Τι παίζει από 14 ως 20/3/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 14/03/2016 έως και τις 20/03/2016.

DEADBOLT

Μεγάλο κόλλημα το Risk of Rain. Αυτή τη στιγμή είναι το νο. 7 πιο πολυπαιγμένο στη Steam λίστα μου με συνολικά 66 ώρες. Εννοείται, επομένως, πως όταν η Hopoo Games κυκλοφορεί νέο τίτλο, θα είναι και η επιλογή μου για την εβδομάδα. Το Deadbolt δε φαίνεται βέβαια να έχει ιδιαίτερη σχέση με το εκπληκτικό τους ντεμπούτο πέρα από τα retro looks του. Πρόκειται για stealth-action υβρίδιο, με πολύ πιστολίδι, η παρουσίαση του οποίου θυμίζει αρκετά στους υπερήλικες εξ’ημών το κλασικό coin-op Elevator Action (και για τους Commodoreαδες το, ακόμα καλύτερο, Mission Elevator). Bonus points για τη μουσική του, δικού μας, Chris Christodoulou που σε κολλάει, ήδη απ’το trailer του.

Κυκλοφορία: 14 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: playdeadbolt.com

Λέγεται στα πέριξ πως ο μαθουσάλας Αλέξανδρος Χατζηιωάννου κάθε νύχτα με πανσέληνο την περνάει κλαψουρίζοντας αγκαλιά με το αγαπημένο του Commodore. Τις υπόλοιπες παίζει local co-op, μόνος του.

Sheltered

Θα ρωτήσετε και θα έχετε ίσως και δίκιο, αν χρειάζεται ένα ακόμη Survival game με στοιχεία Strategy και RPG. Το videogame της ανεξάρτητης εταιρείας Unicube, που κέρδισε την υποστήριξη της Team17, κινείται στα πρότυπα του παιχνιδιού μίας άλλης ανεξάρτητης εταιρείας. Ας βγάλουμε απέξω το ύφος των γραφικών και το μεταπυρηνικό σκηνικό, που αυτό το δεύτερο πάει προς Fallout Shelter μεριά! Αναφέρομαι βεβαίως στο εξαιρετικό This War of Mine της 11 bit studios. Φαίνεται, ότι το Sheltered τα έχει πάει πολύ καλά μέσα στους εφτά μήνες, που βρίσκεται στο Steam Early Access, αλλά και το Xbox Preview. Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες και η κυκλοφορία του και για το PS4.

Κυκλοφορία: 15 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.unicube.net

Η Μαρία Αναγνωστοπούλου ήδη έχει έτοιμο το καταφύγιό της που είναι ενισχυμένο με ένα μέτρο ατσάλι προς κάθε κατεύθυνση. Το έχει φορτώσει με φαγητό, νερό και μία γεννήτρια για τα Spectrum και PS Vita.

Roses and Gems

Το Roses and Gems του Pirate Bob (!) μοιάζει με ένα κλάσμα του Terraria φιλοτεχνημένο σε MS Paint από αριστερόχειρα με ποντίκι για δεξιόχειρες. Παράλληλα ακολουθεί το τρέντ της εποχής ως φαίνεται με ολίγη από Survival κάτι από Platformer και Sandbox για να δέσει. Αν δεν είναι κάκιστο θα εκπλαγώ αλλά πάλι μπορεί και να μην είναι. Γιατί λοιπόν ανυπομονώ να το δω, θα μου πείτε. Για δύο λόγους. Πρώτον έχω ένα βίτσιο να βλέπω όλα τα Terraria-clones ακόμα και τα κάκιστα. Δεύτερον, ο Developer λέγεται Pirate-Rob. Pirate-Rob ρε φίλε!

Κυκλοφορία: 18 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC (Steam Early Access)
Επίσημη ιστοσελίδα: pirate-rob.itch.io/roses-and-gems

Ο ήχος μιας βρεγμένης σανίδας που προσκρούει στον ποπό του Χρήστου Ελιόγλου είναι ίσως η μοναδική του σωτηρία, STOP.

Pokkén Tournament

Είπε κανείς τίποτα για Street Fighter, Mortal Kombat ή Tekken; Γατάκια! Εδώ μιλάμε για αντρίκια πράγματα. Τα γκροτέσκα Pokémon ετοιμάζονται να κατακτήσουν την fighting σκηνή ενώ ακούγεται πως οι Ryu και Scorpion έχουν αγκαλιαστεί κλαίγοντας με λυγμούς από τον τρόμο. Για να σοβαρευτώ και λίγο να πω πως αναπτύχθηκε από την Bandai Namco και πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 μόνο στα arcades της Ιαπωνίας. Το ότι η συγκεκριμένη εταιρία κουβαλάει στις πλάτες της τα Tekken και Soul Calibur με καθησυχάζει για το αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει βλέποντας να το παίζει ο Justin Wong, ένας εκ των κορυφαίων pro players του Street Fighter IV.

Κυκλοφορία: 18 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: Wii U
Επίσημη ιστοσελίδα: www.pokkentournament.com

Αυτή του η πρόταση δικαιολογεί γιατί ο Γιώργος Κυρενές ντύθηκε Ben 10 στο καρναβάλι που μας πέρασε. Επίσης έχει πλέον αλλάξει ήχο φταρνίσματος (ringtones τα έχει;), τώρα αντί για ατσού κάνει πίκα-τσου.


Πλατφόρμες:
PC 
Wii U 
Xbox One 
Developers:
Bandai Namco 
Hopoo Games LLC 
Pirate-Rob 
Team17 Digital 
Unicube 
Publishers:
Hopoo Games LLC 
Pirate-Rob 
Team17 Digital 
The Pokémon Company 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply