Knight Squad – Απλά έπος

Έτσι όπως πηγαίνει η δουλειά καταλήγω πως το 2015 θα είναι η χρονιά των multiplayers, είτε πρόκειται για pvp καταστάσεις είτε για co-op ανεξαρτήτως online ή local (επί του καναπέως). Το πλήθος αυτών που καλύψαμε στο GreekGamer, όπως τα PorcunipineDungeon LeagueDead RealmExtreme ExorcismCapsule ForceFatal ErrorTown of Salem κι άλλα που το multiplayer κομμάτι “κρύβεται” πίσω από την solo εμπειρία, αποτελούν αδιάσειστο επιχείρημα. Ως τώρα θεωρούσα το Runbow το κορυφαίο, για να δούμε όμως, μπορεί το Knight Squad να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό;

 

Modes να φάνε και οι κότες

Το Knight Squad είναι ένα party game απόλυτης σφαγής με top down προοπτική και level design που φέρνει στο νου λίγο από τα θρυλικό bomberman. Αυτή τουλάχιστον είναι η σύντομη περιγραφή του. Το πρώτο πράγμα που θα ανακαλύψεις είναι ότι η ποικιλία στα modes βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Ας το πάρω όμως από την αρχή. Στο κεντρικό μενού θα βρεις τα Online Game, Local Game, Bots Showdown και Challenges.

Αν λοιπόν έπεσαν μοναξιές μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις το local και να παίξεις ενάντια σε μποτάκια, είναι και καλή εξάσκηση. Έπειτα μπορείς να δοκιμάσεις τα challenges τα οποία μπορεί να είναι μόνο 6 στον αριθμό όμως η πρώτη αυτή ματιά παραπλανά. Εκτός του ότι είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους είναι και εξαιρετικά δύσκολα στην ολοκλήρωση, οπότε θα σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τα υποτάξεις. Βάλε τώρα ότι υπάρχουν online leaderboards και καταλαβαίνεις ότι το replayability ανεβαίνει κατακόρυφα αφού όλοι έχουμε την ανάγκη να θαυμάσουμε τον εαυτό μας σε μια αξιοπρεπή θέση του πίνακα, προσωπικά έπρεπε κάθε λίγο να σκουπίζω την οθόνη από τα “φτου σου αγόρι μου!” Από την άλλη αν μαζί με τις μοναξιές έπεσε και ασύλληπτη βαρεμάρα για οτιδήποτε διαδραστικό τότε το Bots Showdown είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Εδώ θα βάλεις τα μποτάκια να σφαχτούν για τα μάτια σου και μόνο καθώς εσύ απολαμβάνεις την καφεδάρα σου, ή έστω ενώ λιμάρεις τα νύχια σου.

[r] Knight Squad 1

Στο multiplayer κομμάτι το online είναι η καλύτερη επιλογή αφού στην ουσία πρόκειται για ένα υπερσύνολο του local. Εξηγούμαι, το local έχει νόημα μόνο εφόσον εσύ και τα κολλητάρια σου δεν επιθυμείτε εξωτερικές παρεμβολές ή αν έχετε συμπληρώσει τους 8 που είναι και ο μέγιστος αριθμός παικτών. Διαφορετικά μπουκάρεις, μόνος ή με φίλους, στο online όπου μπορείς να δημιουργήσεις δικό σου lobby ή να μπεις σε ένα που έχει φτιάξει άλλος. Το μόνο αρνητικό ως τώρα είναι πως ο κόσμος είναι λιγότερος από όσο πρέπει. Όταν έχεις φίλους σε local και κάτσουν 2-3 άτομα ακόμη online όλα καλά, στην περίπτωση όμως που είσαι μόνος η κατάσταση δυσκολεύει σημαντικά.

Επιλέγοντας κάτι άλλο εκτός από challenges θα συναντήσεις 9 διαφορετικά modes ενώ με το dlc Extra Chivalrous ανέρχονται σε 13! Πραγματικά δεν θα προλαβαίνεις να βαρεθείς, μόλις κουραστείς να προσπαθείς να αρπάξεις το Grail (Capture the Grail) και να το πας στην βάση σου για πόντους, μπορείς πολύ απλά να το γυρίσεις σε Juggernaut όπου ο κόσμος σφάζεται για το υπερμυδράλιο που υπάρχει στο κέντρο με το οποίο γαζώνεις τους πάντες ενώ προσπαθούν να σε εξοντώσουν και να το κάνουν δικό τους. Από τα 13 αυτά modes τα 6 είναι team based ενώ στα υπόλοιπα 7 παίζει ο καθένας για την πάρτη του. Από τα ομαδικά εύκολα ξεχώρισα το Soccer. Ιππότες, σφαξίδι και ποδόσφαιρο τι άλλο να ζητήσει κανείς.

[r] Knight Squad 2

Εδώ βλέπουμε τον Χρήστο να αμολάει απέθαντους στα χρώματα του gay pride!

Η ποικιλία δεν σταματάει εδώ, στο κάθε mode υπάρχουν διαφορετικά δωμάτια προς επιλογή. Ο σκοπός παραμένει ίδιος αλλά η τακτική αλλάζει τόσο πολύ που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το κάθε ένα ως ύπο-mode. Δεν θα σου μιλήσω για όλα τα modes όμως, είναι ωραία διαδικασία να τα ανακαλύψεις μόνος σου και να βρεις τα αγαπημένα σου. Το μόνο που θα πω είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις άσχημα με τουλάχιστον 3.

