Sky Rogue Review

– Ακόμη ένα παιχνίδι με αεροπλάνα; Αυτό φαίνεται διαφορετικό όμως, τι παίζει;

Μπα, δεν κατάλαβα, ότι θέλω θα κάνω… πολύ μουντρούχος μας βγήκες να πούμε. Αλλά ναι, εκτός από το ότι έχεις να κάνεις με αεροπλάνα, είναι εντελώς διαφορερικό. Το Sky Rogue είναι ένα procedurally generated fly-em-up(όπως το λένε και οι developers) με καταιγιστική δράση που όταν ψοφήσεις όμως, παραμένεις ψόφιος. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε Early Access αλλά από τις ώρες που έχω δει κάποιους να παίζουν καταλήγω ότι και σε αυτήν του την κατάσταση έχει αρκετό ψωμί.

– Ωραία, πες μου για gameplay και τα λοιπά όμως γιατί με έχεις μπερδέψει. Τι θα πει μένεις ψόφιος; Όλα πάλι από το μηδέν;

Μην ανησυχείς καλέ μου συν-gamer, εδώ είμαι εγώ για να σου τα κάνω λιανά! Οι διαδικαστικής δημιουργίας αποστολές του λοιπόν χωρίζονται σε ημέρες. Πες ότι ολοκληρώνεις την πρώτη ημέρα και την δεύτερη μας αφήνεις χρόνους. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξεις πάλι από την πρώτη ημέρα αλλά… παίζοντας μαζεύεις χρήματα και tech points κι έτσι σε κάθε θάνατο σου εμφανίζεται τεχνολογία που σου γίνεται διαθέσιμη σύμφωνα πάντα με τους πόντους που συγκέντρωσες. Μπορεί να είναι ένα νέο είδος πυραύλων, ένα μηχανικό κομμάτι, ακόμη κι ένα ολοκαίνουριο γυαλιστερό αεροσκάφος. Επίσης τα χρήματα παραμένουν, οπότε ναι μεν ξεκινάς από την αρχή αλλά με νέες αναβαθμίσεις και διαφορετικά δομημένα επίπεδα ώστε να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσεις περισσότερο από την προηγούμενη προσπάθεια.. αν έχεις και την ανάλογη ικανότητα βέβαια, γκέγκε;

Πάει αυτό, πάμε σε άλλα εξίσου σημαντικά. Ο χειρισμός, ωωωω αυτός ο χειρισμός! Καταπληκτικός, ότι ακριβώς ονειρευόμουν για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως το Star Fox του PC και η αλήθεια δεν είναι πολύ μακριά από αυτό καθώς είναι το ίδιο άμεσος και στιβαρός. Θα τολμούσα να πω, παρόλο που βρίσκεται σε Early Access ακόμη, είναι ακόμη καλύτερος. Πολύ εύκολα και αβίαστα μπορείς να αυξομειώνεις την ταχύτητά σου, να εκτελείς μανούβρες που κόβουν την ανάσα, να κλειδώνεις στόχους και να στέλνεις δώρο τα ρουκετίδια σου, αλλάζεις κάμερες όπως σε βολεύει σαν τα πουκάμισα κι ενώ τα κάνεις όλα αυτά μπορείς ταυτόχρονα να αλλάζεις όπλα. Το multitasking σε όλο του το μεγαλείο! Συνιστώ το controller και μόνο αυτό καθώς η default διάταξη των πλήκτρων θα σε κάνει να νομίζεις ότι όντως εσύ είσαι αυτός που έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους. Άρα η απουσία επιλογής αναδιάταξης μόνο ως πταίσμα μπορεί να χαρακτηριστεί, αν και πιστεύω πως θα προστεθεί σε μελλοντικό update.

Εκτός όμως από το βασικό mode υπάρχει το free flight στο οποίο διαλέγεις όχημα για να σουλατσάρεις αμέριμνος και το split screen coop για να γίνει μακελειό με την παρέα. Πόσο πολύ θα ήθελα κι μία online multiplayer επιλογή, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όσο ζεις ελπίζεις όμως και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

[r] Sky Rogue 1

Asta la vista… baby!

Μην ξεγελαστείς όμως, είναι κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένο. Όπως λένε οι τύποι της Fractal Phase, στο τελικό προϊόν θα προστεθεί περισσότερο υλικό ενώ θα υπάρχει και ολοκλήρωση ενός σεναρίου με bosses και τα ρέστα. Επίσης μεταξύ αναβαθμίσεων και δυσκολίας λένε πως χρειάζεται μια καλύτερη ισσορόπηση και… άκουσον άκουσον, ισχυρίζονται πως το gameplay δεν είναι ακόμη όσο καλό θα μπορούσε να είναι, οπότε είναι πιθανό να δούμε πολλές αλλαγές, προς το καλύτερο. Ελπίζω να μην χαλάσουν την ήδη υπέροχη συνταγή κι αν το κάνουν και είναι όντως σε καλύτερη μοίρα τότε θα είναι σαν να ζω ένα όνειρο. Τέλος ως τώρα θα το έχεις καταλάβει ότι ακόμη και στην μισοτελειωμένη του μορφή, η αντοχή στον χρόνο είναι άπειρη, ΑΠΕΙΡΗ!

– Οκ, έχεις όλη την προσοχή μου. Πες μου για γραφικά και ήχο να το κλείσουμε το θέμα!

Λυπάμαι πραγματικά που θα σε απογοητεύσω………………………. Μπάχαχα, την πάτησες! Τα γραφικά είναι υπέροχα με μία retro αισθητική και καταπληκτικά μα καταπληκτικά χρώματα. Η κίνηση του σκάφους σου φανταστική ενώ χαίρεσαι σαν πιτσιρίκι βλέποντας τα εφέ καταστροφής των θανατηφόρων βλημάτων σου. Όλα είναι τόσο απλοϊκά μα τόσο όμορφα. Τα ηχητικά εφέ είναι όσο απολαυστικά τα θέλεις ενώ η μουσική είναι ταιριαστή και σε βάζει στο κλίμα. Φαντάζομαι ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις ως την τελική κυκλοφορία αλλά ακόμη και να μην γίνουν, σε αυτό τον τομέα για εμένα είναι ετοιμότατο.

– Το έχω βάλει ήδη στην wishlist και θα περιμένω την κυκλοφορία γιατί είναι ακόμη Early Access! Εντωμεταξύ προτείνεις κάτι ανάλογο όσο είμαι στην αναμονή;

Σου είπα και πριν με κάθε τρόπο πως είναι ήδη γαμάτο και αξίζει η απόκτησή του από τώρα αλλά υπάρχει κι ένας πιο σημαντικός λόγος για να το κάνεις. Όταν κυκλοφορήσει κανονικά η τιμή του υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 50%, οπότε εφόσον είναι τόσο ευχάριστο από τώρα και θα γλιτώσεις τα μισά χρήματα τρέχα να προλάβεις γιατί αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη 2015 με αρχές 2016.

[r] Sky Rogue 2

Έχω την εντύπωση ότι στο Command αυτή την στιγμή, αντιλαλούν συναγερμοί!

Αν επιμένεις ακόμη με υποδειγματική ξεροκεφαλιά τότε δεν έχω παρά να σου προτείνω μερικά όπως μου ζήτησες. Μια καλή σχετικά περίπτωση είναι το BOMB Who let the dogfight? με το οποίο ασχολήθηκα πριν μερικές μέρες το οποίο αν είχε την αμεσότητα του χειρισμού και ειδικά την ευκολία αλλαγής κάμερας του Sky Rogue, θα μιλούσαμε για παιχνιδάρα. Επειδή όμως είναι φρέσκο κουλούρι περιμένω βελτιώσεις κι εδώ που τα λέμε ήδη έγιναν κάποια updates προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα τελευταία οι πτήσεις είναι πολύ της μοδός οπότε ρίξε ένα βλέφαρο και στα Vector Thrust, Sky Gamblers: Storm Raiders και Air Brawl(Early Access). Από εκεί και πέρα υπάρχει το καταπληκτικό free to play War Thunder αποκλειστικά για online multiplayer καταστάσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι σε έχω καλύψει πλήρως. Η επιλογή τώρα είναι στο χέρι σου. Σου δίνω απλόχερα και γενναιόδωρα την ελευθερία… να πάρεις αμέσως το Sky Rogue χωρίς χρονοτριβές! Πέρα από την πλάκα όμως κι επειδή εγώ είμαι σοβαρό και μετρημένο παιδί, έχω να σου δηλώσω πως το Sky Rogue γαμάει 😛


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Fractal Phase 
Publishers:
Fractal Phase 
Πότε βγήκε:
July 30, 2015
Αριθμός παικτών:

Leave a Reply