Τι παίζει από 27/6 ως 3/7/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 27/06/2016 έως και τις 03/07/2016.

The Technomancer

Ένα sci-fi action RPG που με μία πρώτη ματιά δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι ενδέχεται να διαθέτει τις δυνατότητες να ταράξει τα νερά όπως είχε κάνει στο παρελθόν το πρώτο Mass Effect. Το όνομα του πρωταγωνιστή, Ζαχαρίας. Στην σημερινή Ελλάδα άνετα θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στο ποντιακό τραγούδι, δυστυχώς ή ευτυχώς όμως βρίσκεται στον πλανήτη Άρη πολύ μετά τον πρώτο αποικισμό του. Μπορεί να έχεις έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, όμως τόσο η εμφάνιση όσο και οι ικανότητές εξαρτώνται αποκλειστικά από εσένα. Για το σενάριο δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω πέραν του ότι φαίνεται ενδιαφέρον. Από την άλλη η μάχη φαίνεται καταπληκτική και η παραμετροποίηση των ικανοτήτων του χαρακτήρα να εμβαθύνει αρκετά ώστε να θέλω να το παίξω εχθές. Το νου σου!

Κυκλοφορία: 28 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.thetechnomancer-game.com

Μία πρόταση από τον wannabe διαστημικό πόντιο Χρήστο Ελιόγλου που αυτή την φορά επιτέλους επέλεξε κάτι που φαίνεται αξιόλογο. Ως επιβράβευση δεν θα τον κοροϊδέψουμε μέχρι το επόμενο τι παίζει, απλά θα τον αποκαλούμε Ζαχαρία.

Zero Escape: Zero Time Dilemma

Με το Zero Time Dilemma ολοκληρώνεται η τριλογία της σειράς Zero Escape. Το σενάριο θα εκτυλίσσεται χρονικά ανάμεσα στο Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors (2009) και στο Virtue’s Last Reward (2012). Εννέα άτομα ξυπνούν σε άγνωστες γι’ αυτούς υπόγειες εγκαταστάσεις και υποχρεώνονται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι με οδυνηρές συνέπειες. Οι κανόνες απλοί, μόλις θανατωθούν έξι άτομα η πόρτα διαφυγής θα ανοίξει. Το όλο σκηνικό θυμίζει τόσο το Das Experiment όσο και την σειρά ταινιών Saw. Πρόκειται για ένα adventure/visual novel όπου το gameplay χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια των ενενήντα λεπτών. Το κάθε κεφάλαιο περιέχει αφήγηση, επίλυση γρίφου και μία ηθικής φύσεως απόφαση. Γνωρίζοντας ότι ακόμη και η πιο καλοπροαίρετη απόφαση κρύβει ολέθριες συνέπειες, εσύ τι θα επέλεγες;

Κυκλοφορία: 28 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS Vita, 3DS
Επίσημη ιστοσελίδα: zerotimedilemma.com

Ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Γιώργο Κυρενέ με ένα κείμενο που αποκαλύπτει την κρυφή του επιθυμία να είναι ο παρουσιαστής ενός νέου Εσύ Αποφασίζεις στην θέση του Γιάννη Βούρου. Εμείς, για ακόμη μία φορά, αποφασίσαμε να τον λούσουμε με φάπες.

Inside

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την κυκλοφορία του LIMBO, του πολύ καλού 2D Puzzle Platformer, που δημιούργησε κατά κάποιον τρόπο σχολή μιας και ακολούθησαν αρκετά παιχνίδια, τα οποία «δανείστηκαν» το στιλ των σκοτεινών γραφικών του και όχι μόνο αυτό.

Το Inside, το δεύτερο videogame της δανέζικης εταιρίας Playdead και συνέχεια του LIMBO ανήκει στο ίδιο είδος και έχει ένα μικρό αγόρι για πρωταγωνιστή του. Το περιβάλλον του παιχνιδιού αποκτά προοπτική, καθώς έχουμε πλέον 2.5D οπτική, ενώ τα χρώματα κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στον χώρο, αλλά και πάνω στον χαρακτήρα. Το ύφος των γραφικών του Inside διαφοροποιείται ευτυχώς αρκετά από εκείνο του προκατόχου του.

Κυκλοφορία: 29 Ιουνίου 2016 (Xbox One), 7 Ιουλίου 2016 (PC)
Πλατφόρμες: Xbox One, PC
Επίσημη ιστοσελίδα: playdead.com/inside

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου είναι η μοναδική που προσδίδει λίγη φινέτσα στα κατά τα άλλα άκομψα γραφεία μας κι αυτό φαίνεται από τις επιλογές της. Εντάξει γνωρίζουμε τον θρύλο που την περιγράφει ως εκδικητικό πνεύμα που στοιχειώνει τα όνειρα αθώων κλέβοντας τους την ψυχή αλλά δεν τα πιστεύουμε. Απολαμβάνουμε την ωραία και φινετσάτη παρέα της, με ολίγα σκόρδα πάνω μας για παν ενδεχόμενο!

Cthulhu Realms

Πολύ της μοδός τα card games φέτος το καλοκαίρι, σχεδόν όσο τα χοντροκομμένα σανδάλια και τα ριχτά φορέματα, με τα μεγάλα ονόματα του χώρου ν’ανακοινώνουν ένα-ένα αντίστοιχους τίτλους. Όσο περιμένουμε οι πιστοί για την ολοκληρωμένη εκδοχή του Gwent και για το Elder Scrolls Legends, έχουμε την ευκαιρία να χαζολογήσουμε με το Cthulhu Realms της White Wizard Games, γνωστής απ’το προηγούμενο (επίσης card game) της, Star Realms. Το αξιοπρεπέστατο 7.1 που έχει αποσπάσει η επιτραπέζια εκδοχή του στο BoardGameGeek μας δίνει λόγους να αισιοδοξούμε ενώ, λογικά, αν ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του, θα διατεθεί σε ημι-free-to-play μορφή: τζάμπα single-player και μια σχετικά χαμηλή τιμή για την πλήρη έκδοση που θα παρέχει τη δυνατότητα multiplayer Λαβκραφτικών μονομαχιών.

Κυκλοφορία: 1 Ιουλίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Android, iOS
Επίσημη ιστοσελίδα: www.cthulhurealms.com

Το ότι είναι επικών διαστάσεων νερντουλας και λιώνει στο Hearthstone το γνωρίζαμε. Το ότι ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου παρακολουθεί και την καλοκαιρινή μόδα όμως είναι κάτι που μας ξάφνιασε. Μάλλον θα θέλει κι αυτός να μοιράσει λίγη φινέτσα με ριχτό αεράτο φορεματάκι και χοντροκομμένο σανδάλι με κάλτσα πάνω στο δασύτριχο ποδάρι του. Εύγε εναλλακτικέ Γαβαλά της κρίσης!


Πλατφόρμες:
3DS 
Android 
iOS 
PC 
Playstation 4 
PS Vita 
Xbox One 
Developers:
Chime 
Playdead 
Spiders 
Spike Chunsoft 
White Wizard Games 
Publishers:
Aksys Games 
Focus Home Interactive 
Playdead 
Spike Chunsoft 
White Wizard Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply