Το Aurion: Legacy of the Kori-Odan τα κατάφερε στο Kickstarter

Η εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων για την ανάπτυξη ενός video game μέσα από sites όπως το Kickstarter και το Indiegogo, η ψηφιακή διανομή και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των gamers για τα παιχνίδια ανεξάρτητων developers, δίνουν την ευκαιρία σε δημιουργούς, που προέρχονται από χώρες, οι οποίες δεν είχαν δώσει έως τώρα το στίγμα τους, να κάνουν την προσπάθειά τους στον χώρο του gaming.

Η εταιρεία KIRO’ O Games εδρεύει στη Γιαουντέ, πρωτεύουσα του Καμερούν, και αποτελείται από είκοσι άτομα, τα οποία σπούδασαν και διαμένουν στη χώρα της κεντρικής Αφρικής. Το Aurion: Legacy of the Kori-Odan είναι το πρώτο παιχνίδι της εταιρείας και βασίζεται σε θρύλους και παραδόσεις της Μαύρης Ηπείρου. Ο στόχος της KIRO’ O Games είναι να αναπτύσσει video games, τα οποία θα πατούν πάνω στην αφρικανική κουλτούρα.

aurion-legacy-of-koriodan_in1

Η ανάπτυξη του Aurion: Legacy of the Kori-Odan ξεκίνησε το 2003, έχοντας ως πρότυπο τα παιχνίδια της σειράς Final Fantasy. Το 2013, η KIRO’ O Games υιοθέτησε τελικά το side-scrolling μοντέλο για το 2D Fantasy Action-RPG της. Το gameplay γενικότερα και το σύστημα μάχης ειδικότερα είναι ως έναν βαθμό εμπνευσμένα από τη σειρά Tales of, σύμφωνα με τους developers.

Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Enzo, πρίγκιπας της Zama και ο μοναδικός απόγονος της δυναστείας των Kori-Odan, η οποία βασιλεύει στη χώρα εδώ και αιώνες. Ο πρίγκιπάς μας εξορίζεται μαζί με τη σύζυγό του λίγες ώρες μετά από τον γάμο του και την ανακήρυξή του σε βασιλιά. Ο Enzo και η Erine Evou θα πολεμήσουν για να πάρουν πίσω τον θρόνο, που τους ανήκει δικαιωματικά και να αντιμετωπίσουν τον ένοχο, που δεν είναι άλλος από τον αδελφό της γυναίκας. Το νιόπαντρο ζευγάρι θα περιπλανηθεί στις έξι ηπείρους του κόσμου της Auriona και θα συναντήσει ανθρώπους από τις έξι μεγάλες εθνότητες, που κατοικούν εκεί.

Ο Enzo χρησιμοποιεί ένα σπαθί και ένα δόρυ, που έφτασαν στον ίδιο αφού πέρασαν από γενιά σε γενιά. Ο συνεχιστής της δυναστείας των Kori-Odan είναι ένας άξιος μαχητής χάρη στην Aurion, δηλαδή τη δύναμη την οποία αντλεί από τους προγόνους του και τις ικανότητες, που του χαρίζουν τα στοιχεία της φύσης. Ο Enzo είναι λοιπόν ένας Aurionic και μπορεί να εξαπολύσει φονικές κινήσεις, που συνθέτουν ακαταμάχητα combos, ικανά να κάμψουν τα ισχυρά bosses του παιχνιδιού.

aurion-legacy-of-koriodan_in2

Η Erine επιτίθεται κυρίως με spells, είναι και healer. Χρησιμοποιεί επίσης μία ασπίδα, η οποία αποκρούει επιθέσεις διαφόρων ειδών. Η γυναίκα δε συγκαταλέγεται στους Aurionics, αλλά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες ικανότητες χάρη στα Aurionites -ορυκτές πέτρες- που φέρει στα ρούχα της και συγκεντρώνουν ενέργεια.

Το Aurion: Legacy of the Kori-Odan δεν περιλαμβάνει όμως μόνο μάχες με ποικίλους εχθρούς και bosses, αλλά διαθέτει και platform στοιχεία, αλληλεπίδραση με NPCs, που βοηθάει στην εύρεση συμμάχων στο δύσκολο αγώνα των δύο χαρακτήρων, αλλά και την επιβίωση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η KIRO’ O Games αναφέρει ότι το παιχνίδι της θα διαρκεί πάνω από 20 ώρες και η ιστορία του θα ξετυλίγεται μέσα από πλούσιους διαλόγους.

Η καμπάνια του Aurion: Legacy of the Kori-Odan στο Kickstarter έληξε στις 20 Οκτωβρίου και είχε αίσιο τέλος. Ο αρχικός στόχος των 40000 ευρώ επετεύχθη, καθώς 49774 ευρώ συγκεντρώθηκαν τελικά. Το 2D Fantasy Action-RPG της KIRO’ O Games πέρασε με επιτυχία και από το Greenlight του Steam και πρόκειται να κυκλοφορήσει για PC μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Η Plug In Digital είναι ο publisher.

Επίσημη ιστοσελίδα: Aurion: Legacy of the Kori-Odan


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply