Guild of Dungeoneering, 5 λόγοι για να ξενυχτίσεις παίζοντας το.

Είναι 3:01 -τι ακρίβεια θεέ μου- χαράματα Σαββάτου. Χαράματα, όχι βράδυ, ακούς Βασίλη; (Βασίλης: χαράματα Κυριακής είναι. Μάλλον λάλησες από το πολύ Dungeoneering). Βρίσκομαι στα ειδικά διαμορφωμένα μπουντρούμια του Greekgamer. Και καθώς τα ουρλιαχτά των συντακτών που καθυστέρησαν να παραδώσουν άρθρο γαργαλεύουν νωχελικά την δεύτερη αίσθηση μου, εγώ παραμένω ξάγρυπνος. Ξενυχτώ αλλά όχι γιατί έχουμε ένα σωρό δουλειές και άρθρα εκτός προθεσμίας που πρέπει να γίνουν. Όχι, όχι εγώ.

Ξενυχτώ γιατί θέλω να παίξω λίγο ακόμα Guild of Dungeoneering. Έχω τους λόγους μου γι’ αυτό, δεν το θέλω τυχαία. Τι λόγους έχω; Πολλούς. Πάρε πέντε (λόγους).

Λόγος νούμερο 5 (ανάποδα για να χτίσω σασπένς): Γοητευτικά χάρτινα γραφικά. Μοιάζουν να βγήκαν από το βιβλίο χημείας ή μαθηματικών ή βιολογίας ή βάλε όποιο μάθημα θέλεις ενός μαθητή λυκείου που τα βαριόταν μέχρι θανάτου. Είχε όμως φοβερή κλίση στα καλλιτεχνικά Συγκεκριμένα στο ελεύθερο σχέδιο. Ταλεντάρα ο δικός σου, αμαρτία να τον βάζουν να ασχολείται με τέτοιες άχρηστες επιστήμες. Τς τς τς.

guildofdungeoneering

Τα σχέδια γεμίζουν με εφέ χρωματιστού μολυβιού. Υπέροχα. Animation δεν υπάρχει και πάρα πολύ, όσο όμως υπάρχει είναι πολύ ωραίο. Πως το λέτε εσείς οι νέοι, είναι εντελώς σουάγκ.

Λόγος νούμερο 4: Ενδιαφέρον μηχανισμός. Εσείς διαλέγετε πως θα σχεδιαστεί το μπουντρούμι σας, εσείς διαλέγετε αν θα πολεμήσετε τέρατα, γενικά ο ήρωας σας έχει την εγγενή τάση να οδεύει σταθερά από μόνος του προς το loot. Loot να ναι κι ότι να ναι. Γνωρίζοντας αυτήν του την αδυναμία τον κάνετε ό,τι γουστάρετε. Need όλα για όσους παίζανε/ουν World of Warcraft.

Όταν έρθει η ώρα να πολεμήσετε το παιχνίδι από dungeon crawler (περίπου) γίνεται card game (εντελώς). Έχετε το deck σας, το τερατάκι ή τερατάρα έχει το deck του. Hit points αμφότεροι, αρκετά απλά τα πράγματα, μηδέν ισούται με τάφο.

Λόγος νούμερο 3: Δεν είναι Early Access. Εντάξει, εδώ κλέβω λίγο, δεν λέω πως απαραίτητα ένας τίτλος που είναι σε στάδιο Early Access είναι κακός ούτε πως ένας που δεν είναι, είναι απαραίτητα καλός. Αυτό που λέω όμως είναι πως στο συγκεκριμένο είδος που έχει να κάνει με κάρτες, με RPG στοιχεία με ορισμένα ρογκ-ίστικα χαρακτηριστικά το Early Access αποτελεί συνηθισμένη πρακτική. Είναι αναζωογονητικό να αγοράζει κάποιος ένα τέτοιο παιχνίδι ολοκληρωμένο, με την μία, για αλλαγή.

guildofdungeoneering2

Λόγος νούμερο 2: Θα παίξει σε οτιδήποτε, ακόμα και σε κομπιουτεράκι τσέπης. Δεν υπάρχει λόγος ή ανησυχία για τον επεξεργαστή σας, την κάρτα γραφικών σας, ή την μνήμη του υπολογιστή σας ή της κάρτας γραφικών σας. Αν το PC σας μπορεί να μπουτάρει, μπορεί να παίξει το Guild of Dungeoneering.

Λόγος νούμερο 1: Η μουσική του. Η μουσική του, η μουσική του. Ανάθεμα την μουσική του, παίζει στο κεφάλι μου εδώ και μέρες. Παίζει ακόμα κι όταν ακούω άλλη μουσική. Οι μελωδίες σε συνδυασμό με τον φανταστικό βάρδο που τραγουδάει και απαγγέλλει, απογειώνουν την εμπειρία. Χωρίς υπερβολή η δουλειά που έγινε στο ηχητικό κομμάτι είναι αψεγάδιαστη.

Λόγος γκεστ σταρ, εκτός συναγωνισμού: Το Guild of Dungeoneering μοιάζει πάρα πολύ σε ύφος αλλά και στιλ παιχνιδιού με το Munchkin. Single player munchkin. Για 15 ευρώ. Τα λεφτά μου κυριολεκτικά βγήκαν μόνα τους και πήγαν και μπήκαν στην τσέπη του Gabe Newell. Δεν το μετανιώνω, κι ας έχασα τον ύπνο μου.

Επίσημη ιστοσελίδα: Guild of Dungeoneering


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



Leave a Reply