renowned explorers

Το παίξαμε: Renowned Explorers – International Society.

Tactical based, turn based, περιπέτεια κύριοι. Παρατήρησε κανείς πως το συγκεκριμένο υπό-είδος έχει αρχίσει να εμφανίζεται συχνότερα κι από σάπιο μισοφαγωμένο zombie ή είναι δική μου ιδέα; Ο-ου γουέλ, ίσως να είναι συχνό φαινόμενο ίσως και να μου φαίνεται έτσι. Στο θέμα μας. Τι μέρος του λόγου είναι το Renowned Explorers: International Society και τι πρέπει να περιμένετε από αυτό.

 

Ξεκινώντας το παιχνίδι.

Εντάξει, ιστορία τώρα δεν παίζει για να αναφερθώ, περνάμε με την μία στο gameplay. Έχουμε μπροστά μας έναν χάρτη, ο οποίος απεικονίζει μια εναλλακτική εκδοχή του δεκάτου ενάτου αιώνα. Στόχος σας να ανακαλύψετε, σαν άλλος Μαγγελάνος, σαν ένας νέος Χριστόφορος Κολόμβος, σαν κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Για την ακρίβεια ο στόχος σας είναι όχι μόνο να ανακαλύψετε, αλλά να γίνετε ο καλύτερος. Ο μέγιστος ανακαλυφτής (Σημείωση σύνταξης: Κλαίει ο Μπαμπινιώτης).

Δύο επίπεδα δυσκολίας έχετε στην διάθεση σας. Το περισσότερο casual Discovery που στην ουσία σας παρέχει μαξιλαράκια ασφαλείας κατά το ταξίδι σας, για φλώρους δηλαδή, και το Adventure mode που είναι φτιαγμένο για γεροδεμένα παλικάρια, άντρακλες, που θέλουν να έχουν μόνο μια ζωή στην διάθεση τους και δεν επιτρέπεται και το reloading. Εδώ να σας δω. Εδώ, όχι στα εύκολα. Επέλεξα λοιπόν Discovery και ξεκίνησα να παίζω.

renowned explorers

Διαλέγετε την ομάδα σας, καθώς και τον αρχηγό της. Εδώ να υπογραμμίσω πως η επιλογή δεν έχει διακοσμητικό χαρακτήρα, υπάρχουν ποικίλες διαφορές ανάλογα με την επιλογή σας, που επηρεάζουν επι της ουσίας το στιλ του παιχνιδιού. Καλό αυτό. Κακό δεν το λες. Πάμε παρακάτω, στην συνέχεια αμολιέστε επάνω στον χάρτη και ροβολάτε δεξιά αριστερά, καταναλώνοντας κατά την βόλτα σας resource points. Και δεν θέλετε να ξεμείνετε από resources, διότι θα σας συμβούν διάφορα εντελώς δυσάρεστα πραγματάκια.

Κάποια από τις βολτούλες σας τώρα θα οδηγήσει σε στενές επαφές πρώτου τύπου (Σ.σ. : Ο συντάκτης μας προφανώς δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί των διαφορετικών τύπων των επαφών) με διάφορα παλουκάρια. Ο χάρτης δίνει την θέση του σε μια περισσότερο εκ του σύνεγγυς απεικόνιση της ομάδας σας καθώς και των αντιπάλων. Περνάμε στην μάχη.

 

Σύστημα μάχης.

Στοιχείο που διαφοροποιεί αμέσως το Renowned Explorers από τα υπόλοιπα του είδους, είναι η επιλογή σας για μια φιλικότερη προσέγγιση των αντιπάλων. Βλέπετε ας πούμε κάποιον που τα έχει πάρει άγρια και σας τσαμπουκαλεύεται δίχως όριο. Τσακ, του κάνετε μια επίθεση φιλίας. Ή ενναλακτικά, τρακάρετε έναν τυπάκο πολύ καλό παιδί. Μάλαμα, συζητήσιμος εξυπηρετικός. Τον σπάτε λοιπόν ως ευχαριστώ για την καλοσύνη που έδειξε. Καπάκι σε αυτές τις δύο προσεγγίσεις έρχεται και μια τρίτη, η σατανική οδός. Αν την ακολουθήσετε, για παράδειγμα, όταν έχετε απέναντι σας κάποιον τσαντίλα μπορεί να του προκαλέσετε τετραπλό εγκεφαλικό επεισόδιο και να ξεχυθεί σε κατάσταση παράνοιας στα πέριξ.

Συνοπτικά, η βία δεν είναι ο μόνος δρόμος νίκης, οι μάχες μπορούν να φέρουν θετικό αποτέλεσμα για εσάς χρησιμοποιώντας διαφορετικού είδους μεθόδους.

 

Όταν δεν σφάζω, ανακαλύπτω.

Προφανώς, από τον τίτλο του Renowned Explorers, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι αυτοσκοπός η κατατρόπωση των αντιπάλων. Όταν δεν τσακώνεστε, ανακαλύπτετε, καταγράφετε την τοπική πανίδα σαν σωστός εξερευνητής, γράφετε ημερολόγιο, μαθαίνετε τις τοπικές διαλέκτους. Φιλήσυχα πράγματα. Από αυτά βγαίνετε κερδισμένοι καθώς σας δίνουν πώρους για να μπορέσετε να διεξάγετε περαιτέρω έρευνες και αποστολές, κ.ο.κ.

renowned explorers

 

Γραφικά – Ήχος.

Πλούσια χρώματα, καρτουνίστικο ύφος. Ακόμα και τα μενού του Renowned Explorers αποπνέουν μια ευχάριστη πολύχρωμη ατμόσφαιρα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα εάν νοιώθετε πεσμένοι ψυχολογικά. Εμένα μου έφτιαξε την διάθεση. Το ίδιο και ο ήχος, χωρίς να γίνεται παιδικός είναι ανάλαφρος και ευχάριστος. Χαρωπές μουσικούλες, χωρίς να είναι κάτι το φανταστικό, στρώνουν το χαλί για πατήσει το gameplay.

 

Τελικά, είναι το Renowned Explorers για μένα;

Αν σου αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, τόσο ως αισθητική όσο και ως γενικότερη παικτική εμπειρία, αν βαρέθηκες να λύνεις τις διαφορές σου πάντα με την βία, αν είσαι έτοιμος για ένα αρκετά χιουμοριστικό αλλά λιγάκι επαναλαμβανόμενο κρεσέντο προσβολών και κομπλιμέντων, ναι.

Αν τα παραπάνω δεν σου λένε και πολλά, εάν σε κούρασαν τα turn based παιχνίδια, εάν προτιμάς κάτι με περισσότερη δράση, κάτι πιο άμεσο, ίσως σε χαλάνε και τα ψιλοκαρτούν γραφικά, τότε σοβαρά διάβασες ως εδώ για να το απορρίψεις;

Επίσημη σελίδα: Renowned Explorers – International Society

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/296970/


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Abbey Games 
Publishers:
Abbey Games 
Πότε βγήκε:
September 2, 2015
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply