The Vanishing of Ethan Carter

Ομολόγησε τώρα! Από ποιον τουριστικό οδηγό έκλεψες τις εικόνες, που παρουσιάζεις ότι είναι και καλά screenshots από το παιχνίδι;

Αστειεύεσαι βέβαια! Τις έφτιαξα με τα χεράκια μου. Πατούσα το Share στο DualShock 4 με τον αντίχειρα του αριστερού χεριού μου για να είμαι ακριβής. Κυκλοφορώ τώρα με τσιρότο. Έβγαλα δεκάδες screenshots και δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω ποια θα σου δείξω, για να θαυμάσεις την αρτιότητα των γραφικών και τα εξαιρετικά τοπία του The Vanishing of Ethan Carter. Εδώ σκέφτομαι, να εκτυπώσω ορισμένα από αυτά, να τα κορνιζάρω, για να τα βλέπω και να χαλαρώνω. Για τέτοια ομορφιά μιλάμε! Οι φυλλωσιές των δέντρων, το φως του ηλίου, που διαχέεται στον ουρανό και χρωματίζει τα σύννεφα, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα σπίτια στον οικισμό, οι λεπτομέρειες στους χωματόδρομους, τα αγάλματα στο νεκροταφείο… Όλα είναι υπέροχα!

Το παιχνίδι διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Χρειάστηκα πολύ περισσότερο χρόνο για να το ολοκληρώσω, γιατί κοντοστεκόμουν στη γέφυρα, το ύψωμα, τη στροφή του δρόμου για να θαυμάσω τη θέα και οι ambient μελωδίες και το κελάηδισμα των πουλιών μου χάιδευαν τα αφτιά. Το φθινοπωρινό αεράκι μου δρόσιζε το πρόσωπο, ό,τι καλύτερο μετά από το περπάτημα που προηγήθηκε.

Εντάξει, τα χόρτα και τα λουλούδια δε δείχνουν τόσο όμορφα, αν εστιάσεις πάνω τους! Μοιάζουν επίπεδα και περιμένεις να βρεις το στήριγμα, που τα κρατάει όρθια. Κορμοί δέντρων βρίσκονται πεσμένοι μέσα στο δάσος. Όχι, αυτοί δεν ενόχλησαν την αισθήτική μου, αλλά τους πέρασα σαν να μην υπήρχαν, δηλαδή δεν εμποδίζουν τον χαρακτήρα να προχωρήσει.

[r]The-Vanishing-of-Ethan-Carter_in4

Αντιλήφθηκα με γυμνό μάτι και μερικά «σκαλώματα», περιστασιακές πτώσεις στο framerate αν προτιμάς. Μη φανταστείς τίποτα το σπουδαίο, που θα σου χαλάσει την απόλαυση! Σημειωτέον, ο developer επέλεξε να μην κλειδώσει το framerate στο 30 ή το 60 και έτσι οι τιμές «παίζουν», αλλά οι διακυμάνσεις δε γίνονται τις περισσότερες φορές αισθητές.

Διάβασα για ένα patch, το οποίο βγήκε με το καλημέρα, όταν κυκλοφόρησε δηλαδή το The Vanishing of Ethan Carter στο PS4. Ποια προβλήματα αντιμετώπισε;

Ναι, διάβασα κι εγώ για το patch των περίπου 5 GB, το οποίο διόρθωσε ένα και μοναδικό bug. Η The Astronauts χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4 για να μεταφέρει το The Vanishing of Ethan Carter στο PS4 και έγιναν πολλά tests, για να διασφαλιστεί, ότι όλα θα λειτουργούσαν σωστά, όταν θα έβγαινε το παιχνίδι στην αγορά. Όταν ανακαλύφθηκε αυτό το σπάνιο bug από μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού testers, ο developer προτίμησε να δημιουργήσει ένα ογκώδες patch, το οποίο πέρασε κι αυτό από μία σειρά από tests. Ένα ακόμη κατά πολύ μικρότερο patch, που ακολούθησε, αντιμετώπισε glitches στα γραφικά.

Ένα Adventure μεταφέρεται από το PC σε μία κονσόλα. Ξέρεις τώρα, οι PCάδες προτιμούν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Για εμάς τους κονσολάδες, το gamepad αποτελεί την προέκταση των χεριών μας. Πρέπει να ανησυχώ για τον χειρισμό με το DualShock 4;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! Θα ευχαριστηθείς την εξερεύνηση στο The Vanishing of Ethan Carter παίζοντας με το DualShock 4, χωρίς προβλήματα και εκνευρισμούς. Θα χειρίζεσαι την κάμερα με τον δεξί αναλογικό μοχλό, θα κινείσαι χρησιμοποιώντας τον αριστερό. Η επιλογή αντικειμένων και άλλων hotspots, αλλά και το ζουμάρισμα πάνω τους είναι επίσης μία εύκολη υπόθεση χάρη στο πάτημα του κατάλληλου κουμπιού στο χειριστήριο. Κανένα πρόβλημα, σου λέω!

[r]The-Vanishing-of-Ethan-Carter_in2

Ποιος είμαι, πού βρίσκομαι, τί θέλω να κάνω; Πες δύο λόγια για τον χαρακτήρα, που θα ελέγχω, και την ιστορία τέλος πάντων! Μην ξεστομίσεις όμως κανένα spoiler, γιατί θα σε μπουφλίσω.

