Τι παίζει από 16 ως 22/5/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 16/05/2016 έως και τις 22/05/2016.

Shadwen

Περιμένω με ανυπομονησία να ασχοληθώ με το επόμενο videogame της Frozenbyte και, όσο κι αν αγαπώ τη σειρά των παιχνιδιών Trine, χαίρομαι ιδιαίτερα, που η Φινλανδική εταιρεία τολμάει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε κάτι το διαφορετικό ύστερα από επτά χρόνια -αφήνω απέξω το Splot για iOS, που κυκλοφόρησε το 2014.

Ένα σκοτεινό Action Stealth game έχουμε λοιπόν τώρα με χαρακτήρα γένους θηλυκού και με δολοφονικά ένστικτα, που δουλεύει να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή και να κρατήσει πάση θυσία τη μικρή προστατευόμενη του σώα. Το demo απέδειξε, ότι το παιχνίδι διαθέτει ενδιαφέροντες μηχανισμούς και μάλλον αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Κυκλοφορία: 17 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Mac, Linux), PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: shadwen.com

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου βλέπει την Frozenbyte όπως μία ρουβίτσα τον Σάκη. Τσιρίζει από ενθουσιασμό σε κάθε της βήμα κι αν κάποιος τολμήσει να πει κακή κουβέντα για την εταιρία τότε μπαίνουν μπροστά τα δολοφονικά, γένους θηλυκού, ένστικτά της.

Shadow of the Beast

To πρώτο Shadow of the Beast κυκλοφόρησε για την Amiga το 1989 και είχε γαμώ τα γραφικά. Ένα δισεκατομμύριο χρώματα και 666 parallax scroll layers. Πολύ εντυπωσιακό demo, δεν λέω, αλλά σαν gameplay ήταν χειρότερο κι από γαστρεντερίτιδα. Οι πιθανότητες να το τερματίσεις χωρίς cheats ήταν πρακτικά μηδενικές. Παρόλα αυτά το έπαιζα σαν ζαβλακωμένος για ώρες. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω όταν πέσει στα χέρια μου το re-imagine που κυκλοφορεί στα (πολύ) κοντά για Playstation 4 (μόνο). Δεν πιστεύω βέβαια πως θα μου αρέσει, ούτε πως θα είναι καλό. Αλλά είναι το Shadow of the beast!

Κυκλοφορία: 17 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.playstation.com/el-gr/games/shadow-of-the-beast-ps4

Και κάπως έτσι, χωρίς αναστολές, ξεδιάντροπα εντελώς θα μπορούσα να πω, ο Χρήστος Ελιόγλου ομολογεί τις εμμονικές του τάσεις να παίζει κάτι που δεν του αρέσει μόνο και μόνο για το όνομα. Σαν gold digger γκομενάκι λοιπόν μας κάνει να πιστεύουμε πως ακόμη κι αν το παιχνίδι είχε τίτλο Shadow of the Breast θα το έπαιζε με τις ώρες.

Duskers

Αν και το A Virus Named Tom, η προηγούμενη δουλειά της Misfits Attic, δε με έπεισε εντελώς, με το Duskers κόλλησα από την πρώτη στιγμή που είδα το εκπληκτικό του trailer – ακόμα κι αν δεν έχω καταλάβει ακριβώς για τι είδους παιχνίδι πρόκειται. Αυτά που είναι δεδομένα είναι το φουτουριστικό του setting, η μοναδική οπτικοακουστική του αισθητική που παραπέμπει σε κλειστοφοβικό Paradroid βουτηγμένο στο white noise, και ο σταθερά κλιμακούμενος τρόμος καθώς η αρχική υποψία μετατρέπεται σε βεβαιότητα: κάτι καραδοκεί στους σκοτεινούς διαδρόμους των εγκαταλελειμμένων διαστημοπλοίων του και ολοένα πλησιάζει.

Κυκλοφορία: 18 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Mac)
Επίσημη ιστοσελίδα: duskers.misfits-attic.com

Από τότε που ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου είδε το trailer του Duskers άρχισε να το χάνει κάπως. Προσπαθεί να επιβεβαιώσει αν ακούμε ήχους που προφανώς μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται ενώ συχνά πυκνά αντιμετωπίζουμε κρίσεις πανικού με τον ίδιο να ψιθυρίζει τρομοκρατημένος ότι κάτι πλησιάζει. Τελικά τον πλησιάζει ταχύτατα μία φάπα στο σβέρκο η οποία και τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

The Way

Το The Way είναι επηρεασμένο από τα Another World, Flashback και Heart of Darkness όπου η ισορροπημένη μίξη platforming, shooting και puzzle solving είναι απαραίτητη ενώ το σενάριο είναι το ίδιο σημαντικό με εκείνο ενός adventure. Παρ’όλη την επιτυχία και αναγνωρισιμότητα των παραπάνω παιχνιδιών όμως δεν βλέπουμε συχνά κάτι εμπνευσμένο από αυτά κι αυτό διότι είναι δύσκολο να συνδυάσεις σωστά τόσα στοιχεία. Είναι σαν να ζητάς από τους developers να εισέλθουν σε μη ασφαλή λημέρια αφήνοντας κατά μέρος επιτυχημένες νόρμες και καλούπια. Η Puzzling Dream προς τιμήν της το τόλμησε καταφέρνοντας, έπειτα από την προβολή του trailer, να ζωγραφίσει χαμόγελα στα πρόσωπά μας.

Κυκλοφορία: 19 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.thewaygame.com

Στους υπόλοιπους μπορεί να ζωγραφίστηκαν χαμόγελα στα πρόσωπά μας, στον Γιώργο Κυρενέ όμως είναι μία μόνιμη κατάσταση. Του δείχνεις το trailer του The Way και χαμογελά, έπειτα του δείχνεις μία στοίβα από κατσικοκούραδα και συνεχίζει να χαμογελά απτόητος. Θα ήθελα να σας προτρέψω να βγάλει ο καθένας το δικό τους συμπέρασμα, όμως είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο άνθρωπος είναι βλαμμένος.


Πλατφόρμες:
Linux 
Mac 
PC 
PS4 
Windows 
Developers:
Frozenbyte 
Misfits Attic 
Puzzling Dream 
Publishers:
Frozenbyte 
Misfits Attic 
PlayWay S.A. 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply