Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition Review

– Τι είναι τούτο μουρέ;

Και τι δεν είναι να λες! Βασικά είναι ένα puzzle platformer μωρέ που πρωτοκυκλοφόρησε στο 3DS λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Είναι το τρίτο της σειράς μετά τα Mighty Milky Way και Mighty Flip Champs! ενώ έχει κυκλοφορήσει κι ένα που εμπίπτει μόνο στην puzzle κατηγορία για iOS και Steam ως Mighty Switch Force! Hose it Down!. Η εταιρία ανάπτυξης δεν είναι άλλη από την πρωτοκλασάτη, μουράτη και μαγκιόρικη(όχι δεν την γουστάρω καθόλου) WayForward που μας χάρισε το Shantae and the Pirate’s Curse κι ένα σωρό άλλα γουστόζικα παιχνίδια. Αργότερα έγινε διαθέσιμο στο Nintendo eShop και αναβαθμίστηκε τόσο στα γραφικά όσο και στην διάρκεια με την μεταβίβαση στο Wii U. Τώρα έχει σειρά η τεράστια αγορά του Steam.

– Από σενάριο τι λέει, William Shakespeare κι έτσι να πούμε;

Εεχμ… έλα νταξ… έχεις απλά μία σκληρή τύπισσα ονόματι Patricia Wagon η οποία είναι cyborg αστυνομικός και κυνηγάει κάτι κατάδικους που δραπέτευσαν και είναι επίσης θηλυκού γένους. Προσοχή όμως, οι κοπέλες που δραπέτευσαν άφησαν ελεύθερα επικίνδυνα τερατάκια για να σου κάνουν την ζωή δυσκολότερη. Αυτό είναι όλο κι όλο, μπορεί να μην είναι Shakespeare αλλά την κάνει την δουλειά του.

[r] Mighty Switch Force Hyper Drive Edition 1

– Πφφ, τουλάχιστον είναι καθόλου όμορφο;

Γιατί αν δεν είναι δεν θα το παίξεις; Τέσπα, θα σου πω…… είναι χάρμα οφθαλμών όχι απλά όμορφο. Πεντακάθαρα γραφικούλια με καρτουνίστικη αισθητική και υπέροχα animations. Εντάξει ευχαριστημένος; Και η πρώτη έκδοση ήταν εύμορφη αλλά για να αναβαθμιστεί σε HD δουλεύτηκε εκ νέου με νέα ποιοτικότερα sprites και πλουσιότερα animations.

– Ωραία άρχισα να φτιάχνομαι! Ακούγεται όμως ή να βάλω mute και να φορέσω ωτοασπίδες ταυτόχρονα;

Το soundtrack φίλε/φίλη μου είναι σε ακόμη καλύτερη μοίρα. Πολύ όμορφες μελωδίες με παιχνιδιάρικη διάθεση που σου ανεβάζουν την ψυχολογία. Πολλές φορές είναι το μόνο που σε αποτρέπει από ένα οργισμένο quit όταν τα βρίσκεις μπαστούνια. Όταν το ακούς, ότι και να βιώνεις εκείνη την στιγμή μετατρέπεται σε μοσχοβοληστά λουλουδάκια, ουράνια τόξα και χαρούμενους μονόκερους(μάλλον είμαι τρελό φλωράκι), αλλά εντάξει κράτα χαρακτήρα, μην σηκωθείς και αρχίσεις να χορεύεις όπως ένα εξάχρονο με τα Ζουζούνια 😛

Το ότι παίζεις ταχύτατα και ταυτόχρονα επιλύεις έξυπνους γρίφους σου δίνει την αίσθηση του τρισμέγιστου παικταρά!

– Τι λε ρε, καλή φάση! Μην μου το χαλάσεις όμως τώρα με το gameplay… καλό;

Εξαιρετικό θα έλεγα! Ως Patricia διαθέτεις ένα ενεργειακό πιστόλι για να λιανίζεις τα τέρατα που συναντάς ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και προς επίλυση κάποιων puzzles. Οι ακροβατικές της κινήσεις περιορίζονται στο άλμα και μόνο αλλά δεν έχει να λέει. Ο συνδυασμός του άλματος με την τρίτη ιδιότητα θα σε κάνουν να νιώθεις σαν ένα multitasking μηχάνημα. Αυτή λέγεται switch και σου επιτρέπει να αλλάζεις τον κόσμο γύρω σου εξαφανίζοντας κι εμφανίζοντας αντικείμενα την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα πηδάς προς τα εκεί που φαίνεται ένα μετά βίας ορατό τετράγωνο κι ενώ είσαι στον αέρα χρησιμοποιείς το switch ώστε να γίνει στερεό και να προσγειωθείς. Έτσι είναι στην πιο απλή μορφή του οπότε μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα κι έξυπνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός.

Σκοπός σου είναι να κάνεις όσο καλύτερο χρόνο μπορείς κι αυτό γιατί είναι και τα leaderboards στην μέση. Το ότι παίζεις ταχύτατα λοιπόν και ταυτόχρονα επιλύεις έξυπνους γρίφους σου δίνει την αίσθηση του τρισμέγιστου παικταρά ενώ θα κάνεις κάποιον γύρω σου να αναφωνήσει “Πωω τον πούστη, δες πως παίζει!” Όλα αυτά μέχρι να πάρεις χαμπάρι πόσο καλύτεροι χρόνοι έχουν γίνει από άλλους και ή θα το δεις σαν πρόκληση ή θα απογοητευτείς. Μην κωλώνεις, δεν χρειάζεται να είσαι και πάντα πρώτος ρε μάγκα/μαγκίτισα. Έτσι κι αλλιώς η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει και πόσο το διασκέδασες κατά την διάρκεια της.

– Ψήθηκα τώρα δικέ μου, αλλά πρέπει να είναι δύσκολο ε;

Κοίτα, στα πρώτα επίπεδα είναι όλα βατά ώστε να πάρεις και μία γεύση για τους μηχανισμούς. Όσο ανεβαίνεις όμως αρχίζει και δυσκολεύει αρκετά το πράγμα, έχεις κάποια checkpoints αλλά αν ψοφήσεις τρεις φορές πρέπει να δοκιμάσεις από την αρχή. Μην κάνεις σαν μωρό όμως κάνοντας κομμάτια το χειριστήριο, πάρε βαθιές ανάσες και ξαναδοκίμασε(τι γκουρού που είμαι ώρες ώρες, μπράβο μου κι ας βγαίνω συχνά εκτός εαυτού από τα νεύρα).

MSF_HD 2015-07-31 15-36-23-23

– Δεν μασάω εγώ, είμαι pro! Για πες όμως, θα παίζω για πολύ καιρό;

Χμμ, εξαρτάται πως θέλεις να το πας. Αν θέλεις να τελειώσεις τα λιγοστά 21 επίπεδα που είναι διαθέσιμα εξ αρχής και είναι το μόνο για το οποίο κρίθηκε αρνητικά κατά την αρχική του κυκλοφορία, ΟΧΙ είναι πολύ λίγο. Στην συγκεκριμένη Hyper Drive έκδοση βέβαια, μόλις τελειώσεις με αυτά τα λίγα, ξεκλειδώνεις άλλα τόσα που στην ουσία είναι οι ίδιες πίστες δομημένες διαφορετικά για να δοκιμάσουν το skill σου. Οπότε ο αριθμός ανεβαίνει στις 42 και πλέον είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής. Αυτό που ανεβάζει την αντοχή του είναι τα leaderboards και κατά πόσο θέλεις να ασχοληθείς, από αυτήν την άποψη, ΝΑΙ μπορείς να παίζεις μέχρι η κόμη σου να ακουμπήσει αστράγαλο.

– Να το προτείνω και σε φιλαράκια δηλαδή;

Χούμορ κάνεις; Φυσικά και να το προτείνεις, για όλα τα καλά που σου ανέφερα αλλά κυρίως για να κάνεις προπόνηση πρώτα εσύ και μετά να τους κοροϊδεύεις που είναι από κάτω σου στα leaderboards. Αυτό είναι το υπέρτατο νόημα της φιλίας!


Πλατφόρμες:
PC 
Wii U 
Developers:
WayForward 
Publishers:
WayForward 
Πότε βγήκε:
June 25, 2015
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply