Τι παίζει από 22 ως 28/2/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 22/02/2016 έως και τις 28/02/2016.

The Walking Dead: Michonne – A Telltale Mini-series

Έπαιξα τα δύο προηγούμενα The Walking Dead, όπως και το 400 Days DLC, και δηλώνω φίλη των συγκεκριμένων Graphic Adventures. Η επιλογή της Telltale Games να χτίσει ένα ολόκληρο παιχνίδι πάνω στη Michonne, έστω και αν αυτό αποτελείται από τρία και όχι πέντε επεισόδια, όπως είχαμε συνηθίσει, μου φαίνεται εξαιρετική. Η λιγομίλητη, αλλά δυναμική γυναίκα με το σπαθί κατάνα, που κρύβει καλά το παρελθόν της, είναι ο πιο ενδιαφέρων και προσωπικός αγαπημένος χαρακτήρας των κόμικς και της τηλεοπτικής σειράς. Το γεγονός, ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, αλλά και η χαμηλή τιμή του, μετρούν θετικά.

Κυκλοφορία πρώτου επεισοδίου: 23 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Mac, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Android, iOS
Επίσημη ιστοσελίδα: www.telltalegames.com/walkingdead/michonne

Αφού έκανε ένα διάλειμμα για να γράψει το παρόν κείμενο, η Μαρία Αναγνωστοπούλου συνέχισε να εξασκείται στις τέχνες των ιάιντο, αικίντο και νινζούτσου χασαπιάζοντας μπαμπού με το ξίφος της.

Hitman GO: Definitive Edition

Η είδηση της κυκλοφορίας του Hitman G0 για PC, ελέω Steam, δεν θα έπρεπε κανονικά ως μια απλή μεταφορά mobile game να βρει τον δρόμο της στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για την βδομάδα που ξεκίνησε. Όχι για εμένα τουλάχιστον, που είμαι τόσο hardcore-ας (γεγονός, κι ας διαφωνεί όλο το υπόλοιπο team).

Έλα όμως που πρόκειται για ένα εξαιρετικό mobile game το οποίο βασίζεται σε έναν εξαιρετικό turn based puzzle μηχανισμό και όμορφα στυλιζαρισμένα γραφικά σαν επιτραπέζιο (animation σχεδόν δεν υπάρχει). Κατά συμπαντική ειρωνεία μάλιστα εικάζω πως είναι περισσότερο Hitman από το κανονικό επερχόμενο νέο μέλος της σειράς.

Κυκλοφορία: 23 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS Vita
Επίσημη ιστοσελίδα: www.hitmango.com

Είπε ο καζουαλάς Χρήστος Ελιόγλου και αμέσως συνέχισε να παίζει Candy Crush και αυτό.

Blood Alloy: Reborn

Πολύ first-person έπεσε τελευταία, καιρός να επιστρέψουμε σε κάνα σοβαρό είδος. Παρά το γεγονός ότι το Kickstarter τους του 2013 δεν πρόκαμε, η Suppressive Fire Games επέμεινε, έκανε κάποιες μικροαλλαγές στο αρχικό concept και μας το ξαναπακετάρει, έτοιμο πλέον, ως Blood Alloy: Reborn ένα 2D action platformer του οποίου η ταχύτητα αλλά και η γενικότερη παρουσίαση υποδηλώνουν μια διασταύρωση μεταξύ του εκπληκτικού Speedrunners και του κλασικού Chelnov. Καλό το pedigree, όμως εκεί που κλείδωσε η επιλογή μου για τη βδομάδα ήταν αφού διάβασα ότι το παιχνίδι θα βασίζεται σε ένα combo-multiplayer μηχανισμό για σκορ, παρόμοιο με αυτό του θρυλικού Geometry Wars. To ’80s μπλιμπλικοsoundtrack δε μας χαλάει επίσης.

Κυκλοφορία: 25 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Wii U
Επίσημη ιστοσελίδα: www.bloodalloy.com

Έγραψε ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου μέσα από το κέντρο απεξάρτησης από score based video games.

We Are The Dwarves

Πέρα από τον κάπως generic τίτλο του φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα action rpg με τακτική προσέγγιση χρησιμοποιώντας active pause. Σε ένα διαφορετικό σύμπαν από το δικό μας ελέγχεις τρεις αστροναύτες μίας φυλής που έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε μεσαιωνικά fantasy σκηνικά παρά sci-fi. Ο κάθε ένας εξ αυτών αντιπροσωπεύει μία κλάση μεταξύ Smashfist (melee berserker), Forcer (ranged) και Shadow (stealth) με ξεχωριστά skill trees. Όταν μικρές εταιρίες έχουν μεγάλες προσδοκίες είναι εύκολο να καταλήξουν σε αστοχίες, ακόμη και αποτυχίες, αν όμως αυτό που βλέπω δουλεύει σωστά τότε πιθανότατα μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Κυκλοφορία: 26 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: wearethedwarves.com

Μας έλεγε ότι ήθελε να γράψει για το Far Cry Primal και τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη. Εδώ κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουμε, μας έζωσαν πρωτόγονα ένστικτα, πλακώσαμε τον Γιώργο Κυρενέ στις φάπες και τώρα βρίσκεται κάπου μακριά και κλαίει με μαύρο δάκρυ.


Πλατφόρμες:
Android 
iOS 
PC 
Playstation 3 
Playstation 4 
PS Vita 
Wii U 
Xbox 360 
Xbox One 
Developers:
Square Enix Montréal 
Suppressive Fire Games 
Telltale Games 
Whale Rock Games 
Publishers:
Nkidu Games Inc. 
Square Enix Ltd 
Telltale Games 
Whale Rock Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply