Armed with Wings Rearmed – Early Review

Τα 2D side scrollers με action καταβολές με τραβούσαν εξ απαλών ονύχων. Έτσι λοιπόν με το που πήρε το μάτι μου το Armed with Wings: Rearmed ήμουν σε μία φάση “review, εγώ, εγώ, mine, mine, mine!” Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να απειλήσω κανέναν ζωσμένος με εκρηκτικά. Εκτός όμως από το είδος του με ιντρίγκαραν τα μινιμαλιστικά γραφικά και το animation. Πρόκειται ουσιαστικά για αποχρώσεις μαύρου και λευκού αναπαριστώντας μόνο τις φιγούρες χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Είναι σαν να βρίσκεσαι στον παράλληλο κόσμο των σκιών. Σε συνδυασμό όμως με τα καταπληκτικά animations κι εφέ που εκτυλίσσονται διαρκώς μπροστά στα μάτια σου το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο χάρμα οφθαλμών. Τι διάολο, ακόμη κι αν ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ακίνητος τα animations των ενδυμάτων και της κόμης του που ανεμίζουν είναι πανέμορφα.

Το σενάριο διαδραματίζεται στην Black Mist όπου δύο στρατοί βρίσκονται σε σύγκρουση. Από την μία ο τυραννικός και παντοδύναμος βασιλιάς Vandheer και από την άλλη οι αντάρτες οι οποίοι προσπαθούν να τον ανατρέψουν αποζητώντας απεγνωσμένα την ελευθερία. Αφού λοιπόν οι αντάρτες έχουν σχεδόν εξολοθρευτεί μένει ο ανώνυμος ήρωας μας ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον βασιλιά. Πολεμά με αυταπάρνηση ωστόσο καταφέρνει να του κλάσει τα “φρύδια” με αποτέλεσμα ο, δεν καταλαβαίνω τίποτα και είμαι γαμάτος, Vandheer να τον στείλει στον κόσμο των πνευμάτων με μία καλοζυγισμένη σπαθιά. Εκεί τα πανάρχαια πνεύματα γνωστά κι ως divine ones αποφασίζουν να τον αναστήσουν με σκοπό να σώσουν τον κόσμο από το σκοτάδι. Σχετικά τετριμμένα πράγματα δηλαδή αλλά αυτό που μετράει πολλές φορές είναι το πως αποδίδονται, κι εδώ γίνεται καλή δουλειά.

[r] Armed with Wings Rearmed 1

Λίγο ακόμη…

Ο χειρισμός και οι μηχανισμοί που τον υποστηρίζουν είναι κι αυτός με την σειρά του εξαιρετικός αφού σου δίνεται η δυνατότητα να πράξεις πολλά με όσο γίνεται λιγότερο user input. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα γίνονται μόνα τους κι εσύ απλά συμμετέχεις ως θεατής όπως σε άλλους τίτλους, απεναντίας. Για να πραγματοποιήσεις φυσιολογικές επιθέσεις δεν έχεις απλά να διαλέξεις κατεύθυνση και να κρατήσεις πατημένο το κατάλληλο πλήκτρο, με ένα άλλο μπουτόν αμύνεσαι ενώ αν το συνδυάσεις και με μία κατεύθυνση εκτελείς ακροβατικά. Τα άλματα πραγματοποιούνται όπως στα The Legend of Zelda όπου με την κατάλληλη φόρα πηδάει αυτόματα μόλις συναντήσεις κενό.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν σωστούς υπολογισμούς και αρκετή εξάσκηση, αλλά μόλις τους πάρεις τον αέρα θα κάνεις θεαματικά πράγματα. Ωραία εναλλαγή για χαλάρωση μεταξύ των μαχών αποτελούν οι σχετικά εύκολοι γρίφοι που επιλύονται με το πιστό σου γεράκι. Παίζοντας στο story mode κάθε φορά που τινάζεις τα μπρίκια το score σου μεταφράζεται σε πόντους οι οποίοι ξεκλειδώνουν νέα όπλα και δυνάμεις τα οποία θα σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις την περιπέτεια.

