The Flame In The Flood

The Flame In The Flood – Πραγματικά εξαιρετικό

Βρέθηκα κάπως σε αυτόν τον ξερότοπο. Μόνη, δίχως συντροφιά, δίχως πολλές ελπίδες. Οι προμήθειες μου είναι ελάχιστες, ίσως μου φτάνουν για μερικές ώρες ζωής ακόμα. Οι αδειανές θήκες στο σακίδιο ξεπερνούν κατά πολύ τις γεμάτες και κατά πάρα πολύ τις γεμάτες με κάτι που τρώγεται. Το μόνο παρήγορο, μια μικρή ελπίδα, στον μοναδικό φίλο που βρήκα. Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν είμαι εντελώς μόνη. Για κάποιο λόγο αυτός ο σκύλος με ακολουθεί από την στιγμή που ξύπνησα. Ίσως πιστεύει πως μαζί μου έχει πιθανότητες επιβίωσης. Τον λυπάμαι, κάνει λάθος. Όπως κι αν έχει πρέπει να κινηθώ αν θέλω να ζήσω.

 

Αυγή

The Flame In The FloodΑφήνω την φωτιά μου και τρέχω προς τα άκρα της νησίδας. Στον δρόμο πινακίδες μου δίνουν πληροφορίες που –υποτίθεται- θα με βοηθήσουν να δω την αυγή ξανά. Πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή φίλτρου για καθαρό νερό. Έχω επάνω μου ένα άδειο δοχείο, μπορώ να μαζέψω λίγο με αυτό. Βρήκα σε μια λακκούβα. Πιθανότατα το μάζεψε από την χθεσινή βροχή. Ελπίζω να είναι μόνο νερό. Θα το πιο μόλις βρω τρόπο να φτιάξω το πρώτο μου φίλτρο, δεν θέλω να ρισκάρω.

Στο βάθος υπάρχει βολικά τοποθετημένη μια σχεδία, τριγύρω μόνο νερό. Παντού νερό, κι εγώ το μάζεψα από την λακκούβα. Ετοιμάζομαι να φύγω, μου έκαναν ταχύρρυθμα μαθήματα ναυσιπλοΐας οι πινακίδες που σας έλεγα. Μπορώ να στρίβω το πηδάλιο και, όσο έχω δύναμη, να δίνω ώθηση κάνοντας κουπί. Κάτι ακόμα έλεγε για μια μηχανή που μπορώ να ενεργοποιήσω. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα απαιτεί καύσιμα βέβαια. Καύσιμα τα οποία δεν διαθέτω. Κουπί λοιπόν.

 

Η πλημμύρα

Ο Chuck Ragan είναι ένας 40άρης Αμερικανός folk-rocker με ορισμένες εξαιρετικές επιτυχίες στο είδος του. Ανέλαβε την δημιουργία του Soundtrack για το The Flame in the Flood με highlight κατά την αφεντιά μου το ομότιτλο αριστούργημα.

Στο σύνολο του είναι ίσως ένα από τα αρτιότερα μουσικά χαλιά που βίωσα τελευταία εντός οποιουδήποτε παιχνιδιού. Θα τολμούσα να το συγκρίνω, ως σύνολο πάντα, με το Bastion. Πραγματικά απογειώνει την εμπειρία τόσο με τα τραγούδια του όσο και με τα ορχηστρικά κομμάτια. 

Ξεκίνησα. Είμαι εν πλω, ο σκύλος μαζί μου. Ας μην τον πάρω στον λαιμό μου, ελπίζω να πεθάνω στην στεριά. Μετά από αρκετές φορές που χτυπήθηκα επάνω στα βράχια συνειδητοποίησα πως καπετάνιος δεν γίνεσαι με θεωρητικά μαθήματα. Όποιος κι αν το διαβάζει αυτό ας λάβει τα παρακάτω σοβαρά κατά νου.

Πρώτον, ποτέ κόντρα στο ρεύμα. Το ρεύμα είναι πάντα δυνατότερο και πάντα θα κερδίζει. Εύχομαι να το είχα καταλάβει νωρίτερα αυτό, πριν προξενήσω ένα σωρό ζημιές στην ετοιμόρροπη σχεδία μου. Μόλις σταμάτησα να το παλεύω και άρχισα να το χρησιμοποιώ όλα έγιναν καλύτερα. Δεύτερον, το κουπί είναι πολύ κουραστικό. Μόλις δύο τρείς δυνατές ωθήσεις μπορώ να δώσω προτού φτάσω στα όρια μου.

