Hardcore καταστάσεις με το Serpent in the Staglands

Οι περισσότεροι λάτρεις των RPG δυτικού τύπου είναι σίγουρο πως έχουν ασχοληθεί με τίτλους όπως τα Baldur’s Gate, Temple of Elemental Evil κτλ. Κάτι τέτοιο θα σας θυμίσει και το Serpent in the Staglands αφού ακολουθεί τα εν λόγω πρότυπα. Μέχρι εκεί όμως, οι ιδιαιτερότητές του είναι περισσότερο αφαιρετικές παρά προσθέτουν στην κατηγορία. Στόχος της Whalenought Studios ήταν να αναπτύξει ένα true όπως το λένε οι ίδιοι CRPG στην όσο το δυνατόν πιο αγνή μορφή του.

Εκ πρώτης μου έκανε εντύπωση η επιλογή των pixel art γραφικών μιας και δεν τα έχω συναντήσει ξανά σε παιχνίδι του είδους. Προς έκπληξή μου όμως τα βρήκα όμορφα και λεπτομερή ενώ σίγουρα καταφέρνουν να δώσουν έναν διαφορετικό αέρα αισθητικής από την πεπατημένη. Εξελίσσεται στον κόσμο της Vol, εμπνευσμένη από την ύστερη εποχή του χαλκού και θυμίζοντας έντονα τοπία της Τρανσυλβανίας. Αναλαμβάνεις τον ρόλο μίας ελάσσονος ουράνιας θεότητας η οποία βρέθηκε παγιδευμένη σε θνητή μορφή αφότου κατέβηκε για να παραστεί σε ένα σεληνιακό φεστιβάλ. Μυστήρια πράγματα και πολύ μα πολύ ενδιαφέροντα.

[First Impressions] Serpent in the Staglands 1

Κάποια ξόρκια δεν σταματούν να εκτελούνται μέχρι να το αποφασίσετε!

Από αυτό το σημείο κι έπειτα ξεκινάει η αναζήτηση του Necholai(και των άβαταρ του) για να ανακαλύψει τις αιτίες της κατάστασής του. Με την πρώτη επαφή το gameplay ξεχειλίζει από hardcore-ίλα, δεν θα βρεις πουθενά κάποιο tutorial και θα πρέπει να ανακαλύψεις βήμα βήμα πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω σου, όπως θα έκανε κι ένας θεός ο οποίος είναι αδαής ως προς την θνητή πραγματικότητα δηλαδή. Από μόνο του αυτό σε βάζει κατευθείαν στα παπούτσια του χαρακτήρα, πολύ προχώ κατάσταση! Η κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς βαδίζεις στο άγνωστο, η ταύτιση ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα. Θα μάθεις πως να μάχεσαι, να χρησιμοποιείς τεχνικές, ξόρκια και πως να συμπεριφέρεσαι κοινωνικά με τον άδικο και δύσκολο τρόπο της ζωής. Ευτυχώς που υπάρχει το quicksave διότι ακόμη δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργούν τα ξόρκια και τα skills.

Επιπλέον δεν υπάρχει χάρτης, ούτε αυτόματες καταγραφές σε journal, σε αυτό γράφεις εσύ ο ίδιος. Η μόνη βοήθεια είναι ότι μπορείς να ανατρέξεις στις πρόσφατες συνομιλίες. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το ότι μπορείς να γράφεις ο ίδιος σε scrolls κατάρες, αν βέβαια ακολουθείς τους κανόνες και γνωρίζεις τα κατάλληλα power-words τα οποία αναγκαστικά πρέπει να εντοπίσεις και να μάθεις από σάπιες περγαμηνές και κατόπιν να προσθέσεις το όνομα του ατόμου που θέλεις να βλάψεις. Παράδειγμα “Vrox Author Chris Elioglou”! Δυστυχώς ακόμη δεν έχω αποκρυπτογραφήσει την λειτουργία τους οπότε η κατάρα μου για τις καζουαλιές του θα πρέπει να περιμένει.

[First Impressions] Serpent in the Staglands 2

Πόσο παραπάνω να σου πέσει η ψυχολογία όταν φαίνεται καθαρά ότι μέχρι και οι κότες σε αγνοούν;

Δεν τα βρήκα όμως όλα ρόδινα. Την πρώτη ημέρα δυσκολεύτηκα αρκετά να παίξω και αυτό διότι κάθε τρεις και λίγο crash-αρε. Ύστερα από μπόλικο ψάξιμο αφού δεν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες εντόπισα ότι τα προβλήματα είχαν να κάνουν με το antivirus και το fraps που χρησιμοποιώ για εικόνες καθώς παίζω. Τα παραπάνω μου τα επιβεβαίωσαν οι developers και με ευχαρίστησαν που τα επισήμανα για να συνεχίσουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Έκτοτε τρέχει ομαλότατα, χωρίς όμως να είναι απαλλαγμένο από εκνευριστικά bugs. Ένα τελευταίο παράπονο είναι τα αδικαιολόγητα μεγάλης διάρκειας loading, αλλά ευελπιστώ πως όλα αυτά θα διορθωθούν με patches.

Το Serpent in the Staglands κατά την ταπεινή μου άποψη αξίζει την προσοχή σας κι αυτό γιατί δύσκολα θα βρείτε κάτι ανάλογο όσο κι αν ψάξετε. Αν και πάλι δεν πειστήκατε τότε να περιμένετε σύντομα το διαφωτιστικό review μας.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



1 Response

  1. 05/02/2016

    […] εύστοχα έχει επισημάνει o Γιώργος σε προηγούμενό του άρθρο). Κάθε ανακάλυψη του είναι και δική σας ανακάλυψη, κάθε […]

Leave a Reply