Το Armed with Wings: Rearmed βρίσκεται σε early access κι αυτό σημαίνει πως εκτός του ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένο έχει και τα αναμενόμενα θεματάκια του. Τα bugs είναι σε γενικές γραμμές σπάνιο φαινόμενο αλλά έχω παρατηρήσει πότε πότε σημαντικές πτώσεις στο frame rate, όχι όμως στο σημείο να καταντάει unplayble. Επίσης ενώ το gameplay κινείται σε score based κατευθύνσεις συμβαίνει κάτι το παράδοξο. Όσο αναβαθμίζεις και γίνεσαι δυνατότερος τόσο ευκολότερα πεθαίνουν οι αντίπαλοι αλλά επειδή το score ανεβαίνει κυρίως με τον αριθμό των combos το να είσαι δυνατός δεν το ευνοεί. Λογικά είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να ισορροπήσουν όσο προχωράει η ανάπτυξη. Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής κάποια στιγμή σκέφτηκα μήπως μία τέτοια επιλογή έγινε επίτηδες έτσι ώστε αυτοί που θέλουν score να κάνουν equip αδύναμα όπλα και δυνάμεις με περισσότερα combos και οι υπόλοιποι που απλά θέλουν να τελειώσουν την ιστορία να παίζουν σαν τούμπανα. Αν και δεν νομίζω να ισχύει η περίεργη σκέψη μου, θα το μάθουμε σύντομα καθώς τα updates θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Τα levels είναι 28 προς το παρόν στο story mode διακόπτοντας την ιστορία σε κρίσιμο σημείο ενώ τα leaderboards είναι ακόμη σε δοκιμαστικό επίπεδο και θέλουν αρκετή δουλειά.

[r] Armed with Wings Rearmed 2

Τελευταία επιθυμία;

Η πραγματική σφαγή ωστόσο γίνεται στο survival. Εξοπλίζεσαι με την σπάθα που γουστάρεις, φορτώνεις τις αναβαθμίσεις σου και ξεκινάς να σφάζεις ορδές που έρχονται σε κύματα Όπως είναι φυσικό η δυσκολία ανεβαίνει σταδιακά και εδώ πηγαίνεις καθαρά πλέον για το score. To παράδοξο που ανέφερα παραπάνω συνεχίζει να υφίσταται, μόνο που με δυνατότερο συνδυασμό ίσως καταφέρεις να πας και σε μεγαλύτερο wave. Ρίχνοντας ένα βλέφαρο στα leaderboards διαπίστωσα ότι οι βαθμολογίες που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις είναι αστρονομικές. Κι εγώ ο κακομοίρογλου, με τα δυνατότερα αντικείμενα στο inventory να είναι equiped, ούτε που τα πλησίασα. Άρα καταλήγω ότι χρειάζεσαι και απαράμιλλο skill για να καταφέρεις να είσαι στην elite, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

[r] Armed with Wings Rearmed 3

Ας το χαρώ όσο είμαι ακόμη μέσα!

Εν κατακλείδι το Armed with Wings: Rearmed βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό επίπεδο. Το καλύτερο όμως είναι πως από όσα είδα ως τώρα αλλά και από όσο έψαξα γενικότερα η συνέχειά του αναμένεται ακόμη καλύτερη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους και ιδιαίτερα σε εκείνους που βιάζονται να παίξουν κι επιθυμούν να στηρίξουν τους developers από τώρα. Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν για να δουν την εξέλιξή του και μόλις φτάσει σε επίπεδα που τους ικανοποιεί ή είναι επιτέλους ολοκληρωμένο… βουρ για αγορά!

Υ.Γ. Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές μένει μία μέρα για το επόμενο update. Σε περίπτωση που φτάσει σε ένα επίπεδο που κρίνουμε ότι αξίζει η αναφορά θα σας δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Αλλιώς όταν κι αν με το καλό γίνει full release θα ετοιμάσουμε και το ανάλογο review.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Sun-Studios 
Publishers:
Sun-Studios 
Πότε βγήκε:
May 28, 2015
Αριθμός παικτών:
Leave a Reply