 

Η φωτιά

Νοιώθω άλλη μια φορά εντελώς ηλίθια. Παραλίγο να πεθάνω από αφυδάτωση. Για να φτιάξω το φίλτρο καθαρισμού χρειάζομαι κάρβουνο. Για να βρω κάρβουνο χρειάζομαι φωτιά και ξύλο. Θα μπορούσα να το είχα πάρει από την φωτιά δίπλα στην οποία ξύπνησα. Ας είναι, τώρα ξέρω. Είμαι –προς το παρόν- καλά από νερό. Βρήκα και κάτι φυτά που φαίνονται βρώσιμα. Μέσα στην χαρά μου ωστόσο θυμήθηκα την τελευταία πινακίδα που διάβασα πριν φύγω (Ποιος τις έβαλε εκεί; Ζει άραγε;). Προσοχή έλεγε στον μαύρο λύκο. Μπορείς μόνο να τον τρομάξεις, δεν μπορείς να τον νικήσεις. Αν τον δεις, τρέξε. Για καλή μου τύχη ο σκύλος μου έφερε ένα γερό κλαδί, το χρησιμοποιώ σαν μπαστούνι. Τι βολικό. Δεν είναι ωστόσο όπλο. Μακάρι να είχα ένα όπλο. Άλλη μια μάχη λοιπόν που καταλήγει εξ ορισμού σε ήττα. Ανησυχητικό μοτίβο.

The Flame In The Flood

 

Η κούραση, σωματική και πνευματική

Πάντα να φροντίζεις να έχεις έστω ένα δοχείο γεμάτο με καθαρό νερό, και ποτέ να μην πιεις νερό που δεν έχει περάσει από το φίλτρο καθαρισμού σου. Εκτός κι αν βρέχει. Αν βρέχει μπορείς να γεμίσεις τα δοχεία σου με καθαρό βρόχινο νεράκι.

Μην κάνεις κουπί σαν τρελός. Θα εξουθενωθείς, δεν θα πας εκεί που στοχεύεις –όπου κι αν είναι αυτό- και το πιθανότερο θα συγκρουστείς με οτιδήποτε πλέει ολόγυρα σου.

Μακριά από λύκους και αγριογούρουνα. 

Νοιώθω απαίσια μετά από τόσο κουπί. Έχω αφήσει πίσω μου τα χωράφια και τα λιβάδια. Η πλημμύρα δεν χαρίστηκε ούτε στις μεγάλες πόλεις. Δυστυχώς για αυτούς, και δυστυχώς για εμένα. Πέρασα όλο το βράδυ μανιασμένα κάνοντας κουπί ανάμεσα σε τόνους από μπάζα που ανά πάσα στιγμή απειλούσαν την εύθραυστη σχεδία μου. Χρειάζομαι ξεκούραση μα και ζεστασιά. Έβρεχε μέχρι τα ξημερώματα και είμαι μούσκεμα. Κρυώνω.

Καμία ησυχία όμως, πουθενά. Σταμάτησα σε ένα κοντινό καταφύγιο ή ότι είχε απομείνει από αυτό. Ανακάλυψα σχέδια για την κατασκευή διάφορων χρήσιμων εργαλείων καθώς και υλικά αναβάθμισης για το πρωτόγονο σκάφος μου. Με διέκοψε η παρουσία ενός τεράστιου γουρουνιού που αμέσως έτρεξε να μου επιτεθεί. Καθώς έφευγα πάτησα επάνω σε άγρια μυρμήγκια, τώρα τα πόδια μου έχουν κοκκινήσει και τα νοιώθω παράξενα. Στο επόμενο ξέφωτο θα ανάψω μια φωτιά και θα πέσω για ύπνο.

 

Ο θάνατος

Ξημέρωσε. Νοιώθω τώρα πια καθαρά πως ήρθε το τέλος μου. Κρυώνω και έχω ανεβάσει πυρετό, δεν έχω κουράγιο να βάλω ούτε βήμα πλέον. Δεν έχω κουράγιο ούτε να γράψω άλλο. Θα δέσω τις σημειώσεις μου επάνω στον πιστό μου τετράποδο συνοδοιπόρο. Μόνο για αυτόν ανησυχώ. Σε παρακαλώ αν τις βρεις να τον κρατήσεις κοντά σου, να τον προσέχεις και θα σε προσέχει. Έμεινε δίπλα μου μέχρι το τέλος κρατώντας μου παρέα, κουβαλώντας αντικείμενα για εμένα όταν δεν είχα άλλο χώρο στο σακίδιο μου, τρομάζοντας όσο μπορούσε τους εχθρούς μας. Εύχομαι να τα πας καλύτερα.

Αγορά: Steam

Επίσημη σελίδα: http://www.themolassesflood.com/the-flame-in-the-flood/

Και εδώ αν θες να μάθεις περισσότερα για τον Chuck Ragan


Πλατφόρμες:
Mac 
PC 
PS4 
Xbox One 
Developers:
The Molasses Flood 
Publishers:
The Molasses Flood 
Πότε βγήκε:
September 28, 2015
Αριθμός παικτών:

Single 2 Responses

  1. 11/02/2016

    […] Ελιόγλου, γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό στο review του, πρόκειται να εγκαταλείψει στις 24 Φεβρουαρίου το […]

  2. 22/01/2017

    […] The Flame in the Flood το γνωρίσατε μέσα από το review του Χρήστου Ελιόγλου. Αν δεν είχατε την τύχη να το απολαύσετε στο PC ή το Xbox […]

Leave a Reply