Καλά ντε, μη μας δείρεις κιόλας! Ο Paul Prospero είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ κάτι ανάμεσα στον Σέρλοκ Χολμς και τον Patrick Jane, το μέντιουμ της τηλεοπτικής σειράς The Mentalist. Ο χαρακτήρας του The Vanishing of Ethan Carter ξέρει να συνδυάζει τα στοιχεία, για να φτάσει στη διαλεύκανση των υποθέσεων, που αναλαμβάνει.  Μπορεί επίσης να δει μπροστά του φόνους και άλλα γεγονότα, που συνέβησαν στο παρελθόν.

Ο ντετέκτιβ μας φτάνει στην Red Creek Valley, μία κωμόπολη στην Πολιτεία του Wisconsin, για να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες εξαφανίστηκε ο Ethan Carter, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, το οποίο του είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και τον είχε προσκαλέσει στον τόπο του με μία επιστολή. Ο Prospero μεταβαίνει στην περιοχή και αντιλαμβάνεται, ότι οι κάτοικοι της Red Creek Valley έχουν εξαφανισθεί από προσώπου γης. Καλά κρυμμένα μυστικά τον περιμένουν στα χαλάσματα των σπιτιών και στη γύρω περιοχή. Διαπιστώνει γρήγορα ότι η πραγματικότητα μπερδεύεται με το φανταστικό και η κόκκινη γραμμή που χωρίζει αυτά τα δύο αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο θαμπή.

[r]The-Vanishing-of-Ethan-Carter_in3

Θα σταματήσω καλύτερα εδώ, γιατί θα κινδυνεύσει η σωματική μου ακεραιότητα. Ευχαριστημένος; Έβαλα και λίγες σάλτσες στην αφήγηση, για να δημιουργήσω σασπένς.

Εντάξει, καλά ήταν, οι σάλτσες θα μπορούσαν όμως να λείπουν! Ξέρεις, έχω ευαίσθητο στομάχι και ο ιατρός μου λέει να τις αποφεύγω. Ωραία, από έξω εμφάνιση! Έχει και σενάριο. Από μέσα, τί; Θέλω και gameplay!

Πρώτα απ’ όλα θα σου θυμίσω πως το The Vanishing of Ethan Carter είναι ένα Adventure, από αυτά που συνηθίζουμε πια να αποκαλούμε Walking Simulators. Θα περπατήσεις και αρκετά μάλιστα. Αν μείνεις όμως πάνω στον δρόμο και νομίσεις ότι αρκεί να κάνεις έναν υγιεινό περίπατο στην εξοχή, για να τερματίσεις το παιχνίδι, είσαι πολύ γελασμένος. Θα κυνηγήσεις τα στοιχεία, τα αντικείμενα και τις επιστολές, που είναι τα εργαλεία σου στην επίλυση των έξυπνων γρίφων του video game της The Astronauts. Οι γρίφοι με τη σειρά τους, κάποιοι εύκολοι και μερικοί δύσκολοι, θα σε φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας για τον Ethan Carter και την Red Creek Valley.

Η διαλεύκανση των δολοφονιών αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του gameplay. Για να παρακολουθήσεις μέσα από τα μάτια του Prospero έναν φόνο, θα πρέπει να φροντίσεις, ώστε αντικείμενα-κλειδί να βρίσκονται στη θέση, που είχαν λίγο πριν συμβεί το κακό. Θα σου σηκωθεί η τρίχα από την παραστατικότητα, την ένταση των στιγμών και τις φωνές των θυμάτων, όταν τα καταφέρεις!

[r]The-Vanishing-of-Ethan-Carter_in1

Αν δεν είχες τα τυχερά σου, επειδή γράφεις στο greekgamer.gr, θα αγόραζες το The Vanishing of Ethan Carter;

Ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη! Το παιχνίδι της The Astronauts είναι ένα πραγματικό αριστούργημα στον τομέα των γραφικών, αλλά δε θα αρκούσε αυτό, για να αποφασίσω να αποχωριστώ τα ωραία λεφτουδάκια μου. Η ιστορία του με έκανε να ανατριχιάσω και μου επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις. Το gameplay δεν περιορίζεται στην εξερεύνηση, καθώς οι γρίφοι του είναι και ενδιαφέροντες και έχουν ενσωματωθεί εξαιρετικά στον κορμό του παιχνιδιού. Αυτό που θέλω να πω εν ολίγοις είναι πως, αν το Dear Esther, που έχουμε ως σημείο αναφοράς στο είδος των Walking Simulators, σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό μόνο για τα γραφικά του, το The Vanishing of Ethan Carter θα το θυμάσαι για περισσότερο καιρό και για πολλούς λόγους.

Αν δεν το απέκτησες όταν κυκλοφόρησε για το PC, δε θα βγεις χαμένος αν το αγοράσεις για το PS4. Σου θυμίζω και το πέρασμα από την Unreal Engine 3 στην 4, αν και η αναβάθμιση της έκδοσης του The Vanishing of Ethan Carter για το PC, βρίσκεται στα σχέδια της The Astronauts.


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Developers:
The Astronauts 
Publishers:
The Astronauts 
Πότε βγήκε:
September 26, 2014
Αριθμός παικτών:
1 Response

  1. 18/02/2016

    […] τα πιο ατμοσφαιρικά παιχνίδια του είδους, όπως το The Vanishing of Ethan Carter ή, στα δικά μας, το Layers of Fear. Από τη μία η απουσία […]

Leave a Reply