Batman Arkham Knight, καλώστονα τον Robocop.

Ομολογώ πως το hype train ορισμένες φορές με αφήνει εντελώς μαλάκα με τις ταχύτητες που πιάνει. Ναι ρε φιλαράκια είναι καλό το καινούριο Batman Arkham Knight. Η πραγματικότητα είναι φυσικά πως όλοι περίμεναν να είναι καλό. Είμαι ίσως στην μειοψηφία, ωστόσο και το Origins δεν το θεώρησα ποτέ τόσο μεγάλη πατάτα όσο λέγαν οι περισσότεροι γύρω μου. Εντάξει, για το Blackgate δεν λέω κουβέντα :X όμως ήταν εξ’ αρχής εντελώς άλλο παιχνίδι.

To Arkham Knight δεν με συγκλόνισε στις ώρες που το έπαιξα. Δεν με συγκλόνισε γιατί με το χέρι στην καρδιά δεν βρήκα κάτι το εξωπραγματικά αριστουργηματικό πουθενά στην σύνθεση του. Είναι ένα ακόμα στην σειρά των πολύ καλών Batman όπως τα γνωρίζω έως τώρα. Free flow combat κι έτσι και κλοτσομπουνίδια χορευτικά, μεγάλος κόσμος (πολύ μεγάλος κόσμος) και μπόλικο περιεχόμενο. Αυτά τα είχε και το City. Δεν λέω ούτε υπονοώ πως θα έπρεπε με το ζόρι το Arkham Knight να κάνει κάτι άλλο. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Το μόνο που λέω είναι πως αδυνατώ να καταλάβω πως το παρουσιάζουν ορισμένοι σαν τον δεύτερο ερχομό του Τζιζους. Ίσως να κατέβαιναν από το hype train.

Δυο είναι τα πραγματικά καινούρια στοιχεία που προσπαθεί να εισάγει η Rocksteady και η Warner Bros.

Πρώτον, το batmobile χρησιμοποιείται αέρα πατέρα και έχει πολύ πλάκα να το οδηγεί κανείς. Αν και ορισμένες φορές η χρήση του μοιάζει να επιβάλλεται με λίγο πιο επιτηδευμένο τρόπο από το επιθυμητό, και πάλι αποτελεί την ευχάριστη ξεχωριστή νότα του καινούριου Batman.

batmanarkhamknight

Terminator Genisys

Δεύτερον, εισάγει με επιτυχία το season pass των 40 ευρώ, μια κίνηση γεμάτη καινοτομία και αναγεννησιακό σχεδόν αέρα δίνοντας στον κόσμο αυτό που πάντα γούσταρε και ντρεπόταν να ζητήσει. Πανάκριβα DLC στην τιμή του αρχικού παιχνιδιού ανεβάζοντας το συνολικό πακέτο στα 80 ευρουλάκια, μόλις μια ανάσα κάτω από τριψήφιο νούμερο. Αυτό το τελευταίο να φανταστώ μας το φιλάει για το επόμενο Batman.

Οι στολές του νυχτερίδα σε αυτό το σημείο της σειράς έχουν ξεφύγει προς στρατόσφαιρα μεριά και μοιάζουν να βγήκαν ώρες ώρες από την ντουλάπα του παιδιού των Optimus Prime και Robocop. Πάρε και gay γάμο δηλαδή στην μάπα, γιατί εμείς τα πιάνουμε όλα. Σοβαρά πάντως, θα ήθελα μια φορά να αφήσουν τον έρμο τον Batman ήσυχο και να μην τον καθιστούν ιδανικό θύμα για τον Magneto με την πρώτη ευκαιρία.

Κάτι τελευταίο, αλλά πολύ πολύ σημαντικό. Αν έχετε PC σας συνιστώ να μην το αγοράσετε. Όχι ακόμα τουλάχιστον, ή να το αγοράσετε για κάποια κονσόλα εάν διαθέτετε. Το PC port του Arkham Knight είναι τραγικό. Είναι τόσο τραγικό που αν ανοίξετε λεξικό στην λέξη τραγικό δεν θα το δείτε σίγουρα καθώς δεν είχε κυκλοφορήσει όταν έγραφαν το λεξικό, σε μερικά χρόνια όμως που θα βγουν καινούρια σίγουρα θα είναι εκεί.

Κλειδωμένο frame rate στα 30 (παίδες, 2015 έχουμε δεν ξέρω αν το πήρατε πρέφα) το οποίο ωστόσο δεν πειράζει τελικά και τόσο πολύ γιατί πολύ απλά ενδέχεται να μην πιάσετε ούτε αυτά. Αν έχετε μάλιστα AMD κάρτα γραφικών, δεν ενδέχεται απλώς, είναι σίγουρο. Για να το ξεκλειδώσετε πρέπει να σκάψετε λιγάκι στα ini settings του. Και πάλι όμως το frame rate του παιχνιδιού κάνει απότομες ελεύθερες πτώσεις τόσο συχνές που μοιάζει τελικά να πραγματοποιεί αραιές απότομες ανόδους Στα όρια του unplayable. Δύο λέξεις ήρθαν στο μυαλό μου μετά από μισή ώρα παιχνιδιού με την έκδοση για PC.

Steam refund.


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Xbox One 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply