Animal Gods και θρησκευτικά ζητήματα

Εκ πρώτης σαν κάτι να Zeld-ησε στα μάτια μου, κατόπιν άρχισα να το εκλαμβάνω περισσότερο σαν έργο τέχνης και συνεχίζοντας, σιγά σιγά ανακάλυψα το puzzle – platformer που “κατοικεί” μέσα του. Τι ακριβώς όμως είναι το Animal Gods; Δεν είναι τίποτα από τα προηγούμενα και ταυτόχρονα όλα αυτά μαζί. Είναι το δημιούργημα νέων ανθρώπων που τους αρέσει ο πειραματισμός και η προσφορά “φρέσκων” ιδεών. Αυτός είναι ο λόγος που για να αναπτύξει η Still Games πήρε τα βουνά, μακριά από τους ρυθμούς και την βαβούρα της πόλης αφιερώνονται με μεράκι στο πάθος τους, είναι ελεύθεροι!

 

Απόκρυφες λατρείες 

Οι Ζωικές Θεότητες έχουν εκπέσει. Κάποτε ιερές, τώρα δεν είναι παρά άδεια κελύφη, στοιχειωμένα θηρία χαμένα στις τοξικές αναθυμιάσεις μιας κάποτε τρανής χάλκινης βιομηχανίας. Σε έναν τέτοιο καταραμένο τόπο καταφθάνεις στον ρόλο του Thistle. Είσαι κυνηγός, είσαι ιερέας και είσαι αποφασισμένος να λυτρώσεις αυτά τα πλάσματα από τις τραγωδίες που τα έχουν σημαδέψει. Το σενάριο ξεδιπλώνεται μέσω διάσπαρτων ημερολογίων, μιλούν για μια ασυνήθιστη ομάδα και την αλλόκοτη θρησκεία τους που επιτάσσει έναν και μόνο θεό.

[r] Animal Gods 1

Οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες αποκαλύψεις έρχονται μέσα από τα λόγια της Juliette, σου μεταφέρονται εμπειρίες και συναισθήματα υπό το πρίσμα μιας απλής κοπέλας που άφησε τα πάντα πίσω της για κάτι νέο. Φόρεσε την κάπα σου, τέντωσε το τόξο σου, θηκάρωσε το μπρούντζινο ξίφος σου και κίνησε να ελευθερώσεις τους άλλοτε μεγαλοπρεπείς θεούς που τώρα βασανίζονται μέσα στην παραφροσύνη τους. Μόλις φθάσεις στην απάντηση ετοιμάσου για ένα από τα μεγαλύτερα WTF που έχεις αμολήσει το τελευταίο διάστημα.

 

Παράξενο – μαγικό – πανέμορφο 

Ο οπτικός τομέας αποτελεί αναμφίβολα το δυνατό χαρτί του Animal Gods. Είναι σαν να ξεφυλλίζεις ένα πανέμορφα εικονογραφημένο comic ενώ λόγω του ύφους πολλές φορές θα σου φανεί σαν βιτρό που αντανακλά με έντονα χρώματα τις παραστάσεις του. Ο σχεδιασμός έχει κάποια τραχιά σημεία εδώ κι εκεί αλλά στο τέλος περισσότερο προσθέτει χαρακτήρα παρά αφαιρεί οτιδήποτε άλλο. Υπό την προοπτική ενός δισδιάστατου Zelda(3/4) το γλυκό δένει σε ένα υπέροχο και μοναδικό, θα μπορούσα να πω, αισθητικό αποτέλεσμα. Η όλη παρουσίαση ολοκληρώνεται με τις εξαιρετικά παραμυθένιες μελωδίες που σε συντροφεύουν ως το τέλος του άχαρου ταξιδιού σου.

 

Gameplay ξεκαθάρισμα 

Η προοπτική δεν είναι το μόνο στοιχείο που το Zeld-ίζει(τον έχω τερματίσει τον όρο) όμως, η χρήση του ξίφους δημιουργεί ακριβώς την ίδια αίσθηση. Παρόλο τον οπλισμό σου βέβαια δεν θα συναντήσεις πουθενά πραγματική μάχη κι αυτό γιατί δεν είναι τέτοιο παιχνίδι. Τα στερεότυπα που έχουμε δημιουργήσει μας οδηγούν αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα Zelda clone, καμία σχέση. Είναι ένα καθαρότατο puzzle – platformer με έντονα τα στοιχεία της αφήγησης και απεικόνισης.

[r] Animal Gods 2

Τρεις είναι οι ικανότητες που θα αποκτήσεις. Ένα τόξο με ατελείωτα βέλη για να βγάζεις από την μέση εμπόδια από απόσταση, ένα ξίφος για δυνατότερες κοντινές επιθέσεις και μία μαγική κάπα που σε βοηθά να “γλιστράς” στον χώρο ώστε να υπερκεράσεις χάσματα. Η κάθε μία τους λαμβάνει από μία αναβάθμιση η οποία εκτελείται με την παρατεταμένη πίεση του ανάλογου πλήκτρου. Για παράδειγμα το τόξο πλέον μπορεί να διαπερνάει τα σώματα και να συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, η σπάθα κάνει μεγαλύτερη ζημιά και αναμενόμενα η κάπα σου επιτρέπει να διανύσεις μεγαλύτερες αποστάσεις.

 

Ο απολογισμός 

Το Animal Gods είναι μια σχετικά ευχάριστη και, ιδιαίτερα προς το τέλος, εγκεφαλική δραστηριότητα που όμως θα μπορούσε να είναι πολλά παραπάνω από ότι ήδη είναι. Φαίνεται ότι ο στόχος εξαρχής ήταν η εμπειρία της διαδρομής, δεν θα πείραζε κανέναν βέβαια μια ακόμη ρανίδα μεγαλύτερου βάθους και πρόκλησης. Μόλις τερματίσεις ξεκλειδώνει το 09 Lives Mode που στην ουσία σε προτρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή έχοντας διαθέσιμες ως το τέλος μόνο 9 ζωές. Καθότι η διάρκεια του είναι έτσι κι αλλιώς μικρή αυτό του δίνει λίγη ζωή ακόμη και τσιγκλάει αυτούς που αποζητούν μεγαλύτερη δυσκολία. Και πάλι όμως δεν είναι αρκετό για να το προτείνω σε αυτούς που έχουν ως αυτοσκοπό την εμβύθιση σε περίπλοκους μηχανισμούς και επιδέξια τεχνάσματα. Με περισσή ευκολία όμως το προτείνω σε όλους τους υπόλοιπους καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα σου δώσει συναισθήματα αλλά και μπόλικη τροφή για σκέψη.

Επίσημη Ιστοσελίδα: Animal Gods

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/370220/


Πλατφόρμες:
PC 
Wii U 
Developers:
Still Games 
Publishers:
Still Games 
Πότε βγήκε:
October 12, 2015
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply