Το 1979 Revolution «έσκισε» στο Steam Greenlight

Το Ιράν βρισκόταν για χρόνια σε αναβρασμό. Ο Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, ο μονάρχης ο οποίος είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και επιθυμούσε τη δυτικοποίηση της ιρανικής κοινωνίας, λειτουργούσε σαν κόκκινο πανί για ένα μέρος του πληθυσμού και θρησκευτικών ηγετών της χώρας. Οι αντιδράσεις ήταν αρχικά σποραδικές, ώσπου μία σειρά από διαδηλώσεις και αιματηρά συμβάντα οδήγησε στην απομάκρυνση του Παχλαβί και την άνοδο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην εξουσία.

Το 1979 Revolution, το Graphic Adventure της iNK Stories, μας τοποθετεί στην καρδιά της Τεχεράνης και στο αποκορύφωμα της ταραγμένης περιόδου, που εκτείνεται από τον Ιανουάριο του 1978 έως και τον Φεβρουάριο του 1979 και έμεινε στην ιστορία ως η Ιρανική Επανάσταση. Ο χαρακτήρας μας στο παιχνίδι ονομάζεται Reza Shirazi και είναι ένας νεαρός φωτορεπόρτερ. Το gameplay θέλει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για να δώσουμε συνέχεια στις εξελίξεις, να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφική μηχανή του Reza για να απαθανατίσουμε στιγμές από τα γεγονότα, ενώ θα υπάρχουν και Quicktime events. Φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα και ποικίλο αρχειακό υλικό θα μας περιμένουν για να γίνουμε μάρτυρες πραγματικών περιστατικών και να σχηματίσουμε ίσως μία άποψη για το τί προκάλεσε όλη αυτή την αναταραχή και τις ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

Η iNK Stories ιδρύθηκε από τον πολυπράγμονα Navid Khonsari και τη σύζυγό του Vassiliki, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής. Ο Ιρανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός εργάστηκε στο παρελθόν για λογαριασμό της Rockstar Games. Ο Navid Khonsari, ο οποίος ζούσε με τους γονείς του στην Τεχεράνη το 1979, επιστρατεύει γνωστούς ηθοποιούς, επίσης ιρανικής καταγωγής, για το voice-acting, αλλά και τη δημιουργία των γραφικών του παιχνιδιού με τη χρήση της τεχνικής του Motion Capture. Στόχος είναι ο ρεαλισμός στο animation και τις αντιδράσεις των χαρακτήρων.

Το 1979 Revolution θα κυκλοφορήσει σε επεισόδια. Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο Black Friday αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου για Windows, Linux, Mac και συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS και Android. Το 1979 Revolution εξασφάλισε μάλιστα μία θέση στα «ράφια» του Steam ύστερα από μόλις τέσσερις μέρες ψηφοφορίας στο Greenlight.

Επίσημη ιστοσελίδα: 1979 Revolution


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



1 Response

  1. 15/03/2016

    […] είχαμε αναφέρει στην πρώτη επαφή με το εγχείρημα της iNK Stories, ο χαρακτήρας σας στο 1979 Revolution: Black Friday θα είναι ένας […]

Leave a Reply