Ελλάς το μεγαλείο σου 2

Φανταστείτε η Ελλάδα μας να ήταν η πρωτοπόρος στην βιομηχανία των video games με αποτέλεσμα να όριζε και την κουλτούρα τους, όπως ήδη συμβαίνει με ΗΠΑ και Ιαπωνία. Το φανταστήκατε? Ωραία…τώρα ας κάνουμε την παραδοχή ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα θετικά της υπόθεσης, όπως γίνεται κατά κόρον από τις βιομηχανίες των παραπάνω χωρών, αλλά θα εστιάζουμε περισσότερο στα στραβά κι ανάποδα. Έχοντας πλέον οδηγό είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μία λίστα με κάπως.. διαφορετικές κι άκρως Ελληνικές εκδοχές από γνωστά games. Φύγαμε…

Στο πρώτο μέρος είδαμε μία εκδοχή του Street Fighter και πως θα μπορούσε να ήταν αν είχε επινοηθεί από Ελληνικό μυαλό. Σήμερα θα κοιτάξουμε την περίπτωση ενός όχι και τόσο αναγνωρίσιμου αλλά σίγουρα πρωτότυπου τίτλου. Το Papers, Please στο οποίο αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός ελεγκτή συνόρων σε απολυταρχικό καθεστώς. Πολλοί που το δοκίμασαν τα παράτησαν γρήγορα πριν πάθουν κατάθλιψη καθώς τα ηθικά διλήμματα και η σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης έρχονται σε σύγκρουση, αρκετά συχνά. Αν και είναι ιδιαίτερα στενάχωρο αξίζει να το δοκιμάσετε μιας και δεν θα βρείτε μία τέτοια εμπειρία πουθενά αλλού, ενώ έπειτα από πολλά βάσανα, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι και καλό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που συνέλαβε την ιδέα του gameplay ο εγκέφαλος ενός Νεοέλληνα;

Bouncer, Please

Πρόκειται για μία ευφάνταστη δημιουργία της ανεξάρτητης(indie) εταιρίας -Ε ρε Γλέντια-. Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός πορτιέρη σε κλαμπ-μπουζουκλερί μιας φανταστικής μεν αλλά αναμφισβήτητα Ελληνικής περιοχής στην ευρύτερη επαρχία. Σκοπός σας είναι το λεγόμενο face-control σύμφωνα πάντα με τις αυστηρές οδηγίες του επιχειρηματία ΑΚΑ γκοντφάδερ.

ezgif.com-gif-maker

Ούτε ο Balrog δεν θα περάσει σήμερα!

Στην αρχή είναι αρκετά εύκολο και θα σας αφήσει την αίσθηση μίας σχετικά casual εμπειρίας. Μέρα με την μέρα όμως θα ανακαλύψετε ότι το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται σταδιακά προσθέτοντας όλο και περισσότερες παραμέτρους που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι στην ουρά. Με κάθε λάθος σας αφαιρούνται χρήματα από το μεροκάματο, το οποίο στο τέλος της ημέρας κρατάτε για να πληρώσετε διάφορες ανάγκες σας, όπως την αγαπημένη σας κουραμπιεδόσκονη και τις διάφορες μπρατσίνες που χρησιμοποιείτε για να φουσκώνετε. Αν στο τέλος της βάρδιας δεν κατέχετε τα χρήματα που χρειάζεστε αναγκάζεστε να καταφύγετε σε εναλλακτικές λύσεις για να τα βγάλετε πέρα. Μερικές εξ αυτών είναι να δανειστείτε από τοκογλύφο ή να γίνεται βαποράκι στα κλαμπς. Όλα με τους δικούς τους ξεχωριστούς κινδύνους.

Η επιτομή του IQ συμπυκνωμένη σε ένα μέρος!

Το replayability είναι θεωρητικά ατέρμονο μιας και οι πελάτες είναι random generated. Έτσι κάθε playthrough δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα παρουσιαστεί μία παρέα λιγούρηδων με παπάκια που θέλουν να εισέλθουν. Κάποιες φορές θα σας παρακαλάνε ενώ άλλες θα επικαλούνται κοινούς γνωστούς. Από την άλλη έχουμε την περίπτωση των νεόπλουτων που προσπαθούν να σας τα σκάσουν για να εισέλθουν στο οινοποτείο. Η επιλογή βέβαια είναι δική σας με ότι αυτό συνεπάγεται. Spoiler Alert! Μέγα λάθος να μην αφήσετε γκομενάκια να περάσουν. Μερικές θα σας την πέσουν κιόλας, μόνο μην αποδειχτεί ότι είναι η γυναίκα ή η κόρη του αφεντικού, γιατί μετά θα σας βρουν, στου χαντάκ!

Οι περισσότεροι κατανοούν σε τι τυπάδες αναφέρομαι μιας κι έχουν συναντήσει τέτοιες καταστάσεις είτε έμμεσα είτε άμεσα. Οπότε αγαπούλες ακούστε κι έναν ύμνο προς την συγκεκριμένη ιδιότητα.


Πλατφόρμες:
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



Leave a Reply