Τι παίζει από 6 ως 12/6/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 06/06/2016 έως και τις 12/06/2016.

Stranger of Sword City

Εκ πρώτης μου φάνηκε πως είναι μια visual novel κατάσταση, έτσι ομορφούλικο με anime αισθητική. Πριν το προσπεράσω συνειδητοποίησα την αλήθεια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με JRPG dungeon crawler. Αυτό σημαίνει πως αντί να επιλέγεις από ένα σωρό απαντήσεις σε διαλόγους που συνήθως περιστρέφονται γύρω από εφηβικά crush ή προδοσίες παλαιών φίλων, στο Stranger of Sword City πολεμάς παράξενα ζούδια και μαζεύεις loot. Γλυκό loot. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό, θεωρήστε το ως δεδομένο. Βάζω στην εξίσωση “γιατί αξίζει να το περιμένεις” και την δημιουργό NIS η οποία μας χάρισε το φανταστικό port του φανταστικού Disgaea στα φανταστικά μας PC.

Κυκλοφορία: 6 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows), PS Vita
Επίσημη ιστοσελίδα: nisamerica.com/games/stranger-sword-city

Εκ πρώτης μας φάνηκε πως ο Χρήστος Ελιόγλου είναι ψυχαναγκαστικός όσον αφορά το loot. Διαβάζοντας προσεκτικότερα όμως συνειδητοποιήσαμε την αλήθεια. Φαίνεται πως γνωρίζει εις βάθος την υπόθεση visual novels με anime αισθητική. Δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν τα μοναχικά του βράδια τα περνούσε παίζοντας κάτι σαν αυτό.

Ghost 1.0

Ένα νέο metroidvania από την εταιρία που μας έφερε το εξαιρετικό Unepic. Η @unepic_fran αυτή την φορά αφήνει πίσω το κλασσικό fantasy και μας μεταφέρει σε έναν sci-fi κόσμο. Εσύ ελέγχεις ένα ψηφιακό πνεύμα το οποίο χρησιμοποιεί ένα ανδροειδές ως κέλυφος το οποίο και μπορεί να αφήσει οποιαδήποτε στιγμή για να καταλάβει κάποιο άλλο ρομπότ, συνήθως εχθρικό. Όπως και στο Unepic το χιούμορ επίσης θα ξεχειλίζει και στο Ghost 1.0. Εκτός των άλλων θα περιέχει αναβαθμίσεις, αντικείμενα, γρίφους, εξερεύνηση, μυστικά και leveling up. Το μόνο μείον είναι πως δεν θα περιλαμβάνει online multiplayer όπως στην προηγούμενη δημιουργία τους.

Κυκλοφορία: 7 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows)
Επίσημη ιστοσελίδα: twitter.com/unepic_fran

Σε αρκετά διαλείμματα στα γραφεία μας παίξαμε co-op το Unepic και δηλώνουμε ευχαριστημένοι που το Ghost 1.0 θα είναι single player εμπειρία. Όχι γιατί δεν ήταν καταπληκτικό, απλά δεν αντέχουμε την νουμπιά του Γιώργου Κυρενέ. Ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Mirror’s Edge Catalyst

Το πρώτο Mirror’s Edge, δεν το είχα προχωρήσει αρκετά για λόγους που πλέον είναι χαμένοι στα βάθη της παραπαίουσας μνήμης μου (είμαστε και μιας ηλικίας). Αλλά και από τις λίγες ώρες που είχα παίξει, μου είχε κάνει εντύπωση, πέρα απ’την πρωτοτυπία ενός παιχνιδιού πρώτου προσώπου που δε βασιζόταν στο πιστολίδι, η ελευθερία του, η ρευστότητα της κίνησης που σου επέτρεπε, η αίσθηση ευελιξίας που σου δημιουργούσε. Φυσικό επόμενο λοιπόν να με ιντριγκάρει το, μάλλον απροσδόκητο, reboot του, Mirror’s Edge Catalyst θα μου δώσει νέο έναυσμα να χοροπηδάω από ταράτσα σε πέργκολα και από κεραία σε υδρορροή. Έστω και στα γεράματα.

Κυκλοφορία: 9 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.mirrorsedge.com

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου παραδέχεται τόσο ανοιχτά το πόσο μαθουσάλας είναι και από τα λεγόμενά του συμπεραίνουμε πως πολύ θα ήθελε να είχε ξανά την νιότη μιας κορασίδας σαν την Faith και να τρέχει ανέμελα σε ταράτσες. Λόγω ρευματικών όμως δεν το συνιστούμε, θα είναι καλύτερο μετά το Catalyst να ασχοληθεί με το σουρεαλιστικό parkour του Lemma.

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

Καλέ, το γνωρίζατε; Ο διάσημος ντετέκτιβ έχει κόρη και απ’ ό,τι μαρτυρά ο τίτλος του game, θα πρέπει να μιλάμε για ένα σωστό διαολοκόριτσο, που θα βάλει τον πατέρα του σε μπελάδες. Η Frogwares θα παρουσιάσει έναν αγνώριστο ήρωα, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε συμπεριφορά, που θα είναι αρκετά μακριά από τον ψύχραιμο χαρακτήρα με την τετράγωνη λογική του παρελθόντος. Αυτή η μεταμόρφωση δεν έχει ευχαριστήσει τους πιστούς φίλους των περιπετειών του Sherlock Holmes και η απομάκρυνση από τον καθαρά Adventure χαρακτήρα των προηγούμενων παιχνιδιών ξενίζει επίσης σε πολλούς, αλλά το αποτέλεσμα ίσως να δικαιώσει την τολμηρή εταιρεία.

Κυκλοφορία: 10 Ιουνίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: sherlockholmes-games.com

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Μαρία Αναγνωστοπούλου θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ένθερμα σιχτιρίζουν την Frogwares για αυτή την μη true προσέγγιση στον χαρακτήρα του Βρετανού ντετέκτιβ. Όμως εδώ παίζει μία ταύτιση, μία ταύτιση με την κόρη του διαόλου. Ελπίζουμε να γνωρίζει, για το καλό μας, πως είμαστε με το μέρος της…


Πλατφόρμες:
PC 
PS Vita 
PS4 
Windows 
Xbox One 
Developers:
@unepic_fran 
DICE 
Experience Inc. 
Frogwares 
Publishers:
@unepic_fran 
Bigben Interactive 
Electronic Arts 
Inc. 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply