Το παίξαμε: Xeodrifter – Άτιμε μετεωρίτη, τί μου έκανες!

Είστε κοντοστούπης, φοράτε μία κόκκινη στολή, που σας κάνει να δείχνετε τετραγωνισμένος, είστε και γεμάτος pixels. Τί άλλο θέλετε από τη ζωή σας; Καταλήγετε επίσης μόνος και έρημος σε έναν επικίνδυνο δισδιάστατο κόσμο με θανατηφόρα εμπόδια και επιθετικά όντα. Ρετροφέρνει και αυτός! Το ίδιο η μουσική και τα ηχητικά εφέ.

 

Μία μικρή γειτονιά

Κουβαλάτε ευτυχώς μαζί σας το όπλο σας και έχετε και ένα εξαιρετικό άλμα. Πάλι καλά να λέτε επίσης, που έχετε παρκάρει εκεί κοντά το σκάφος σας για να μπαίνετε μέσα και να μετακινείστε από πλανήτη σε πλανήτη. Δεν πηγαίνετε όμως πολύ μακριά, γιατί το διαστημόπλοιο σας έχει υποστεί βλάβη ύστερα από την ατυχή συνάντηση με έναν μετεωρίτη.

xeodrifter-review_in2

Τέσσερις είναι οι πλανήτες στους οποίους θα προσγειωθείτε ξανά και ξανά, για να περιπλανηθείτε στο μικρό δίκτυο των διαδρόμων και των δωματίων τους αναζητώντας τα εξαρτήματα, που θα σας βοηθήσουν, να επιδιορθώσετε τη σακαράκα σας. Υπάρχουν τμήματα, που είναι πλημμυρισμένα με νερό, αλλά δεν τα πηγαίνετε καλά με τις καταδύσεις. Ορισμένα σημεία στέκουν πολύ ψηλά, για να τα προσεγγίσετε. Βλέπετε επίσης ακόμα περισσότερους χώρους προς εξερεύνηση, που βρίσκονται όμως στο παρασκήνιο. Μα, πως στο καλό θα περάσετε εκεί! Τοίχοι από ένα ανθεκτικό υλικό και τάφροι γεμάτοι με οξύ σας εμποδίζουν να συνεχίσετε την πορεία σας.

 

Κάπου σε έχω ξαναδεί εσένα! Σκότωσα τον δίδυμο αδελφό σου;

Η Renegade Kid δεν έχει μπουκώσει τα levels του Xeodrifter με εχθρούς, αλλά προσέθεσε λίγους και καλούς και αρκετές φορές δε θα χρειαστεί καν να τους πυροβολήσετε. Θα τους προσπεράσετε απλώς με προσοχή. Τα bosses καραδοκούν όμως από πολύ νωρίς στο παιχνίδι και είναι ίδια και απαράλλακτα στην εμφάνιση, με εξαίρεση μόνο το χρώμα τους. Οι μάχες μαζί τους γίνονται όμως ολοένα και δυσκολότερες, καθώς εκείνα εξαπολύουν νέους τύπους σφοδρών επιθέσεων και εσείς πρέπει να επινοείτε τους τρόπους για να τις αποκρούσετε.

xeodrifter-review_in1

Η επικράτηση έναντι των bosses θα σας χαρίσει τις ικανότητες, που χρειάζεστε για να γίνουν τα αδύνατα, που περιέγραψα δύο παραγράφους πιο πάνω, δυνατά. Η εντυπωσιακότερη από αυτές θα σας κάνει να περνάτε αστραπιαία από το προσκήνιο στο παρασκήνιο και πάλι πίσω με το πάτημα του Δ. Η συγκεκριμένη ικανότητα συνδυάζεται μάλιστα με οποιαδήποτε άλλη. Για παράδειγμα, διαθέτετε από κάποια στιγμή και ύστερα ένα μίνι υποβρύχιο με το οποίο μπορείτε να καταδυθείτε στα πλημμυρισμένα με νερό τμήματα των levels, είτε αυτά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, είτε στο παρασκήνιο.

 

Αναβαθμίσεις και άλλα κόλπα

Σε σχετικά απομονωμένους τομείς του δικτύου διαδρόμων των levels και σε διάφορες κρυψώνες, σάς περιμένουν power-ups, που θα αναβαθμίσουν το όπλο και την υγεία σας. Οι αναβαθμίσεις δεν επηρεάζουν μόνο τη δύναμη πυρός του όπλου σας, αλλά αλλάζουν και τη συμπεριφορά του. Θα κάνετε κάποιες φορές καλύτερα τη δουλειά σας με καλοθρεμμένες σφαίρες, που διαγράφουν κυμματοειδή πορεία. Αν προτιμάτε θα μετατρέψετε το πιστολάκι σας σε ένα πολυβόλο. Θα ταμπουρωθείτε πίσω από ένα ύψωμα και θα πετύχετε το επικίνδυνο έντομο με βλήματα, που φεύγουν προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

xeodrifter-review_in3

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι μόνιμες, επομένως μπορείτε ανά πάσα στιγμή, ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας καταιγιστικής μάχης με ένα boss, να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης, που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Για να γίνονται τα πράγματα εύκολα και να μην χρειάζεται να αφαιρείτε διαρκώς πόντους από μία ιδιότητα για να τους προσθέσετε σε μία άλλη, έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε τρία διαφορετικά προφίλ για το όπλο σας και να επιλέγετε κάθε φορά εκείνο που θέλετε. Προσθέστε σε αυτόν τον πολύ καλό μηχανισμό και τον άμεσο χειρισμό και θα έχετε συναρπαστικές μάχες.

 

Ό,τι πρέπει για το φορητό

Η Renegade Kid δημιούργησε ένα διασκεδαστικότατο και όσο πρέπει δύσκολο Action Adventure με σαφή ρετρό προσανατολισμό, που δε θα σταματήσετε να παίζετε, αν δεν το τερματίσετε. Το κακό είναι βέβαια ότι το τέλος έρχεται γρήγορα, καθώς το Xeodrifter διαρκεί πάνω-κάτω τρεις ώρες και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να επανέλθετε για ένα ακόμη playthrough, αν έχετε ανακαλύψει τα πάντα στον μικρό του κόσμο. Λίγη ποικιλία στους εχθρούς θα έκανε τα πράγματα ακόμη καλύτερα. Το video game αποτελεί μία cross-buy αγορά για το PS4 και το PS Vita.

Επίσημη ιστοσελίδα: Xeodrifter

Σελίδα Steam: http://store.steampowered.com/app/319140/


Πλατφόρμες:
3DS 
PC 
Playstation 4 
PS Vita 
Vita 
Developers:
Renegade Kid 
Publishers:
Gambitious Digital Entertainment 
Renegade Kid 
Πότε βγήκε:
December 11, 2014
Αριθμός παικτών:

Single Leave a Reply