The Charnel House Trilogy

Ένα Horror παιχνίδι χρησιμοποιεί συνήθως την εικόνα και τον ήχο για να πετύχει τον στόχο του. Ξέρετε σε τι αναφέρομαι: άφθονο αίμα, πτώματα σε φρικτή κατάσταση, πλάσματα με αποκρουστική όψη πετάγονται ξαφνικά μπροστά σας, ουρλιαχτά σας κόβουν τα ύπατα και μουσική υπόσχεται πως στην επόμενη γωνία σας περιμένει κάτι το απειλητικό.

Ένα game που εντάσσεται στην κατηγορία Psychological Horror «παίζει» με το μυαλό και τα συναισθήματα του gamer με μέσα του την ψυχολογική και διανοητική κατάσταση των χαρακτήρων. Οι φοβίες και οι ανησυχίες εκδηλώνονται και η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται. Η ένταση διαδέχεται την ηρεμία. Η συμπάθεια γίνεται σε μία στιγμή απέχθεια. Τρομακτικές σκηνές μπορεί και να υπάρχουν, αλλά δεν είναι και απαραίτητες ή παίζουν μικρότερο ρόλο από την έκφραση της όποιας συναισθηματικής φόρτισης των ηρώων.

Η Owl Cave δεν ποντάρει στον εντυπωσιασμό για να τραβήξει την προσοχή σας, δεν το έκανε εξάλλου ούτε στο Richard & Alice με τα μάλλον άσχημα, σχεδόν ερασιτεχνικά γραφικά του. Η εταιρεία χρησιμοποιεί για ακόμα μία φορά την Adventure Game Studio engine, η οποία προσφέρεται για τη δημιουργία graphic Adventures με εμφάνιση, που παραπέμπει στη χρυσή εποχή του είδους. Το The Charnel House Trilogy δε θα χορτάσει τα μάτια σας, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ανάλυσης, που «ξεχειλώνει» τα pixels στο full screen mode, αλλά δε χρειάζεται κιόλας να το κάνει. Η ιστορία του είναι που μετράει και η Owl Cave τα έχει καταφέρει περίφημα σε αυτό το επίπεδο.

[r]TheCharnelHouseTrilogy01

Θα μου επιτρέψετε να μην γράψω πολλά για το σενάριο του παιχνιδιού. Θα προστατέψω έτσι τον εαυτό μου από το να «ξεστομίσω» κανένα spoiler -θα με σιχτιρίζετε μετά!- και θα αφήσω να αιφνιδιαστείτε από τις ανατροπές και τα γεγονότα, που κάποια από αυτά πονούν σαν γροθιά στο στομάχι. Η Gloria φιλοξενεί τους δύο χαρακτήρες με τους οποίους θα ταξιδέψετε στο The Charnel House Trilogy. Η Alex Davenport, μία νεαρή γυναίκα, προσπαθεί να συνέλθει από τον σχετικά πρόσφατο χωρισμό της. Θα παίξετε μαζί της στο πρώτο και το τρίτο μέρος της τριλογίας. Το δεύτερο μέρος θα σας βρει να ελέγχετε τον Harold Lang, έναν μάλλον ήσυχο και σοβαρό αρχαιολόγο. Οι δύο άγνωστοι μεταξύ τους χαρακτήρες παίρνουν το τρένο για να φτάσουν σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι. Τελικός προορισμός τους είναι το Augur Peak, ένα ήρεμο νησί.

Ξέχασα να σας συστήσω! Η Gloria είναι το τρένο, το οποίο κινείται γρήγορα και δεν κάνει στάσεις για ώρες, ώστε να επιβιβάσει ή να αποβιβάσει επιβάτες. Σοφή επιλογή για να «στεγαστεί» ένα Psychological Horror Adventure, όπως το The Charnel House Trilogy! Οι χώροι είναι μικροί προκαλώντας κλειστοφοβικές τάσεις και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Τα διαμερίσματα των βαγονιών με τις κλειστές πόρτες, που θα τις βρείτε τις περισσότερες φορές κλειδωμένες, λειτουργούν σαν πακέτα που τα ανοίγεις για να δεις τι κρύβουν μέσα τους και εκπλήσσεσαι από το περιεχόμενο τους.

Η Owl Cave «παίζει» λοιπόν με το μυαλό σας, χωρίς όμως να σας βάζει δύσκολους γρίφους. Η adventure πλευρά του παιχνιδιού υποβαθμίζεται κάπως για να αναδειχθεί περισσότερο το Psychological Horror κομμάτι και να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις με καταιγιστικούς ρυθμούς. Το The Charnel House Trilogy σας βομβαρδίζει με γεγονότα που μοιάζουν απίθανα και προκαλούν σοκ και με πρόσωπα, που δε θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί όπου τα συναντάτε.

[r]TheCharnelHouseTrilogy02

Ο developer χρησιμοποιεί τελικά με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της AGS engine και δημιουργεί σκηνές, που θα σας γεμίσουν με ερωτηματικά και αμφιβολίες, ενώ δεν παραλείπει να δείχνει σε μικρά παράθυρα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών για να βλέπετε τα συναισθήματα να ζωγραφίζονται πάνω τους. Πολύ καλά παίζουν τον ρόλο τους τα ηχητικά εφέ, η μουσική και το ικανοποιητικό voice-acting. Οι διάλογοι είναι ουσιαστικοί με καλογραμμένες ατάκες και χωρίς πολυλογίες.

Το μεγάλο μειονέκτημα του The Charnel House Trilogy δεν είναι η διάρκειά του. Θα αγοράσετε δυόμιση με τρεις ώρες gameplay και καθηλωτικής υπόθεσης με 5,49€. Το θέμα είναι πως θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το 2016 για να μάθετε τη συνέχεια και την κατάληξη της ιστορίας. Μεγάλη η απόσταση, ακόμα και με το τρένο!


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Owl Cave 
Publishers:
Mastertronic 
Πότε βγήκε:
April 16, 2015
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply