Τι παίζει από 25/4 ως 1/5/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 25/04/2016 έως και τις 01/05/2016.

Alienation

Ο πνευματικός διάδοχος του Dead Nation είναι βεβαίως-βεβαίως ένα Twin-stick Shooter με top-down οπτική, μόνο που τώρα πολυάριθμοι επικίνδυνοι εξωγήινοι επιτίθενται και απειλούν το ανθρώπινο είδος, αντικαθιστώντας τα διψασμένα για αίμα ζόμπι. Η Housemarque βάζει σε πρώτο πλάνο τα multiplayer modes για έως και τέσσερα άτομα -θα υπάρχει και PvP- αλλά δε γυρίζει την πλάτη στο single player. Πιστολίδι και εκρήξεις, γρήγορη δράση, άφθονο loot και αρκετές επιλογές για την βελτίωση του χαρακτήρα σας και του οπλισμού του θα είναι τα κύρια συστατικά του gameplay. Το Dead Nation: Apocalypse Edition βρίσκεται εγκατεστημένο εδώ και δύο χρόνια στο PS4 μου και το επισκέπτομαι πότε-πότε. Το Alienation έχει μάλλον και αυτό τα φόντα να με «κρατήσει» κοντά του για καιρό.

Κυκλοφορία: 26 Απριλίου 2016
Πλατφόρμες: PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.housemarque.com/games/alienation

Έπειτα από τον ολικό αφανισμό των zombies η Μαρία Αναγνωστοπούλου τα βάζει με κάθε είδους εξωγήινο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το τι θα συμβεί μόλις εξαφανίσει δια παντός κι αυτούς, θα αποφασίσει η θεά της καταστροφής να στραφεί προς εμάς από βαρεμάρα και μόνο; Θα πρέπει γρήγορα να της στρέψουμε την προσοχή προς κάτι νέο κι επικίνδυνο, είναι θέμα επιβίωσης.

Severed

Vita δεν έχω, αλλά με την αυριανή κυκλοφορία του Severed θα το σκεφτόμουν σοβαρά να αποκτήσω. Οι δημιουργοί του Guacamelee!, ίσως του καλύτερου και επιδραστικότερου metroidvania των τελευταίων ετών, εύκολα θα μπορούσαν να επαναπαυτούν και να σκαρφιστούν κάτι παρεμφερές με τον προηγούμενό τους τίτλο. Κάτι πίνουν και δε μας δίνουν όμως εκεί στη DrinkBox Studios γιατί, αντ’αυτού, προτίμησαν, ωσάν τριπαρισμένος νέρντουλας Φρανκενστάιν (ο δόκτορας, όχι το τέρας) να συναρμολογήσουν ένα παιχνίδι που κρατάει από το μεγάλο τους χιτ μόνο τα φαντεζί γραφικά και κατά τ’άλλα δείχνει συνδυασμός Eye of the Beholder και Fruit Ninja.
Μιαρό αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας ή λαμπρό δημιούργημα παρεξηγημένης ιδιοφυίας;
Θα δείξει – προς το παρόν μπορούμε απλά να χαζεύουμε το καμενοθεσπέσιο trailer και να περιμένουμε.

Κυκλοφορία: 26 Απριλίου 2016
Πλατφόρμες: PS Vita
Επίσημη ιστοσελίδα: severedgame.com

Ο καμενοθεσπέσιος παππούς του GreekGamer, Αλέξανδρος Χατζηιωάννου, σιγά σιγά ανακαλύπτει τα touch controls. Φορώντας φαντεζί ρουχαλάκια έχει εξοπλιστεί με κατάνες, ολημερίς σφάζει φρούτα και το βράδυ καθαρίζουμε.

Seraph

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω ακριβώς τι είναι το Seraph. Καταλαβαίνω φυσικά πως στο περίπου είναι ένα 2D shooter με ακροβατυλίκια α-λα μπάτμαν, και συμπεραίνω πως θα έχει και μπόλικη ποζεριά στυλάκι ανάλογο ύφος κλπ. Αυτά δεν με ενδιαφέρουν τόσο. Ο λόγος όμως που το προτείνω είναι η εμπλοκή στην φάση των Seraphim. Άγγελοι ντε. Έχω ένα σοφτ σποτ για κάτι τέτοια. Άσε που φαίνεται και αρκετά όμορφο. Λέτε οι άγγελοι να είναι η νέα μόδα μετά από τα zombies; Αμήν παναγία μου!

Κυκλοφορία: 26 Απριλίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.seraph-game.com

Επηρεασμένος από την καριέρα του ως καντηλανάφτης σε συνδυασμό με το θολωμένο του μυαλό και τις εμπειρίες που είχε ως wannabe ακροβάτης που κατέληξε στα επείγοντα, ο Χρήστος Ελιόγλου είναι πλέον μόνιμος κάτοικος τρελοκομείου. Μία νοσηλεύτρια μας εκμυστηρεύτηκε πως στριγγλίζει συνεχώς αυτό κοιτάζοντας αινιγματικά στον ουρανό.

Cornerstone: The Song of Tyrim

Η περιγραφή που του δίνει η Overflow Games στην σελίδα του kickstarter είναι “Wind Waker meets Dark Souls.” Οι επιρροές που έχει από Zelda είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και ιδιαίτερα με το προαναφερθέν. Όσο για το Dark Souls δεν είμαι σίγουρος καθώς πολλά παιχνίδια θέλουν να του μοιάσουν κι ακόμη περισσότερα έχουν κατά κάποιο τρόπο δανειστεί τους μηχανισμούς του. Το Cornerstone συνδυάζει action/adventure στοιχεία, physics και crafting. Ο μικρός Tyrim πρέπει να βρει τους χαμένους Vikings που δεν επέστρεψαν ποτέ από την προγραμματισμένη τους επιδρομή. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας έπεισε ακόμη ορίστε και το demo (σπάνιο είδος στην εποχή μας).

Κυκλοφορία: 26 Απριλίου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Linux, Mac)
Επίσημη ιστοσελίδα: overflowstudios.tumblr.com

Αναμενόμενη πρόταση από τον Zeld-όπληκτο Γιώργο Κυρενέ. Το παίζει εναλλακτικός κι όμως, είναι τόσο mainstream που σε λίγο θα μας πει πως το Super Mario Bros. αποτελεί μία underground επιλογή. (Ψιτ, μεταξύ μας τώρα, το πρώτο Dark Souls δεν το έχει τερματίσει ακόμη!)


Πλατφόρμες:
Linux 
Mac 
PC 
PS Vita 
PS4 
Windows 
Developers:
Dreadbit 
DrinkBox Studios 
Housemarque 
Overflow Games 
Publishers:
Dreadbit 
DrinkBox Studios 
Phoenix Online Publishing 
Sony Computer Entertainment Europe 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply