MISSING: An Interactive Thriller – Episode One

Μισό λεπτό! Είναι ταινία ή παιχνίδι?

Ότι έχει γίνει μόδα να παίζουμε games σε chapters είναι γνωστό. Ότι βλέπουμε ταινίες και σειρές σε επεισόδια δεν είναι κάτι νέο… Να παίξουμε όμως video game στην κυριολεξία και σε κομμάτια δεν το χα με φανταστεί! Το MISSING: An Interactive Thriller – Episode One τα συνδυάζει όλα. Πρόκειται για ένα FMV (full motion video) στην κατηγορία των adventure. Ναι ok είναι indie, αλλά αγαπάμε indie, ειδικά όταν είναι τόσο καλοφτιαγμένα.

Η Zandel Media τόλμησε να φτιάξει έναν τίτλο ξεχασμένο από την εποχή των ‘90s, σε μία περιπέτεια όπου ξυπνάτε αλυσοδεμένος και μες στη θολούρα σας ψάχνετε απεγνωσμένα να ξεφύγετε… χωρίς να ξέρετε από ποιόν… Είστε πεπεισμένοι πια πως κάποιος παίζει παιχνίδια μαζί σας και πως έχει κρύψει παντού γρίφους για να σας βασανίζει… Εσάς μόνο ή και την οικογένειά σας?

 

Επίτευγμα master barista? Λέγε τώρα…!

Όπως όλα τα κλασσικά adventure έχει παντού γρίφους. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που το κάνει τουλάχιστον ενδιαφέρον. Συχνά θα χρειαστεί να είστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να πατήσετε κλικ, για να αποφύγετε παγίδες που έχουν στηθεί με σκοπό να σας σκοτώσουν… Για παράδειγμα, όταν ο ντετέκτιβ μας ξεκινάει την αποστολή διάσωσής σας, πίνοντας λίγο καφέ, καλό θα ήταν να προλάβετε να πατήσετε το κουμπί ‘drink’… δεν τον λυπάστε τον άνθρωπο να λερωθεί τέτοια ώρα. Έχει και δουλειές!

locket

Άντε βρες το combination τώρα…

Αυτό που διαφοροποιεί τον τίτλο καθαρά είναι πως πρόκειται για μία ταινία στην οποία εσείς κάνετε τον σκηνοθέτη. Οι σκηνές έχουν γυριστεί φυσικά από πριν και με όλες τις πιθανές εκβάσεις. Εννοείται πως η ιστορία δεν προχωράει εκτός και αν επιλέξετε τις σωστές κινήσεις, όμως μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε. Άλλωστε πρόκειται για ένα παιχνίδι και σε τελική ανάλυση ο σκοπός του είναι να σας διασκεδάσει.

 

Crime scene investigation

Το acting είναι αρκετά πειστικό και θα αναρωτηθείτε εάν βλέπετε ταινία ή αν παίζετε κάποιο video game. Αυτό ακριβώς ήταν και η ιδέα της Zandel Media, να μας πείσει πως τα cut-scenes δεν χρειάζεται να είναι cut, αλλά πως μπορούν να είναι ορατά καθ όλη τη διάρκεια του gaming experience μας. Η τεχνολογική εξέλιξη ευνοεί προς αυτήν την κατεύθυνση και δεδομένου πως το video compression και τα media storage έχουν βελτιωθεί, μπορείτε να περιμένετε τα τμήματα της ιστορίας να έχουν την οπτική πιστότητα μίας κανονικής ταινίας.

playwithme

What the f……….?

Ο Patrick Hivon είναι ο ταλαιπωρημένος πρωταγωνιστής μας, οποίος έχει γίνει γνωστός από TV series… κυρίως δραματικές, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ’χει το παλικάρι! Από την άλλη ο Roy Dupuis θα είναι ο ντετέκτιβ μας, σε μια σοβαρή έκδοση όμως, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο μέρος. Μην περιμένετε να γελάσετε, δεν θα έχουμε κοντά μας τον ντετέκτιβ Μόνκ, εφόσον πρόκειται για ένα game το οποίο στον τίτλο του φέρει τη λέξη Thriller. Στις τελευταίες σκηνές (δεν κρατήθηκα το τερμάτισα όπως καταλαβαίνετε!) εμφανίζεται ο Serge Houde για τον οποίο ο ρόλος του δεν είναι εμφανής… Δείχνει να είναι το μεγάλο κεφάλι στην εξιχνίαση της υπόθεσης και προφανώς θα παίξει στα επόμενα chapters κάποιο σημαντικό ρόλο, καθώς πρόκειται για έναν ηθοποιό βραβευμένο στην κατηγορία Best Guest Performance by a Male in a Dramatic Series.

Ηχητικά είναι άρτιο και σας βάζει εύκολα στο mood του μυστηρίου και της περιπέτειας. Ίσως οι γρίφοι να μην είναι δύσκολοι, αλλά σε καθηλώνουν και είναι διασκεδαστικοί. Αν συνυπολογίσετε και το γεγονός πως κοστίζει 3,99€ στο Steam είναι πραγματικά πολύ καλό deal. Η διάρκειά του είναι μικρή 30-60 λεπτά παιχνιδιού (ανάλογα το πόσο θα χαζεύετε), αλλά σας υπόσχομαι πως θα το διασκεδάσετε δεόντως!

puzzle

Locket puzzle!

 

Το παίξαμε! Το απολαύσαμε! Θέλουμε κι άλλο!

Τώρα για το εάν είναι θρίλερ δεν θα σας υποσχεθώ κάτι ακόμη, καθώς έχει εξελιχθεί μόνο το πρώτο επεισόδιο και δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο άγρια σκοπεύουν να γίνουν τα πράγματα στο μέλλον. Όλο το story διαδραματίζεται σε ένα κοινό υπόγειο και όχι σε κάποιο από τα σκηνικά του SAW. Θα μπορούσε να είναι το υπόγειο ενός σπιτιού, μίας τράπεζας ή ακόμα και ένα κρησφύγετο. Όλες οι εικόνες που θα δείτε είναι από την καθημερινή μας ζωή και αυτό θα σας κάνει να νιώσετε οικεία. Δεν ξέρω πόσο θα σας συναρπάσει να το παίξετε για λίγο detective, αλλά κάτι από CSI, NCIS και τα συναφή θα σας θυμίζει.

Το αξιολογήσαμε πολύ ψηλά για μία κατηγορία gaming ξεχασμένη από πέρσι με το Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure και ακόμα πιο πίσω στα 90’s. Πιστεύουμε (και ελπίζουμε) πως κάθε νέο επεισόδιο θα μας βάζει όλο και πιο βαθιά στο μυαλό του μανιακού απαγωγέα και αναμένουμε στο ακουστικό μας για το επόμενο, αγωνιωδώς.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.zandelmedia.com/games

Σελίδα steam: MISSING: An Interactive Thriller – Episode One


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Zandel Media 
Publishers:
Zandel Media 
Πότε βγήκε:
May 25, 2015
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply