Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut

Ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθείς με τα παιχνίδια της σειράς Shantae, αν τραβάει η όρεξή σου αξιόλογα Platformers με πρωτότυπους, ευχάριστους χαρακτήρες! Η ευκαιρία σου έχει εξάλλου παρουσιαστεί, καθώς η WayForward φροντίζει να την αναστήσει με μεταφορές στο PC και τις κονσόλες, αλλά και το Shantae: Half-Genie Hero, το οποίο είχε μία πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter και θα μας επισκεφθεί στο μέλλον.

Έπρεπε να φτάσει το καλοκαίρι του 2015, για να γνωρισθώ με την τσαπερδόνα με τα μοβ μαλλιά. Όχι στα φορητά της Nintendo, αλλά στο PS4! Δε θα διέτρεχα στο παρελθόν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού από την παρέα μου, αν έπαιζα κάτι το χαριτωμένο, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος. Θα εισέπραττα μόνο το αφοπλιστικό και αφοριστικό σχόλιο «Video games; Εγώ τα θεωρώ χάσιμο χρόνου!»

Ας αφήσω καλύτερα αυτή την πονεμένη ιστορία και ας έρθω στα ευχάριστα… το Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut, αυτό με τον χορταστικό υπότιτλο, ο οποίος ήταν πιο μαζεμένος, όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2011 για το Nintendo DSi, τέσσερα ολόκληρα χρόνια πριν από το Shantae and the Pirate’s Curse. Το Director’s Cut οφείλεται κυρίως στην προσθήκη ενός νέου mode, που κάνει τον χαρακτήρα τζιμάνι στα spells, αλλά ευάλωτο στις επιθέσεις των αντιπάλων. Magic mode τιτλοφορείται και έρχεται παρέα με ένα ολοκαίνουριο μούρλια κουστουμάκι για την πρωταγωνίστρια μας.

Η επιλογή Wide Screen δεν κολακεύει ιδιαίτερα τη Shantae!

Η επιλογή Wide Screen δεν κολακεύει ιδιαίτερα τη Shantae!

Με τί λούζεται αλήθεια η Shantae και έχει τόσο πλούσια και ανθεκτικά μαλλιά, ώστε να τα χρησιμοποιεί σαν μαστίγιο; Το μοβ χρώμα είναι φυσικό ή τα βάφει; Τί κάνει για την ψαλίδα; Ταιριαστό όπλο για έναν χαρακτήρα γένους θηλυκού! Είναι οπωσδήποτε πιο κομψό για ένα κορίτσι να σκοτώνει με τα μαλλιά του, παρά να ρίχνει φάπες ή καρατιές. Δύο χτυπήματα με την αλογοουρά αρκούν συνήθως, για να οριζοντιωθούν οι εχθροί -σκιάχτρα, κάποιοι χοντρομπαλάδες με κέρατα, βιοχλαπάτσες, τύπισσες που μοιάζουν με τη Μέδουσα, ιππότες με πανοπλίες και μερικοί ακόμη. Από ποικιλία το Risky’s Revenge, τα πηγαίνει καλά σε αυτόν τον τομέα. Θα χρειαστούν περισσότερα χτυπήματα για τα ψωμωμένα bosses. Είναι πολύ δυνατή και στο Platform κομμάτι η Shantae!

Η φιλενάδα δε χρειάζεται να ανησυχεί για τα pixels, γιατί της «πάνε» πολύ, ακόμη και σήμερα, αν και η Wide Screen την παχαίνει λίγο! Μετά από αυτές τις απορίες και επισημάνσεις γυναικείου ενδιαφέροντος, σταματώ την αναφορά στις κομμώσεις και τη σιλουέτα. Βρισκόμαστε σε ένα gaming site και όχι στο Votre Beauté! Ας μην ξεχνάμε βέβαια, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή κοπέλα με ανατολίτικο ταμπεραμέντο, αλλά ένα τζίνι στις φλέβες του οποίου κυλάει και ανθρώπινο αίμα. Η Shantae γίνεται θυσία για να προστατεύσει το χωριό της και να αντιμετωπίσει την Risky Boots, η οποία ζητάει εκδίκηση μετά από τα όσα τράβηξε από τον Χρήστο σε εκείνο το ταλαιπωρημένο Game Boy Color, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη νιούδι.

Είναι και μία χορευταρού αυτή! Η κίνησή της σαγηνεύει, ακόμα κι αν την αμέσως επόμενη στιγμή μεταμορφώνεται σε ένα κτήνος. Με την πρώτη φιγούρα, η Shantae γίνεται μία μικροσκοπική και ευέλικτη μαϊμού, που σκαρφαλώνει σε τοίχους και τρυπώνει σε στενούς διαδρόμους με ευκολία. Εντάξει, αυτή δεν την λες κτήνος! Δεύτερο τσαλιμάκι και ένας ελέφαντας ισοπεδώνει τους ογκόλιθους, που φράζουν τον δρόμο. Τρίτο λίκνισμα του κορμού και μία γοργόνα, δεινή κολυμβήτρια, είναι έτοιμη να καταδυθεί στο νερό, για να πάψουν τα υποβρύχια περάσματα να είναι απροσπέλαστα.

shantae-riskys-revenge-directors-review_in2

Άντε να αποδείξεις μετά, ότι δεν είσαι ελέφαντας!

Το τζίνι μας δεν έχει όμως από την αρχή τις παραπάνω, αλλά και αρκετές ακόμη αποτελεσματικές ικανότητες στη διάθεσή του και τα αντικείμενα, που του τις χαρίζουν είναι καλά κρυμμένα στα πολυεπίπεδα levels του Risky’s Revenge. Εκεί εντοπίζεται και η γοητεία του παιχνιδιού! Αναφέρομαι σε μυστικά δωμάτια στο τέλος λαγουμιών, πίσω από κλειδωμένες πόρτες, μέσα σε σπηλιές, αλλά και σε περιοχές, που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Ναι, καλά διαβάσατε! Υπάρχουν levels, που έχουν βάθος. Ο κόσμος του video game της WayForward μπορεί να δείχνει μικρός, κρύβει όμως πολλές εκπλήξεις. Μου άρεσε η λέξη «μπάμπουσκα», που χρησιμοποίησε ο Ελιόγλου στο review του για το Shantae and the Pirate’s Curse, γι’ αυτό θα την κλέψω. Ένας κατατοπιστικότερος χάρτης θα έκανε όμως τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Ζητώ συγγνώμη από τον Χρήστο για τον λόξιγκα, που πρέπει να έχει μετά από τις τόσες φορές, που τον μελέτησα και, όσον αφορά την Shantae… Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία, δεσποινίς! Θα τα ξαναπούμε οπωσδήποτε!

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut για το PS4 δε θα το βρείτε ακόμη στο ευρωπαϊκό PlayStation Store. Η WayForward δε μας έχει πληροφορήσει αν και πότε θα κυκλοφορήσει το video game της στην Ευρώπη, πάντως εμείς στην κονσόλα της Sony χορέψαμε, αν και χρειάστηκε να «μετακομίσουμε» προσωρινά στη Βόρεια Αμερική!

[Σύντομη ενημέρωση – 8 Ιανουαρίου 2016] Η έκδοση του Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut για το PS4 κυκλοφορεί από τις 8 Ιανουαρίου 2016 και στην Ευρώπη. Άντε μπράβο!


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Wii U 
Developers:
WayForward 
Publishers:
WayForward 
Πότε βγήκε:
July 15, 2014
Αριθμός παικτών:

Single 1 Response

  1. 27/06/2016

    […] Εδώ στο GreekGamer αγαπάμε τη Shantae, γι’ αυτό παίξαμε το Shantae and the Pirate’s Curse και το Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut. […]

Leave a Reply