Τι παίζει από 1 ως 7/2/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 01/02/2016 έως και τις 07/02/2016.

American Truck Simulator

Το Euro Truck Simulator είναι ένα από τα videogames, που με βοηθούν να χαλαρώσω. Παίρνω στα χέρια μου το τιμόνι της νταλίκας, πιάνω έναν σταθμό με μουσική της αρεσκείας μου στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και αρχίζω να οδηγώ στους ευρωπαϊκούς δρόμους, για να παραδώσω εγκαίρως τα εμπορεύματα και να εξασφαλίσω τα χρήματα εκείνα, που θα μου επιτρέψουν να επεκτείνω την εταιρεία μου. Με τη νέα κυκλοφορία για τη σειρά Truck Simulator, η επιχείρηση περνάει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Το περιεχόμενο του παιχνιδιού θα είναι σε πρώτη φάση περιορισμένο, αλλά η SCS Software θα προσθέσει στο μέλλον περισσότερες μάρκες φορτηγών και πολιτείες.

Κυκλοφορία: 3 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Mac, Linux
Επίσημη ιστοσελίδα: americantrucksimulator.com

Έπειτα από τα κατορθώματά της στην Ευρώπη η Μαρία Αναγνωστοπούλου ετοιμάζεται να κατακτήσει τους δρόμους της Αμερικής. Ήδη στο πρώτο της ταξίδι είχε μία διένεξη με έναν νότιο συνάδελφο με ροδαλά βλαχομάγουλα όπου του φώναξε “άντε μωρή να πλύνεις κανένα πιάτο!”

Fortified

Το λάτρεψα με μία μόνο ματιά. Εκτός από το αγαπημένο ρετρό sci fi ύφος του έχει ακριβώς εκείνα τα στοιχεία που με έκαναν να αγαπήσω παράφορα το Orcs Must Die!, δηλαδή ένα tower defence τρίτου προσώπου. Ορδές εξωγήινων ξεχύνονται (σαν εμετός) στους δρόμους. Εσύ πρέπει να τους αναχαιτίσεις στήνοντας στρατηγικά τις μονάδες σου και κατόπιν χειριζόμενος άμεσα τον χαρακτήρα σου να σκορπίσεις τον θάνατο. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο δελεαστικό είναι το co op τεσσάρων παικτών. Αν το παιχνίδι είναι στημένο σωστά και ψήσεις άλλους τρεις, προβλέπω ατέρμονη ψυχαγωγία.

Κυκλοφορία: 3 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.fortifiedgame.com

Πριν λίγο ο Γιώργος Κυρενές συνελήφθη από την αστυνομία να ψήνει τρεις άτυχους νεαρούς. Φήμες τον θέλουν να στριγκλίζει κατά την είσοδό του στο αστυνομικό τμήμα “Είναι για το καλό τους!”

 

Astral Breakers

Το Astral Breakers μου φέρνει στο μυαλό αθώες στιγμές στο original Playstation παίζοντας με τις ώρες Super Puzzle Fighter και Bust a Move. Το παρεξηγημένο και κάπως εξαφανισμένο αυτό είδος που ανθούσε επί των 32μπιτών ημερών ενέχει πάντα εύκολη πρόσβαση στους μηχανισμούς του, για gamers αλλά και μη gamers. Δεν είναι θέμα ευκολίας, είναι καθαρά θέμα απλοποίησης.

Μερικά από τα καλύτερα διπλά που θα μπορούσε να παίξει κανένας προκύπτουν όταν αγκαλιάσεις στοργικά το απλό, το puzzle που δεν σκοτώνει ούτε βάφει την οθόνη σου με αίμα. Μου προσφέρει μεγάλη ανακούφιση που βγαίνουν ακόμα τέτοια παιχνίδια. Το Astral Breakers έχω την εντύπωση πως θα συγκαταλεχθεί στα καλά του είδους.

Κυκλοφορία: 4 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Wii U
Επίσημη ιστοσελίδα: www.intropygames.com/astral-breakers

Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο του Χρήστου Ελιόγλου ονόματι Στοργικός Εναγκαλισμός από τον εκδοτικό οίκο Γούτσου-Γούτσου. Θα μπορείτε να το διαβάσετε σε αίθουσες αναμονής γυναικολόγων.

XCOM 2

Οι κάπως παλιότεροι fans νομίζω έχουμε την ίδια, ανομολόγητη ελπίδα για την επερχόμενη συνέχεια του εκπληκτικού reboot που δημιούργησε η Firaxis: αν το XCOM της ήταν η άξια αναβίωση του παιχνιδιού που ξεκίνησε τη σειρά, του UFO: Enemy Unknown, τότε ίσως το XCOM 2 να αποτελέσει το νέο Terror from the Deep – ο κορυφαίος, ακόμα και σήμερα, τίτλος του franchise. Φυσικά περιμένουμε πολλές turn-based μάχες, αυτοψίες σε εξωγήινα πτώματα, καθώς και τη γνωστή ημίωρη κατάθλιψη όταν χάνουμε τον ισχυρότερο φαντάρο μας στο Iron Man mode, ενώ οι πρώτες αναφορές μιλάνε και για μεγαλύτερη έμφαση στo σεναριακό κομμάτι.

Κυκλοφορία: 5 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, Mac
Επίσημη ιστοσελίδα: xcom.com

Ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου μας αναγκάζει κάθε χρόνο να του κάνουμε παρέα στο μνημόσυνο του πανίσχυρου φαντάρου του. Εμφανίζεται με μαύρο τούλι μοιρολογώντας σαν ζωντοχήρα. Ελπίζουμε να μην γίνουν τα ίδια στο sequel, δεν αντέχουμε άλλες σοκολατένιες ελίτσες.


Πλατφόρμες:
PC 
Wii U 
Xbox One 
Developers:
Clapfoot 
Feral Interactive 
Firaxis 
Intropy Games 
SCS Software 
Publishers:
2K 
Clapfoot 
Feral Interactive 
Intropy Games 
SCS Software 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply