Ταπί την Παρασκευή – Hot Date

To Greekgamer, σέβεται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει ο μέσος Έλληνας σε περίοδο οικονομικής κρίσεως. Γι’αυτό, αναγνωρίζοντας οτί μπορεί, ακόμα και μέλη της δικής μας κοινότητας, να προτιμούν να ξοδέψουν κάπου αλλού το, με κόπο κερδισμένο, κομπόδεμά τους (ένα σπα, λίγη λευκή τρούφα, ένα τριημεράκι στο Grand Resort Lagonissi βρε αδερφέ) παρουσιάζει, κάθε βδομάδα, ένα (τζάμπα) παιχνίδι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Τα γούστα ορισμένων είναι λίγο εξωτικά. Θες πληγώθηκαν από προηγούμενη εμπειρία, θες αναζητούν κάτι διαφορετικό, η ουσία είναι πως μια συμβατική γκάμα επιλογών ενός παραδοσιακού εξομοιωτή ραντεβού όπως το Kitty Powers’ κάποιους απλά δε μας καλύπτει. Ευτυχώς που υπάρχουν και τίτλοι όπως το Hot Date του George Batchelor (τώρα για το επώνυμο σε συνδυασμό με το επίτευγμα, τι να πω; πάλι καλά μάλλον).

Τα παγκ (διαβάζω εγώ τώρα από ένα blog που βρήκα στην τύχη και του οποίου η επιστημονική εγκυρότητα ελέγχεται) είναι “παιγνιδιάρικα, διασκεδαστικά, αγαπητά και πολύ γλυκά”. Α, μπα; Η δική μου εμπειρία μέσα από το Hot Date λέει πως η μικροσκοπική ράτσα είναι ξυνισμένη, αγενέστατη και ειρωνική αν και, οφείλω να παραδεχτώ, αρκέτα πιο κατατοπισμένη στα της μοντέρνας κουλτούρας απ’όσο φανταζόμουν.

[intext][articles]hotdate

Ξεκινώντας το παιχνίδι ανταλλάζετε ονόματα και συνεχίζετε για λίγο με τα τυπικά: πώς περνάς, από πού κρατάει η σκούφια σου και άλλα τέτοια, ξέρετε τώρα, αλλά σύντομα αρχίζει η γνωριμία να βαθάινει και η επικοινώνια να γίνεται προσωπικότερη. Μπορεί να μάθετε, για παράδειγμα, τι φοβάται ο ολιγόλεπτος παρτενέρ σας (ενδεικτικό παράδειγμα απάντησης: “Τα συνηθισμένα. Και τους συσφιγκτήρες βόες.”) ή να αντλήσετε από την εμπειρία ζωής τους (12 με 14 χρόνια, λέει το blog) χρησιμότατες συμβουλές.

Όλα αυτά όχι για πολύ – είπαμε είναι speed dating, οπότε σύντομος διάλογος και επόμενο παγκ. Ο συνδυασμός χρονικού ορίου με μια μεγάλη ποικιλία πιθανών ερωτήσεων (και ακόμα περισσότερων απαντήσεων) είναι που δίνει replayability στο Hot Date. Ίσως και μια μορφή μαζοχισμού; Θες ν’ακούσεις ακόμα μία δηλητηριώδη ατάκα απ’τα κακομούτσουνα τετράποδα και να ξαναδείς για λίγο την (άψογα animated) γκριμάτσα βαρεμάρας ή αηδίας που θ’άκολουθήσει την επόμενη αντίδρασή σου.

Αν και Παρασκευή, αν και ταπί και κλεισμένοι σπίτι, μπορείτε και πάλι να βρείτε το ραντεβού των ονείρων σας. Ο έρωτας μπορεί και πάλι να θριαμβεύσει. Αρκεί να είστε λίγο ανοιχτόμυαλοι ως προς τις επιλογές σας και λίγο χοντρόπετσοι και να κατεβάσετε το Hot Date (versions για PC και Mac) από εδώ.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply