Ταπί την Παρασκευή – Darkside Detective

To Greekgamer, σέβεται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει ο μέσος Έλληνας σε περίοδο οικονομικής κρίσεως. Γι’αυτό, αναγνωρίζοντας οτί μπορεί, ακόμα και μέλη της δικής μας κοινότητας, να προτιμούν να ξοδέψουν κάπου αλλού το, με κόπο κερδισμένο, κομπόδεμά τους (ένα σπα, λίγη λευκή τρούφα, την προκαταβολή για ένα Rimac Concept One να κάνεις και οικονομία στη βενζίνη βρε αδερφέ) παρουσιάζει, κάθε βδομάδα, ένα (τζάμπα) παιχνίδι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

 

Το σημερινό κείμενο είναι ταπί και preview μαζί – δύο σ’ένα. Το Darkside Detective, βλέπετε, θα διατίθεται, όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του, κανονικά και με το αζημίωτο για κινητά, tablets και PC. “Τι δουλεία έχει τότε στο Ταπί;” με ρωτάει ένας ηλικιωμένος κύριος ανοίγοντας με ενόχληση το πορτοφόλι του για να μου δείξει ότι δεν έχει τίποτα μέσα: μισό πακετάκι Trident κεράσι (τις κλασικές τις πλακέ, όχι τις καινούργιες τις παχουλές) κι ένα παλιό εισιτήριο λεωφορείου των 70 δραχμών.

“Ψυχραιμία”, απαντάω. Ο λόγος που του αφιερώνουμε το πολύτιμο word count μας σήμερα είναι ότι οι συμπαθέστατοι Ιρλανδοί developers του, διαθέτουν αντί τυπικού demo, ολόκληρη την πρώτη υπόθεση του μεταφυσικού ντετέκτιβ Francis McQueen: μια σχετικα σύντομη και αυτοτελή ιστορία μυστηρίου, εξαφανισμένων κοριτσιών, γονικής αδιαφορίας και παραλλήλων διαστάσεων.

[intext2][articles]darksidedetective

Το επεισόδιο του παιχνιδιού, που ακολουθεί παραδοσιακά point ‘n’ click, μοτίβα, είναι αρκετά σύντομο και μάλλον ευκολούτσικο. Η μεγάλη δύναμη του Darkside Detective είναι η άψογη παρουσίασή του και το χιούμορ του και κάτι μου λέει πως οι developers το γνωρίζουν οπότε έχουν φροντίσει να κρατήσουν τους γρίφους τους απλούς και λογικούς ωστέ η ιστορία να κυλάει χωρίς τα  εκνευριστικά κολλήματα που συχνά χαλάνε το ρυθμό σε δυσκολότερα adventures. Βέβαια με δεδομένο ότι το πρώτο επεισόδιο θα σας πάρει γύρω στα 10-15 λεπτά για να το ολοκληρώσετε, αναρωτιέται κανείς πόσα τέτοια θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην τελική κυκλοφορία ώστε ν’αξίζει τα λεφτά της. Αλλά αυτά θα τα δούμε τότε – για τζάμπα πρώτο επεισόδιο η σύντομη διάρκεια δεν αποτελεί λόγο διαμαρτυρίας.

Οπτικά το Darkside Detective είναι τρομερά καλοδουλεμένο με όμορφα, καθαρά, pixellated γραφικά, ενώ και το soundtrack απ’τον – βραβευμένο για το FTL – Ben Prunty (ο οποίος συμμετέχει και στο Star Crawlers που επίσης αναμένουμε) είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Η ψυχή του παιχνιδιού πάντως είναι οι διάλογοι μεταξύ του ήρωά μας και του βοηθού του officer Dooley. Οι δυο τους λειτουργούν ως παραδοσιακό κωμικό ντουέτο με τον Dooley (που σπίρτο δεν τον λες…) να πετάει τις εμπνεύσεις του και τον McQueen να προσπαθεί να τον επαναφέρει. Δεν είμαι σίγουρος τι σχεδιάζεται για τα επόμενα επεισόδια αλλά ελπίζω ο Dooley να αναδειχθεί σε μόνιμο συμπρωταγωνιστή.

[intext1][articles]darksidedetective

Γι’αυτό διαβάζουμε Ταπί!

Αν θέλετε να μπλεχτείτε σε μια σύντομη ιστορία του υπερφυσικού και να βάλετε το χεράκι σας για να ξαναβρεθεί η μικρή Jenny Taylor κόντρα σ’ενα αδιάφορο μπαμπά, μια υστερική μαμά και μια ύποπτη οικιακή βοηθό, μπορείτε να παίξετε την πρώτη υπόθεση του Darkside Detective απευθείας απ’τον browser σας εδώ.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:1 Response

  1. 25/02/2016

    […] είναι το, επίσης παρουσιασμένο από τη στήλη, Darkside Detective. Και, εσχάτως, το The Last […]

Leave a Reply