Capsule Force, σπίτι μου σπίτι σου ή και κάπου αλλού

Θυμάστε την εποχή που δεν υπήρχε το ίντερνετ και μαζευόμασταν σε ένα σπίτι για multiplayer; Ε λοιπόν χαίρομαι πολύ που τώρα τελευταία υπάρχει μια τέτοια τάση. Παιχνίδια όπως το Porcunipine και το Hidden in Plain Sight μου θύμισαν πως όσο αναγκαίο κι αν είναι το online στις μέρες μας, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την παρέα σε ένα χώρο να παίζουν, να βρίζοντε, να φωνάζουν και να ξεκαρδίζοντε στα γέλια. Τότε είχαμε και την γκρίνια της Ελληνίδας μάνας που μας την έσπαγε αλλά είχε κι αυτό είχε την γλύκα του αφού κάτι απαγορευμένο προκαλεί νευρικά γέλια, ωσότου βέβαια να μας διαολοστείλει όλους μετά την δέκατη φορά που ορκιζόμαστε ότι θα κάνουμε ησυχία. Τις ίδιες αγαπημένες αναμνήσεις μου προξένησε και o πανζουρλισμός που ονομάζεται Capsule Force.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους η νοσταλγία φτάνει ως συνολικό πακέτο αφού από την κορφή ως τα νύχια είναι στημένο με ακριβώς αυτό τον σκοπό. Εφτανόστιμα και λαχταριστά γραφικούλια απευθείας από τα παιδικά μου χρόνια κάνοντάς με να λιώνω σε κάθε pixel. Τα ίδια με τους ήχους, κανονικότατη μεταφορά στον χωροχρόνο. Τα modes είναι φτιαγμένα για όλες τις περιπτώσεις. Ορίστε δες :

 • Missions(μοναξιές)
  Τι κάνεις όταν διαθέτεις ένα παιχνίδι του καναπέ και βαριέσαι μόνος σου στο σπίτι; Μα φυσικά εξάσκηση. Αποστολές που ουσιαστικά σε βοηθούν να εντρυφήσεις στον χειρισμό και τις ιδιοτροπίες του. Καταστροφή στόχων, αποφυγή κινδύνου και κολασμένο platforming περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ενώ οφείλεις να ολοκληρώνεις όσο γρηγορότερα γίνεται για να καταφέρεις ικανοποιητικό rank. Για να προχωρήσεις πρέπει σε όλα τα προηγούμενα να έχεις καταφέρει τουλάχιστον ένα C, αλλιώς ξέχνα το. Ενδέχεται να κολλήσεις για ώρες σε ορισμένα επίπεδα και να δημιουργήσεις νέα μπινελίκια από την βαρβαρότητα που βιώνεις, αλλά αξίζει τον κόπο, αγαθά κόποις κτώνται αν θέλεις να γίνεις καλύτερος να πούμε!
 • Versus(με την παρέα)
  Ο κύριος λόγος που οδηγεί στην αγορά βρίσκεται εδώ. Σκαρώνονται ματσάκια 1 vs 1 αλλά τα τρελά γούστα είναι στο 2 vs 2. Φαντάσου τώρα ένα επίπεδο όπου στην μία άκρη βρίσκεται η δική σου βάση και στην άλλη του αντιπάλου. Στο κέντρο σε περιμένουν δύο πλατφόρμες που πρέπει να οδηγήσεις στην αντίπαλη βάση και κατόπιν να τους κλέψεις τον γαλαξία, ναι ένας γαλαξίας συμπυκνωμένος σε μία μικρή λαμπερή σφαίρα. Μιλάμε για τον πανικό τον ίδιο, χαμός στο ίσωμα που λένε! Οι δολοφονίες και τα respawns δεν σταματάνε ποτέ και η δράση είναι καταιγιστική μέχρι μία ομάδα να επικρατήσει και προχωρήσετε σε επόμενο γύρο. Κοροϊδίες, γκαρίδες, γέλια, χειριστήρια και ποπ κορν συνυπάρχουν χαοτικά σε αυτό που συνθέτει το λεγόμενο pure fun.
 • Tournament(όλο το οικοδομικό τετράγωνο)
  Ένα mode που περιγράφει ξεκάθαρα τον εαυτό του. Ίδιο κι απαράλλαχτο με το versus αλλά μεταξύ έως και 16 ομάδων σε ένα ανελέητο τουρνουά. Με λίγα λόγια ως και 32 άτομα μπορούν να συμμετέχουν. Πάρε τους δρόμους κι ένα μεγάφωνο σαν αθίγγανος με καρπούζια και ξεκίνα να μαζεύεις κόσμο.
[r] Capsule Force 1

Τίποτε από αυτά όμως δεν θα ήταν πραγματικά διασκεδαστικό αν δεν συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό ο χειρισμός. Μπορείς να εκτελέσεις άλμα.. μετά ακόμη ένα(double jump), να πυροβολήσεις ενώ όσο το έχεις πατημένο φορτώνεις μία πανίσχυρη επίθεση lazer, να χρησιμοποιήσεις ασπίδα και να εκτελέσεις ένα τάχιστο dash. Αν ενεργοποιήσεις την ασπίδα την κατάλληλη στιγμή τότε ακυρώνεις το cooldown της ενώ με κάθε μία από τις ιδιότητες που χρησιμοποιείς μπορείς έπειτα να εκτελέσεις ακόμη ένα άλμα. Όπως έχεις αντιληφθεί αγαπητέ/αγαπητή το βάθος είναι απύθμενο και θεωρητικά σου επιτρέπεται να κάνεις απίστευτα πράγματα. Ένας έμπειρος και επιδέξιος παίκτης σίγουρα μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι την δευτέρα παρουσία ενώ ταυτόχρονα ρίχνει θανάσιμα βλήματα προς το μέρος σου.

That’s all folks, αγνή παρεΐστικη καφροψυχαγωγία(έλα Μπαμπινιώτη να σου μάθω γράμματα)! Εντάξει έχει και κάτι extras όπως ξεκλείδωμα fan art που είναι ευπρόσδεκτα μεν σιγά τα ωά δε. Σιγά μην με διαβάζεις ακόμη, λογικά ήδη θα έχεις φωνάξει φίλους και θα βρίσκεσαι στην τρίτη παρτίδα, φρόντισε τουλάχιστον να κερδίσεις!


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Developers:
klobit 
Publishers:
Iron Galaxy Studios 
Πότε βγήκε:
August 25, 2015
Αριθμός παικτών:


Co-op 
Local 
Multi 
Single 1 Response

 1. 05/02/2016

  […] τους τελευταίους μήνες έχουμε καλύψει τίτλους όπως τα Capsule Force, Porcunipine, Runbow και Galacide, οι οποίοι, αν και τελείως […]

Leave a Reply