 

Ιππότες με λέιζερ κανείς;

Να σημειώσω πως, όπως σου προτείνει και το παιχνίδι, είναι προτιμότερο να παίξεις με χειριστήριο αν βρίσκεσαι σε PC. Αφού επιλέξεις τον ιππότη που σε αντιπροσωπεύει, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι είναι η κίνηση με τον αναλογικό και η επίθεση με ένα από τα πλήκτρα. Αυτό συνοψίζει τον χειρισμό οπότε όπως καταλαβαίνεις με τέτοια αμεσότητα μπορεί να παίξει ακόμη και η ογδοντάχρονη γιαγιά σου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από την άλλη σου δίνει το βάθος που χρειάζεται αφού, ανάλογα το όπλο, η επίθεση έχει ένα μικρό cooldown που δεν σε αφήνει να σπαμάρεις σαν καραγκιόζης. Το πρώτο που επιβάλλεται να μάθεις είναι το σπαθί καθώς είναι το όπλο που ξεκινάς τις περισσότερες φορές. Παίζοντας θα μάθεις τις αρχαίες μυστικές τεχνικές και των υπολοίπων.

Τα ευφάνταστα power ups που είναι διασκορπισμένα μέσα στις αρένες είναι αυτά που συμπληρώνουν το πακέτο της απόλυτης διασκέδασης. Ταυτόχρονα με την δράση, την προσήλωση στους στόχους του κάθε mode έχεις το νου σου και στα power ups. Πολλές φορές είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουν οι ισορροπίες και σίγουρα θα θέλεις να είναι προς το μέρος σου. Πάρε τρεις φορές σπαθί και μέχρι κάποιος να σε καθαρίσει θα κραδαίνεις μία σπάθα με πολύ μεγαλύτερο reach, τσίμπα μπότες για ευελιξία, βόμβες, ασπίδα, τόξο, άλογο, λέιζερ (WTF) και κάποια πιο ιδιαίτερα όπως εκείνο που δημιουργεί απέθαντους στα χρώματά σου.

 

Τελευταίες πινελιές

Οπτικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, σίγουρα όμως είναι καλύτερα από όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο παιχνίδι. Η απεικόνιση των ιπποτών βέβαια είναι απολαυστική και ξεχωρίζει με ευκολία από την όλη παρουσίαση. Τα ηχητικά εφέ είναι αυτά που πρέπει και κάνουν την δουλειά τους ενώ η μουσική, παρόλο που είναι forgettable, μου έκανε εντύπωση. Πολλά κομμάτια φέρνουν σε psychedelic μελωδίες που ταιριάζουν απόλυτα με τον χαμό που γίνεται μέσα στις αρένες. Προσωπικά μου θύμισαν έναν περιπτερά αλάνι σε κεντρική πλατεία που έβαζε τέτοιου είδους κομμάτια στην διαπασών στις 3 τα ξημερώματα και γούσταρε με την ψυχή του να σε εξυπηρετεί!

Δεν είναι απλά καλό, πρόκειται για έπος… σκατά θα τολμήσω να το συγκρίνω με το bomberman! Το να μην το κάνεις δικό σου με την πρώτη ευκαιρία συνεπάγεται με θανάσιμο αμάρτημα 16ου βαθμού, θα μπορούσε ήδη να χαρακτηριστεί ως κλασσικό! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και πήγαινε τώρα να το παίξεις!

Επίσημη Ιστοσελίδα: knightsquadgame.com

Αγορά: Steam – Xbox One


Πλατφόρμες:
PC 
Xbox One 
Developers:
Chainsawesome Games 
Publishers:
Chainsawesome Games 
Πότε βγήκε:
November 16, 2015
Αριθμός παικτών:
1-8 
Local 
Multi 
Online 
Single 4 Responses

 1. 05/02/2016

  […] Knight Squad κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το καλύτερο party game που […]

 2. 07/02/2016

  […] Το δημιούργημα της Sileni Studios απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Σε αυτούς που οργανώνουν συχνά multiplayer βραδιές με φίλους επί του καναπέως, σε συγκάτοικους φοιτητές και αδέρφια. Δεν αποκλείεται να έρθει φίλος και να γουστάρει απλά όπως προείπα η πολυπλοκότητα το κάνει αρκετά δύσκολο. Σε καμία περίπτωση το Mayan Death Robots δεν είναι κακό, ούτε καν μέτριο. Το θεωρώ ένα πολύ καλό παιχνίδι που λόγω κάποιων επιλογών περιορίζει τον εαυτό του. Υποστήριξη προς το παρόν υπάρχει και από ότι φαίνεται όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται βελτιώσεις οπότε αν βρεις διαθέσιμους παρτενέρ τσίμπα το και βγάλτε γούστα ή περίμενε να κυκλοφορήσει σε PS4 και Xbox One νωρίς το 2016. Διαφορετικά άναψε φλας, προσπέρασε και όρμα για Knight Squad. […]

 3. 25/02/2016

  […] λιμνάζει ενδιάμεσα σε αυτές τις λεπτομέρειες. Το Knight Squad ας πούμε καταφέρνει να κάνει το ένα βήμα παραπάνω. Σου […]

 4. 14/03/2016

  […] τέτοιες ποσότητες που κάτι εξαιρετικό όπως το Knight Squad χάνεται στην λήθη ενώ σε άλλες περιπτώσεις μερικές […]

Leave a Reply