εξαιρετικά προσβάσιμη τιμή του είναι για μένα μία περίπτωση must buy!

Επίσημη Ιστοσελίδα: Almightree The Last Dreamer

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/368050/


Πλατφόρμες:
Android 
iOS 
PC 
Developers:
Chocoarts 
Publishers:
Digital Tribe 
Πότε βγήκε:
September 7, 2015
Αριθμός παικτών:
1-2 
Local 
Multi 
Online 
Single Leave a Reply