Τι παίζει από 8 ως 14/2/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 08/02/2016 έως και τις 14/02/2016.

Unravel

Είμαι σίγουρη, ότι έχει συμβεί και σε εσάς! Είδατε κάποια στιγμή ένα τρέιλερ, που προκάλεσε το περίεργο κλικ στο μυαλό και την καρδιά σας και είπατε, ότι αυτό το παιχνίδι θα το αποκτήσετε οπωσδήποτε. Το προπαραγγείλατε κιόλας, λες και ήταν ποτέ δυνατόν, να τελειώσουν τα ψηφιακά αντίτυπα! Ο πρωτότυπος και χαριτωμένος χαρακτήρας και τα τόσο αληθινά backgrounds την έκαναν στην προκειμένη περίπτωση τη δουλειά τους και το Puzzle-Platformer της Σουηδικής εταιρείας Coldwood μπήκε στο στόχαστρό μου από τη στιγμή, που παρουσιάστηκε στην E3 2015. Βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση και η ροή πληροφοριών και βίντεο όλο αυτό το διάστημα!

Κυκλοφορία: 9 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.unravelgame.com

Το μυαλό και η καρδιά της Μαρίας Αναγωστοπούλου έκανε πολλά κλικς τελευταία. Οπότε για να της μείνουν λίγα χρήματα για φαγητό της απαγορέψαμε την προβολή οποιουδήποτε τρέιλερ για έναν μήνα.

Firewatch

Το Firewatch με έχει τραβήξει ως σύνολο. Η υπέροχη υφή των γραφικών με το βουνίσιο σκηνικό, η εξερεύνηση, η εποχή και πάνω από όλα η απομακρυσμένη σχέση που αναπτύσσεις με την υπεύθυνο/επιτηρήτρια σου Delilah. Πολλοί το χαρακτηρίζουν με τον ηλίθιο για εμένα όρο walking simulator αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Αν η εξερεύνηση περιέχει τις κατάλληλες δόσεις μυστηρίου και η ανάπτυξη των χαρακτήρων προκαλεί το αναμενόμενο δέσιμο, τότε είναι αυτό που ζητάω. Άλλωστε μου αρέσει η πεζοπορία σε βουνά και λαγκάδια. Αρκεί να είναι γενναιόδωρο σε εμπειρίες.

Κυκλοφορία: 9 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC, PS4
Επίσημη ιστοσελίδα: www.firewatchgame.com

Μετά από αυτή την πρόταση καταλάβαμε γιατί ο Γιώργος Κυρενές κυκλοφορεί στα γραφεία μας ντυμένος πρόσκοπος και με το βιβλίο των μικρών εξερευνητών ανά χείρας.

Pesadelo – Regressao

Χμμμμ, ατμοσφαρικό first-person, θα σκεφτεί με κάποιο δισταγμό ο παρατηρητικός αναγνώστης. ‘Οντως είναι μια ιδιαιτέρως χαλαρή, από πλευράς νέων κυκλοφοριών, εβδομάδα. Ακόμα κι έτσι όμως, το βραζιλιάνικο Pesadelo – Regressγo μου είχε κάνει αίσθηση και πριν ανακαλύψω ότι δεν έχω κάποιο καλύτερο για τη στήλη (τα βούτηξαν οι υπόλοιποι τρεις όταν δεν κοίταζα). Μπορεί να οφείλεται στ’ότι σε αφήνει να κουβαλάς και να χρησιμοποιείς αναπτήρα (το #1 σημάδι του μούφα-indie-walking-simulator είναι όταν δεν βλέπεις τα χέρια σου). Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το prequel του Pesadelo – O Inνcio διατίθεται τζάμπα (είπε κανείς “ταπί”;). Η μπορεί να οφείλεται στο σχετικά ατμοσφαιρικό βιντεάκι που θα δείτε παραπάνω – έχει φλεγόμενο άλογο, τι άλλο θέλετε;

Κυκλοφορία: 11 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: pesadelo.skyjaz.com

Αφού του αρπάξαμε όλα τα άλλα ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου διάλεξε το συγκεκριμένο επειδή ο τίτλος του θυμίζει την αγαπημένη του ασχολία. Να τρώει πασατέμπο μαζί με τους υπόλοιπους παππούδες σε κάποια πλατεία.

Defragmented

Εντάξει, cyber punk τελευταία βγαίνουν αρκετούτσικα, το ίδιο ισχύει για τα top down καθώς και για τα action RPG. Ναι, το Defragmented είναι όλα τα παραπάνω μαζί. Παρόλο λοιπόν που εμπίπτει σε ορισμένες μάλλον ξεφτισμένες από την πολύ χρήση κατηγορίες (ποιος θα μου το έλεγε δύο-τρία χρόνια πριν πως θα συμβεί τέτοιο comeback) έχει ορισμένα στοιχεία που με κάνουν να το αναμένω με αγωνία. Πρώτον είναι της Glass Knuckle Games, η οποία ευθύνεται για το εξαίσιο Thief Town. Δεύτερον υπόσχεται Synthwave μουσική από συνθέτες με ιστορία σε Blood Dragon και Hotline Miami. Αυτά τα δύο εμένα μου αρκούν.

Κυκλοφορία: 12 Φεβρουαρίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.defragmentedgame.com

Το επέλεξε κι αμέσως μετά ανακάλυψε πως ο σκληρός του δίσκος (και εγκέφαλος) είναι fragmented. Για να μπορέσει λοιπόν να το παίξει, ο Χρήστος Ελιόγλου θα χρειαστεί μία ανασυγκρότηση.


Πλατφόρμες:
PC 
Playstation 4 
Xbox One 
Developers:
Campo Santo 
Coldwood Interactive 
Glass Knuckle Games 
Skyjaz Games 
Publishers:
Campo Santo 
Electronic Arts 
Glass Knuckle Games 
Panic Inc. 
Skyjaz Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:1 Response

  1. 18/02/2016

    […] Τι παίζει από 8 ως 14/2/2016 […]

Leave a Reply