Η Coleco ετοιμάζει νέα κονσόλα!

Η Αμερικανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1932. Το αντικείμενο της στην μακρά ιστορία της δεν ήταν πάντοτε τα video games και οι κονσόλες, ούτε τα συμβατικά παιχνίδια -θα θυμάστε ίσως τα Cabbage Patch Kids ή λαχανούληδες, όπως τα λέγαμε- μιας και άρχισε την πορεία της παράγοντας δέρματα για παπούτσια.

 

Σύντομη ιστορική αναδρομή

Η Coleco μπήκε στον χώρο των ηλεκτρονικών το 1976 κυκλοφορώντας το πρώτο από τα 14 συνολικά Telstar, που έπαιζε παραλλαγές του Pong. Τα φορητά ηλεκτρονικά δεν έμειναν έξω από τα «ενδιαφέροντά» της.

Η γνωστότερη και πιο επιτυχημένη κονσόλα είναι το ColecoVision, που βγήκε το 1982, για να σταματήσει η παραγωγή της το 1985. Οι πωλήσεις, που σημείωσε ήταν αξιόλογες τα δύο πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της, για να πέσουν δραματικά ύστερα από την κατάρρευση της αγοράς των video games στη Βόρεια Αμερική το 1983. Η εταιρεία έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια και στους οικιακούς υπολογιστές με το Adam. Η Coleco εγκατέλειψε τον χώρο του gaming το 1985 και χρεοκόπησε μετά από τρία χρόνια.

[In1][n]Coleco-Chameleon

Μία άλλη Αμερικανική εταιρεία, η River West Brands, την ανασύστησε το 2005 και ξαναέβαλε τη φίρμα στο «παιχνίδι» με ένα φορητό ονόματι Coleco Sonic (Pocket Gear στην Ευρώπη), το οποίο έχει προεγκατεστημένα στη μνήμη του 20 games του Sega Master System και του Sega Game Gear.

 

Νέα κονσόλα στη γειτονιά από μία παλιά φίλη

Η αναγεννημένη Coleco ετοιμάζει τώρα σε συνεργασία με την εταιρεία Retro Video Game Systems την κονσόλα Chameleon, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016. Η Retro Video Game Systems απέτυχε παταγωδώς να συγκεντρώσει το ποσόν των περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων σε καμπάνια, που ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2015 στο indiegogo, για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της κονσόλας Retro VGS.

Απ’ ό,τι μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το Coleco Chameleon και το Retro VGS μοιάζουν καταπληκτικά μιας και μιλάμε στην πραγματικότητα για το ίδιο μηχάνημα. Δε θα ρισκάρουμε να παραθέσουμε τις δυνατότητες της νέας κονσόλας, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές και είναι πιθανόν να μην συμπίπτουν ακριβώς με εκείνες του Retro VGS, που μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του στο indiegogo.

[In2][n]Coleco-Chameleon

Η ομοιότητα με το Jaguar κάθε άλλο παρά συμπτωματική είναι, καθώς η Retro Video Game Systems αγόρασε τα καλούπια, που χρησιμοποιούνταν από την Atari για τη δημιουργία των διαφόρων τμημάτων της συγκεκριμένης κονσόλας, που ήταν κατασκευασμένα από πολυάνθρακα.

Το Chameleon θα πρωτοτυπήσει για τα δεδομένα της εποχής μιας και θα δέχεται cartridges και θα τρέχει games με ρετρό ύφος. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, αν η κονσόλα θα μπορεί να «τρέξει» τα games του ColecoVision ή κάποιου άλλου παλαιότερου συστήματος. Η Retro Video Game Systems είχε κάνει σημαία της καμπάνιας της την απαλλαγή του gaming από τα συνεχή patches, τα απανωτά updates συστήματος και την απαραίτητη σύνδεση στο internet για να συμβούν τα παραπάνω.

Λίγο πριν κλείσουμε αυτή την πρώτη παρουσίαση του Coleco Chameleon ρίξτε μία ματιά και στο gamepad του.

[In3][n]Coleco-Chameleon

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μία καμπάνια από κοινού στο Kickstarter αυτή τη φορά. Αναμένουμε να μάθουμε πότε θα συμβεί και το ποσόν, που θα βάλουν ως στόχο. Το Coleco Chameleon πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό τον Φεβρουάριο του 2016 και πιστεύουμε, ότι θα επιστρέψουμε τότε με περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του.


Πλατφόρμες:
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply